Kuro sąnaudų mažinimo būdai?

Pradėjo Mantvydas, Vasaris 13, 2013, 09:47:15 AM

« ankstesnis - sekantis »

Mantvydas

Sveiki,

Gruodžio mėnesį įsigyjau Toyota Avensį 2004m. 2.0 D4D 85 KW, tikra rida 140 tuktst. (pagal knygą ir Toyotos atstovų info).

Kuro sąnaudos šiuo metų 8,2L/100Km!!!1! Kiek skaitinėjau čia ne man vienam, bet ar esate radę būdų jas sumažinti? Taip pat kokios vasarą kuro sąnaudos?

Filtrai visi pakeisti, taip pat dirželis ir jo visi įtempėjai (kas galėtų kurti pasipriešinimą) ir vandens pompą keisti. Tepalas Castrol EDGE 5w30 (manau Lietuvoje geriau nieko neįsigysi).

Mastau apie čipavimą, bet manau jis per aną galą gali išeiti.

Taip pat prisimenant senojo modelio avensį (98-03), tai jis irgi turėjo 2.0 D4D, bet 81KW, o kuro sąnaudos, bent kaip teigia jo savininkas tai 5,5~ l/100km mieste??? Gal įmanomas koks "downgrade" :D ar programiškai ar ties įpurškimo dalimi? Svoris jų kiek žinau tik apie 100kg skiriasi.

Dar klausimas, gal kas esate išsprendę nesamoningus kuro sąnaudų rodymus ant borto kompiuterio? Nes jis pas mane rodo 6,8-7,5l/100km, o nuvaziuoju apie 240-250km su 20L (nuo lemputės iki lemputės).
Gal yra koks frimware atnaujinimas ar pan?

Gmc

Sanaudos kur matuotos? Jei mieste, tai viskas labai gerai :)

Modka

CitataMantvydas parašė:
Sveiki,

Gruodžio mėnesį įsigyjau Toyota Avensį 2004m. 2.0 D4D 85 KW, tikra rida 140 tuktst. (pagal knygą ir Toyotos atstovų info).

Kuro sąnaudos šiuo metų 8,2L/100Km!!!1! Kiek skaitinėjau čia ne man vienam, bet ar esate radę būdų jas sumažinti? Taip pat kokios vasarą kuro sąnaudos?

Filtrai visi pakeisti, taip pat dirželis ir jo visi įtempėjai (kas galėtų kurti pasipriešinimą) ir vandens pompą keisti. Tepalas Castrol EDGE 5w30 (manau Lietuvoje geriau nieko neįsigysi).

Mastau apie čipavimą, bet manau jis per aną galą gali išeiti.

Taip pat prisimenant senojo modelio avensį (98-03), tai jis irgi turėjo 2.0 D4D, bet 81KW, o kuro sąnaudos, bent kaip teigia jo savininkas tai 5,5~ l/100km mieste??? Gal įmanomas koks "downgrade" :D ar programiškai ar ties įpurškimo dalimi? Svoris jų kiek žinau tik apie 100kg skiriasi.

Dar klausimas, gal kas esate išsprendę nesamoningus kuro sąnaudų rodymus ant borto kompiuterio? Nes jis pas mane rodo 6,8-7,5l/100km, o nuvaziuoju apie 240-250km su 20L (nuo lemputės iki lemputės).
Gal yra koks frimware atnaujinimas ar pan?
na jei rasai sanaudas tai parasyk ar mieste ar trasoj cia. jei mieste tai visai padorios sanaudos, o tam savininkui kuris teigia kad 5,5 net nzn ka pasakyti gal kokiam kaime mieste be kamsciu. Prasyvalyk egr voztuva jei uzsikises kazkiek sumazes sanaudos, dar gali praplauti oro srauta kazkiek irgi sumazes bet 8 ltr mieste su kamsciais ir trumpais atstumai normalu. O siaip visos sanaudos tai tik nuo kojos priklauso.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

katana7

Jei auto techniškai tvarkingas, tai pagrindinė problema būna, kad pramušta tarpinė tarp vairo ir sėdynes.:D

Modka

Citatakatana7 parašė:
Jei auto techniškai tvarkingas, tai pagrindinė problema būna, kad pramušta tarpinė tarp vairo ir sėdynes.:D
pritariu :) o siaip is patirties galiu pasakyti kad jei dideles sanaudos tai visi iesko problemo automobilyje, o kai pamatai kaip vairuoja (begiu parinkimas, perjungimas... ) tai geriau patilesiu. O didziausia beda kad visa gyvenima vazineja ant benzo o poto seda i dyzeli.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Mantvydas

Minėta viskas mieste. Tarpinė stengiasi būti kaip pensininkas kiek įmanoma.. :D

Kokios Jūsų mieste sąnaudos su savo avensiais? Paminėkit ir kilowatus ir kėbulo tipą.

