Prieš gerus 3 metus esu pasigaminęs OBD2 informacinį ekraną, kuriame rodoma nemažai informacijos, kurios Toyota pamiršo patalpinti skydelyje. Galimas dalykas kad daug kas yra skaitęs apie jį mano bloge (
https://mindogas.wordpress.com/2016/02/27/prius-papildomos-informacijos-stebejimas-per-obd2-ir-priushsi/) ar net originaliame projekte (
https://priuschat.com/threads/hsi-for-gen-ii-with-arduino-and-can-bus-shield.92696/).
Mano variantas nuo originalo gerokai nutolęs informacijos pateikimu ir jos kiekiu, bet dabar po 3 metų naudojimosi senuoju įrenginiu nusprendžiau atsinaujinti ir viska nudėti į didesni ekraną. Jame galiu parodyti daugiau informacijos:
Šis raudonas rėmas yra tik bandymams. Idėja yra galiausiai korpusą atspausdinti juodą ir vienintelį valdymo mygtuką perkelti į viršų.
Šiuo metu rodoma tokia informacija:
- Prius HSI vaizdinis rodiklis;
- Variklio aušinimo skyčio temperatųra;
- Variklio apsuko;
- Variklio įpurškimo laikas (timing);
- Esamos kelionės sunaudotas kuras, nuvažiuotas atstumas ir vidutinės sąnaudos;
- Esamo bako kelionės sunaudotas kuras, nuvažiuotas atstumas ir vidutinės sąnaudos;
- Bendros (perkraunamas )kelionės sunaudotas kuras, nuvažiuotas atstumas ir vidutinės sąnaudos;
- Kuro bako likutis litrais (laikant kad jo talpa 45litrai) ir procentais
Nuvažiuotas atstumas elektra procentais; - Galimas įveikti atstumas su esamu bako likučiu (laikant kad jo talpa 45litrai) esamai kelione, bako kelionei ir bendrai kelionei;
- Baterijos aprova;
- Baterijos likutis procentais;
- Baterijos įtampa;
Papildomai paminėsiu kelias jo funkcijas:
- Reaguoja į automobilio vidaus apšvietimo stiprumą (t.y. jis pritempta kartu su viskuo)
- Maitinamas tiesiai nuo OBD2
- Kiekvienos kelionės metu perkrauna esamos kelionės skaitliukus
- Kuro pako užpylimo metu perkrauna kuro bako kelionės skaitliukus
- Vieno mygtuku galima perjungti ekranus (3 iš jų) ir perkrauto bendrą kelionės skaitliuką
Ir pabaigai turiu klausimą/ pasiūlymą. Kadangi noriu pas kinus gaminti PCB ir jie gamina ne po viena ir ne po dvi, tai noriu pasiūlyti gal kas norėtu tokio. Korpusą jau esu beveik baigęs ir spausdinčiau iš juodo ABS plastiko.
Dabar vienam vienetui pagaminti kaina būtų apie 50Eur, bet jei susidaryti geras skaičius (10vnt su manimi) tai sumą galima būtų sumažintini iki 45Eur. Jei dar daugiau tai aišku viska būtų galima siųstis iš kinų ir taip kaina sumažinti daugiau.
Taigi jei turit klausimų ar šiaip pasiūlymų šiam projektui tai laukčiau jų. Ir jei kas susidomėjo gaminimu - rašykite.