klaida

Pradėjo nusivyles, Spalis 31, 2012, 16:20:51 PM

« ankstesnis - sekantis »

nusivyles

Sveiki gal kas galite patart man rodo klaida P 0420. Jeigu ziuri google laibai jau daug gal..... Pas mane benzinas 2.0 vvt-i varikio kodas 1AZ-FSE.

diagnostikas

99% keisti katalizatoriu

bladas

Bent jau pas 3ZZ-FE yra trys priežastys - nesandari išmetimo sistema, sugedęs liambda zondas, užsikišęs katalizatorius. Pas mane kartais užsidega CHECK ENGINE, dažniausiai po to, kai prisipilu kuro, kartais savaime užgęsta, kartais reikia trumpam išimti EFI saugiklį , kadangi buvau pasidaręs diagnostiką, tai man irgi buvo nustatyta P0420 - atseit užsikišęs katalizatorius. Be ar dega tas Džeki Čanas, ar nedega - trauka nesikeičia, neblogėja, todėl nekreipiu dėmesio.

artzab

Pas mane Avensis 1ZZ-FE, tai irgi buvo ta pati P0420 klaida. Isemus/idejus EFI saugikli uzgesdavo CHECK ENGINE dviem trim dienoms, ir vel atsirasdavo. Kadangi labai erzino tas chekas, tai dar karta variau pas meistreli diagnostikai ir galima sakyti atsitiktinai pavyko nustatyti kad kaltas deguonies daviklis (lamda zondas) uz katalizatoriaus. T.y. pajungus prie kompo ir mindant akseleratoriu kokias 5 min kad katalizatorius susiltu, zondo grafikas pradejo piesti lygia linija. Nuresetinus klaida, tas fintas nebepasikartojo, bet anyway, tai reiske, kad zondas tam tikru metu "pakimba" ir kompas uzfiksuoja klaida. Pasikeiciau zonda, ir jau menesi cheko nebematau :)