P.S. maniškis universalas..

Mirro

CitataMantvydas parašė:
Minėta viskas mieste. Tarpinė stengiasi būti kaip pensininkas kiek įmanoma.. :D

Kokios Jūsų mieste sąnaudos su savo avensiais? Paminėkit ir kilowatus ir kėbulo tipą.

P.S. maniškis universalas..

pas mane toks pats variantas kaip ir pas Tave :)
pas zmogu is kurio pirkau, sanaudas rode ~8.0-8.5
nzn kaip jis vazinejo pas mane visalaika laikosi ties 6.5-6.9 :) vazineju tik mieste :)

Mantvydas

Rodo vieną ryje kitą. Pas mane irgi rodo apie 7~ borto kompas, bet realiai su 20L apie 240-250 KM, kas gaunasi 8,2 L/100km :(

VaIsInIs

Nu pas mane toks pat avensis.
Viskas pakeista - tvarkinga masina
Ziema, Miestas, Darbas namai darbas namai apie 7 km pirmyn ir 7 atgal, be kamsciu , bet miestas, sviesoforai ir pan + vejelis max + sedyniu sildymas  = 7.5ltr mieste
Ziema - austostara pilna masina 130km/h greitis 7.2 :)
Nu as skaitau kad cia labai gerai :)
Vasara buna mieste iki 6.5 ltr/100km , bet tai irgi su kondyske pilnom apsukom :)

Saulius SSS

temos pavadinimas:Kuro sąnaudų mažinimo būdai...
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

GALLANT

CitataSaulius SSS parašė:
temos pavadinimas:Kuro sąnaudų mažinimo būdai...
Patikimiausias budas, tai isigyti dvirati.
Cipuoti tai Denso kompu dar necipuoja, bent jau LTU, nes nenuskaito turiniu arba nuskaite neranda map'u. Jei 8L mieste ziema daug belieka pirkti mazesne masina.

buksas

nors viskas forume apsneketa,manau reiktu maziau tiketi avensio kuro sanaudu kompu. +- 1.5 l paklaida buna, bent jau pas mane. Dazniausiai rodo siek tiek maziau, nei is tikruju valgo. Per 2.5 metu , mano misrios sanaudos 6.5l/100km pagal mano spritmonitor vedama statistika. Rekordas, ka rode kompas, buvo, jei neklystu, 3.7/100km, bet cia kai uzpyliau kuro ant silto variklio ir vaziavau 80-90 trasa paskui fura. Bandyk naudoto spritmonitor ar kokia kita skaiciuokle, po keleto pilno bako pylimu matysis vaizdas

egariukas1

5,5 mieste,kaip vilniuj ar kaune tikrai neuzteks,man ir alytuj neiseina su tiek.Seip vidurkis 6 ltr misriai ziema,vasara biskuti maziau.Aisku nera cia to miesto,keli sviesaforai ir pora ziedu,nuvaziuoju daugiau uz miestelio,gal todel ir neitin  dideles sanaudos.Beje maziausios buvo 4,5,trasoj apie 100km/h.Cia realios,ne kompo,nes tokio nera:D

Sanomis

As taip pat labai sutinku, kad 8l/100km yra geros sanaudos mieste. Kas ten raso kad mieste 6l mieste tai gal miestas be sviesoforu ir be spusciu, nes piko metu beveik neimanomas dalykas.
Del kuro sanaudu, nzn gal sutapimas gal ne, bet pas mane padidejo, kai nulauze pora zvakiu.

saulens

daug pazystu tokiu zmoniu,kurie labai giriasi kad mazai ju auto ima.o kai paprasai kur nors nuvezt is karto prasideda:tai keliai blogi,tai dar kas nors:tik viena zinau,auto ant oro vevaziuoja.:)