Naujas Yaris Cross

Pradėjo Purifier, Sausis 30, 2022, 13:10:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

Henris

Citata iš: Ingry Įrašytas Gegužė 02, 2022, 15:24:45 PM
O kas jau turi automobilius, gal gali papasakoti, kiek užtruko laiko kol programėlėje pasikeitė statusas "Build in progress" iš "Order proccesing" ir nuo to momento, kai automobilis jau pagamintas iki atstovybės? Turiu automobilį ir nežinau, kada jau čia pradėt kelt į skelbimus pardavimui :V
Jei teisingai supratau, pergyvenat, kol programeleje nepasikeite statusas, bijot parduot savo sena auto? Jei taip, tai nesivadovaukit programele, o dokumentais, kuriuose turite buti irasyta kaip savininkas ar valdytojas. Jei turite savo vardu isduota automobilio tech pasa, tai badovaujates juo, o ne programele. Programele skirta tik, kad patogiau galetumet monitorinti busena sanaudas ir tt. Programele jokio teisinio pagrindo neturi. Nebent netaip supratau ka norejot pasakyti.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Henris

Citata iš: minte Įrašytas Gegužė 02, 2022, 15:43:08 PM
Man visuma hibrido pliusu nugalėjo prieš benza, ne tik ekonomija. Bet ekonomija geriausiai matosi iš karto 🧐🧐🧐. Sumokesiu atstovybėj už priežiūra, ir bus po ekonomijos 🤣🤣🤣, bet pradžioj smagu pažiūrėti, kaip einasi. Tiesiog, megstant draginti, hibrido neverta.

Man tiesiog, patinka važiuoti tvariau. Ne tik dėl 1.5 e/100 km 😁.  Važiuojant gi gali matyti-benzu ar elektra riedi, ir tas teikia malonumą, kad mažiau terši.
Kad didesniems gale sunkiau-taip, tiesa, reikiant talpinti Kėdutės gale irgi būtų minusas, bet mano bernai jau suaugę, tai neaktualu.
Ką tik pramyniau pro Autotoja Kaune- stovėjo gal 20 vnt tos  geltonos ekspozicines spalvos naujų cross, tai tuoj pasipils daugiau. Kol kas matau tik viena kitą mieste.
Bet man ta geltona graži tik foto buvo, kai pravažiuoti teko-gyvai negraži 🧐.

Ar rinkčiausi iš naujo, jei vėl tekti rinktis? Taip! Tik spalvos labiau norėčiau tamsiai raudonos, daugiau nk nekeisciau 😁
Velgi, dragint sekmingai galima ir su hibridais, tik hibridas hibridui nelygu. Priklauso nuo bendro galingumo ir sukimo momento perdavimo i ratus, yra toyota hibridu kurie begejasi iki 100 ir per 6s ir greiciau. Yra ir supercar'u kurie varomi hibridine pavara, tik ten ji dirba kitaip, benz variklis veikia kaip generatorius kuris krauna baterija, o is baterijos i ratus galia perduoda tik elektros varikliai ir jie begejasi per 3s ir yra hibridai. As hibrida renkuosi del pagreicio geresnio starte. Nes esu turejes turbininius motorus, tai patikekit ju eksploatacija zymiai brangesne nei hibridiniu agregatu. Hibridine pavara ir skirta ekonomijai + sukimo momento, galios padidinimui, be turbo uzputimo. Beje hibriduose nebera elementariu dirziniu pavaru, kas visada reikalauja serviso, o jei dar koks dirzelis nukroto uzsienyje, jei neturi irankiu ir ziniu, kad pasikeist jau bedele. Hibridui jei kazkas sugenda staiga, tai isvis niekas nepades, tik tralas iki dylerio, bet nesu girdejes, kad toyotu hibridine dalis atsisakytu dirbti ar keltu kokiu problemu iki 300k km. Nu nebent labai isskirtiniai atvejai ir tai dar klausimas del ridos realios tada :)

Ingry

Citata iš: Henris Įrašytas Gegužė 02, 2022, 17:36:22 PM
Jei teisingai supratau, pergyvenat, kol programeleje nepasikeite statusas, bijot parduot savo sena auto? Jei taip, tai nesivadovaukit programele, o dokumentais, kuriuose turite buti irasyta kaip savininkas ar valdytojas. Jei turite savo vardu isduota automobilio tech pasa, tai badovaujates juo, o ne programele. Programele skirta tik, kad patogiau galetumet monitorinti busena sanaudas ir tt. Programele jokio teisinio pagrindo neturi. Nebent netaip supratau ka norejot pasakyti.

Tiesiog įdomu, kiek laiko užtrunka nuo to momento, kai programėlėje pasikeičia būsena į automobilio gamybą ir kai jau automobilis yra gamyboje iki atstovybės Lietuvoje. Tarkim MyT rodo, kad jau automobilis gaminamas, tai kiek laiko užtrunka pagaminti ir pargabenti į Lietuvą 3-4 sav?gal ilgiau? Įdomus šitas faktas :)

Henris

jei cross modelis surenkamas pvz japonijoj, tai vien gabenimas 6-8 savaites

Ingry

Citata iš: Henris Įrašytas Gegužė 03, 2022, 10:37:05 AM
jei cross modelis surenkamas pvz japonijoj, tai vien gabenimas 6-8 savaites

Yaris Cross Europos rinkai renkamas Prancūzijoje mano žiniomis (H-)

Tiesiog įdomu stebėti, kada gi pasikeis tie statusai programėlėje, kiek laiko užtrunka iš "Processing" į "Into build", kiek truko gamyba ir pristatymas atstovybei, nes prieš tai minėjo forume, kad gautas automobilis 4 mėn anksčiau. :)

minte

Uzsiknisau ir aš laukti to statuso pasikeimo 🧐. Po dviejų men pradėjo keistis staiga😁, lyg būtų pagamintas per savaitę

Henris

manau tai priklauso, kada sugalvoja gamyklos vadyba suvest duomenis i sistema :) o tai jiem tikrai neprioritetas :)

Purifier

Mano nejuda dar ne is vietos... :-/ kaip buvo uzsakymas apdorojamas... Taip ir lieka kol kas... :think:

Ingry

Citata iš: Purifier Įrašytas Gegužė 13, 2022, 21:11:11 PM
Mano nejuda dar ne is vietos... :-/ kaip buvo uzsakymas apdorojamas... Taip ir lieka kol kas... :think:

Taip kaip suprantu, panašiu metu yra užsakyti automobiliai (sausio pabaiga, ta pati komplektacija) tad turėtų pradėt gamybą labai panašiu metu.

Tikiuosi, kad jau į vasaros pabaigą pradės judėti kažkas :V

Purifier

Kokia konkreciai uzsisakei  komplektacija ?
Mano elegant elegant, balta su juodu stogu, purvinsargiais ir sonu apsauga. Dynamic paketas su JBL....

Ingry

Mano tiesiog Elegant komplektacija, Ash grey spalva  :-)

Ingry

Šiandien dar persižiūrėjau visų atstovybių kainoraščius, tai vėl kainos pakilo, hibrido kaina nuo 24 400 Eur., kai kovo mėn. kainoraštyje buvo - 23 700 Eur. Įdomu stebėti kainų pokyčius po užsakymo  (H-)

Purifier

Ingry

Citata iš: Purifier Įrašytas Gegužė 18, 2022, 13:00:52 PM
Kiek galutine kaina buvo ?

25 200 Eur. Norėjau tilpti į 25k, truputis viršijo  :V

Purifier