Dyzelio sanaudos

Pradėjo lioska, Gegužė 13, 2010, 14:41:02 PM

« ankstesnis - sekantis »

lioska

Sveiki, norejau paklausti, D4D saltu varikliu kiek turetu valgyt? Kompas mano rodo 11 litru mieste.
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

modeliuka

ojojojjj, tos dyzelių sąnaudos jau išdiskutuotos gal kokiose penkiose temose. paieškok tik, nepatingėk!
Modeliuka

cu

pas man tiek rodė kai -20 buvo ir trumpus važunėjau atstumus. o paaiškinimas būtų - sunki koja arba kažkas netvarkoj variklyje. pas man dabar rodo 6,7

Jonasm

Siuo metu sugebu mieste vazineti su 5,8 (zinoma cia kol kas be kondicionieriaus). ziema budavo kad iki 8,5 pakyla bet cia reikia iskaiciuot tas saunaudas kol atitirpsta langai... 11 tai jau tikrai per daug. Tokiom salygom kaip dabar, net ir paspausdamas mieste daugiau kaip 7 niekaip nesudeginu.
TOYOTA

lioska

Dabar mieste 200 km nuvaziavus rodo 8. Bet buna ir geleziaku palakstau, ar siaip kur 80 isspaudziu. O kai tik iki darbo ir namo - i viena puse apie 3 km buna, tai mazdaug 11 ir rodo (bent rode kovo-balandzio menesiais). Nes kai pastatau prie darbo tada tik variklis pradeda silti. Gal del to ir yra taip... Beje, girdejau, kad kai saltas variklis negalima kelti daugiau 2k. Tiesa ar ne?
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

ryckak

na as ziema sutelpu i 6+ vasara siek tiek maziau

Raiforas

Citataryckak parašė:
na as ziema sutelpu i 6+ vasara siek tiek maziau
na cia tik uzmesti mieste taip neimanoma net gamintojas raso didesnes sanaudas nei jus sunaudojat o stebuklu nebuna.

D4D

Tai cia pas ryckak ant laisvu tiek ima (6ltr ziema) jis pamirso parasyt zmogelis :)

kaktusas

Na pratrinkit tema kartojas, žioplinskai skaityt tingi, klausia nežiūrėję forumo.

tadzka

ziurint i jusu visu sanaudas, juokas tik ima, su 5,8 mieste :D taip taip pasistumdamas sankryzose ir isjugdamas nuokalneje varikli... maziau 7 niekada nesurijo, niekada RVS pyliau ir filtrai pakeisti ir vaziavimas ne su sunkia koja, ziema iki 10 kartais pakyla, bet tai naturalu ir normalu, is kur jus traukiat 5 litrus mieste tai nepaaiskinama, nzn gal as skaiciuot nemoku arba gyvenu labai kalnuotose vietovese.:)

Henris

Blin pirmiausia, baikti ziuret i avensio borto kompa kuris rodo 1,5l mazesnes sanaudas nei realybeje, ir siaip juo pasitiket negalima. Antra avensiai iki 2003 ir po 2003 turi ne maza skirtuma degalu suvartojime. Praktiskai apie litra (realios sanaudos, ne kompo) Senesi avensiai ekonomiskesni, naujesni im daugiau. Ziema vasara cia ir taip aisku, kada daugiau valgo. Ir beje kai as nusipirkau avensi dyzelini, po benzino. Pirma baka sugebejau isvazinet au 9,5l ant simto, nes nemokejau vaziuot su dyzeliu, saibas keisdavau kaip ant benzo apie 3000rpm, kas dyzeliui yra pats auskciausios galios momentas ir nera ko noret, kad su tokiais isbegejimais kas karta tiek rydavo. Beje labai daug priklauso, kokiais atstumais vaziuojama, jei kas diena vaziuoji i darba ir is jo po 5km, tai manau sanaudos vasara bus minimum 8l, del to, kad visada vaziuojama su saltu varikliu ir paduodamas riebus misinys. Esu mieste tilpes i beveik 6l, bet tada dariau eksperimenta, praktiskai variklis buvo neatauses pravaziavau 99,3km ir ispyliau toj pacioj kolonkej dyzelio sutilpo 6,2l. Bet logiskai mastant taip vazineja labai retas vairuotojas, nebent taksistai, ar kokie isveziotojai...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Jonasm

Na asmeniskai mano sanaudos nera is pirsto lauztos, tikrai su tiek vazineju. Piluosi visada toj pacioj kolonelej, dar kartais ir kamstyje tenka pastovet (tilta remontuoja), bet sanaudos tikrai tokios. O kad kompas rodo mazesnes tai irgi nera teisybe. Pats skaiciavau pagal tai kiek pravaziavua ir kiek ipyliau - gavosi identiskai kiek kompas rodo. Þinoma, ijungus kondicionieriu sanaudos pakyla. Aisku dazniausiai vaziuot tenka tada kai nebuna didelio eismo, o ir apie 1/4 kelio dazniausiai buna leidziama 70, kur imetus 5 begi sanaudos krenta...
TOYOTA

ryckak

D4D, as faktiskai tikrinau, ne pagal kompa ziurejau. Vazineju kasdien Klaipedoj i darba, kamsciu isvengiu, nelabai ten ir buna.

PN

nu mano dyzelis kai buvo silta rodydavo 6,1 l, o dabar atejus salciams apie 9,8 l. Bet radau kad padangos dvi ora leido, tai galvoju gal ir nuleme koki litra. Siaip manau avensis jama mieste nuo 7,5 iki 8l vasara, o ziema maziausiai 9 l, o gali ir 10 paimt. :)

Kestutis777

Dabar rodo   7.9 ltr/100km