Kondicionierius

Pradėjo Raiforas, Liepa 12, 2010, 03:25:13 AM

« ankstesnis - sekantis »

Raiforas

Sveiki kaip pas jus dirba kondiske, pas mane tai kaip is subines pucia vos vesu ora, ko nepasakisi ilipes i kitu markiu auto, ir jautes kaip saldytuve nustates kokius 20c, o cia visu pajegumu kazkoks vesus vejelis dar pastacius masina pavesije galima kentet, bet sauletoje vetoje geriau atidaryti langus nei jungt kondiske, tikrinau servise sake viskas puikiai dirba ko tipo nori, manau cia avensiu labai silpna vieta, o pas jus irgi taip pat dirba ar sedyt kaip saldytuve?

oscar666

na pas mane gal irgi nepasakyciau,kad gerai pucia,juolab,kad katik ir buvau kondicionieriu aptarnaves,pripildziau viskas normaliai,bet didelio salcio nejauciu.na jei vaziuoji kiek ilgesni atstuma,kad ir mieste,tai siek tiek atvesta,bet jei trumpomis distancijomis,tai masina greiciau prikaista nei atvesta.....vaziavau su kazkokia sudina kia masina ir tai ten tik ilipi ir jau salta,nors irgi daznokai stodavomislipdavom vel vaziuodavom......galvoju priezastis to gali buti ne vien tame jog cia butent avensiams taip yra,gali buti jog praputimas silpnas del uzsikisusiu salono peciuko filtru,reiktu juos pakeist,tikimybe jog putimo stiprumas padidetu bent kazkiek,tikrai yra,bet va neprisiruosiu,nes turiu dabar biski svarbesniu bedu....:(
lygis

milkas

tas pats ir man. galvoju gal pildyt ta freona reikia, tada pageretu, bet ant jo saibu gaila, kai nezinai ar pades., gal kas daugiaqu patars. va dabar ant situ karsciu vaziuojant, nustatyta ant max kad 16 gamintu, bet salone  zemiau 21 nenukrenta.

oscar666

bet temperatura tai rodo juk ne salono,o lauko,juk ziema kai vaziuoji ir masinoj silta juk nerodo +20...rodo -? tiek kiek lauke yra temperaturos,nes man tai kondicionierius kai vistiek atsaldo kazkiek salona,termometras rodo ir +30,ir +35..priklausomai kaip kur ant saules auto stovi,o vaziuojant as manau rodo kazkiek maziau,nes gal tas temperaturos daviklis gauna siek tiek vesos kai vaziuoja,vistik vejas susidaro ar kazkas panasaus......
lygis

Gintautaz

Citataoscar666 parašė:
bet temperatura tai rodo juk ne salono,o lauko,juk ziema kai vaziuoji ir masinoj silta juk nerodo +20...rodo -? tiek kiek lauke yra temperaturos,nes man tai kondicionierius kai vistiek atsaldo kazkiek salona,termometras rodo ir +30,ir +35..priklausomai kaip kur ant saules auto stovi,o vaziuojant as manau rodo kazkiek maziau,nes gal tas temperaturos daviklis gauna siek tiek vesos kai vaziuoja,vistik vejas susidaro ar kazkas panasaus......

Taip, gamintojo įrengtas jutiklis rodo temperatūrą lauke. Bet gal kolega turi savo papildomą temometrą salono vidui (vidui+išorei). Tokius galima pačiam nesunkiai įsirengti. Aš pats tokį nusipirkau (vidui+išorei), bet neprisiverčiu prisiderinti kur jį "pastatyti". Juk manau daugeliui malonu būtu žinoti, kas dedasi viduje ir už "borto" :)
Avensis, 2.0 D4D 81 kW, 2001, universalas

GALLANT

Nas savaja klima negaliu skustis, tiesa pakeistas salono filtras ir slegis patikrintas (dapilti nereikejo). Ziurejau termopora ikises i vedinimo anga, tai +6 pucia i salona, kai uz lango 28.

oscar666

ta pust ir man ir jauciu kitam kolegai pucia irgi ne karsta ora,prikises ranka jauciu,kad jis ganetinai saltas,esme,kad stiprumas to putimo mazas,ir jauciu,kad keleiviai sedintys gale,vargu ar jaucia smarkiai ta kondicionieriaus privaluma,na nebent kaip minejau per ilga laiko tarpa pripustu jau i salona pakankamai to salto oro.......matyt reiks vistik pasikeist tuos peciuko filtrus,ten berods 2vnt eina ir kaina manau nera ju kosmine...
lygis

lioska

Pas mane tas pats. Jauciasi kad pucia salta ora, kai oro srauto reguliatoriai nukreipti i mane - gera vaziuot, bet siaip salone nera vesu, nors pastoviai padaryta 16 kad butu. Beto, pastebejau, kad ar kondiske, ar siaip vejelis - saltumas ir stiprumas toks pat. Gal ten kokie kontaktai nepajungti....
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

Raiforas

Citataoscar666 parašė:
ta pust ir man ir jauciu kitam kolegai pucia irgi ne karsta ora,prikises ranka jauciu,kad jis ganetinai saltas,esme,kad stiprumas to putimo mazas,ir jauciu,kad keleiviai sedintys gale,vargu ar jaucia smarkiai ta kondicionieriaus privaluma,na nebent kaip minejau per ilga laiko tarpa pripustu jau i salona pakankamai to salto oro.......matyt reiks vistik pasikeist tuos peciuko filtrus,ten berods 2vnt eina ir kaina manau nera ju kosmine...
Sveikas keiciau as pries metus mokejau 54lt kazkokie korejetiski tikrai niekas nepasikeite nei geriau nei blogiau, pries pirkdamas pasitikrink senus gal dar svarus kad neismestus babkiu be reikalo

Raiforas

Tiesa yra dar viena gudrybe siek tiek pagerinti kondiskes darba, kai siek tiek atvesta salonas, tada ijungiu prie kondiskes mygtuko antra mygtuka kuris varyneja salono ora po masina, tada siek tiek pastiprieja putimas, nes kondiske saldo jau siek tiek atvesinta ora, bet to piknaudziaut nereikia nes manau kad tame ore atsiranda deguonies trukumas nes naujo tai sviezaus oro negauna, o mes visi kvepuojam to paciu salono oru.

milkas

jusu kolega turi kuo pamatuot. turiu termometra ir kambari ir noskej temperatura. vaziavom i sveicarija, tai jau buvo per savaite pamatuota, kad salone 21 - 22, daugiau nenukrenta. dabar specialiai prie vejelio fortkes prikisiu, ziuresiu kiek tada parodys, ir bus aisku, bet ir taip aisku, kaip cia kazkas rase kad iki + 6 neparodys.

xaudrius

Pries kelias dienas pasikeiciau savajai Verso salono filtra,kai meistras istrauke,jis visas juodas buvo,oro nepraleido visiskai,bet kondicionieriaus darbui tai itakos neturejo.Ryskiausias uzsikimsusio filtro pozymis-per lietu ziauriai aptraukiami langai.Net su uzsikisusiu filtru kondicionierius dirbo taip,kad nustacius max rankos prie isputimo angos negalima ilgiau laikyti-per salta.Bet siaip nerekomenduojama laikyti salta salona,ypac trumpose kelionese-rizikuojate persalti.Rekomenduojamas temperaturos skirtumas laukas/salonas-2-3 laipsniai.Temp.skirtumui ypac jautrus vaikai.Tai ,kad su salciu neverta persistengti.Ir dar kondicionieriu butina kas keli metai valyti-jis tikras bakteriju inkubatorius.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

lawyer

Kesteliss

mano autobusas irgi neatsala kiek noreciau, bet cia ko gero ir nieko nepakeisiu, langai didziausi, izoliacijos ko gero stoge is vis nera :)
tel.868737941

modeliuka

duokit kontaktus kas kur pildot kondicionierių ir kokia kaina.
Modeliuka