Dėl purktšukų tarpinės

Pradėjo lawras, Gruodis 02, 2014, 11:54:36 AM

« ankstesnis - sekantis »

bioparo

buk atsargus su tais tarpiniu keitimais, vaziuok geriau I Toyota servisa, nes man tarpiniu keitimas pas auksarankius gavosi motoro uzkalimu poto...
keiciant tarpines reikia valyti karteri butinai!

arunaskeras

Jei pats darai atydziai tai ir bus gerai o tie  auksarankiai kartais pamirsta ka daro tai ir pridaro nesamomiu
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

JeMasLT

Citata iš: bioparo Įrašytas Sausis 06, 2015, 09:04:44 AM
keiciant tarpines reikia valyti karteri butinai!

Kodel reikia valyti karteri butinai?

Aš įsivaizduoju jeigu ištraukinėdamas tarpinė netyčia ji nukrenta į variklio skyriu tada gal ir jo, ten karteryje turetum rasti ja. O šiaip kodėl butinai valyt? gi numi dangteli gražiai dangteli ir pakeiti tarpines.

Realiai ten nėra kas daro, jei turi kokį garažiūką rekomenduoju pačiam tikrai darytis.

toyotad4d

purkstuku tarpines ir karteris visiskai nesusije dalykai.....

Saulius SSS

Jei pasibaigusios purkštukų tarpinės,tada variklyje kaupiasi suodžiai,kurie nusėda ant karterio ir priauga. Tada atitrūkusi suodžių šiukšlė gali užkišti turbinos tepimo kanalą. Taip,kad ,atrodo tokie skirtingi mazgai,o jų bėdos susijusios tarpusavy.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

egariukas1

Nu nu,nesusije,tik kai pramustos tarpines po purkstukais,susidaro aplink purkstuka nuosedos.Kur jos pasideda dirbant varikliui?Jei nezinot,neklaidinkit kitų zmoniu

JeMasLT

Iš kitos pusės, karterį nuimti ir pravalyti nera sunku. D4D

bioparo

man karterio neisvale ir uzkale motoras po 100 km, del nusedusiu suodziu, kurie ir uzkimso karterio tinkliuka, Toyota atstovybei nei pasake kad praktika rodo kad tai tiesa. jau ne vienam taip buvo ...

ToyotaClub

o kaip nustate kad tarpines purkstuku tau Bioparo. Kaip rasiai del papulsavimo buvo. Pas mane papulsuoja tik ant posukio i desine visad staigiau uzsinesus. Tepalo nedaugeja taip pat. Aplink purkstukus atrodo kaip ir sausa. Aisku kazkokio tepimo yra. As galvoju gal kokiu siuksliu bake yra.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Metsys

Man buvo tas pats, dėl tarpinių, nustatė vienas meistrelis per 10 min kai palikau mašiną. Pūtė per alsuoklį į turbiną tepalą, daugiau nei garus, ir per tepalo užpylimo dangteli atidarius eidavo spaudimas su išmetamosiom dujos.

Galvojau valyt karterį, bet žiema atėjo ir nevaliau, pakeičiau du kart tepalus su tepalo filtru. Manau jei užsikimštų tinklelis karteryje tai tepalo spaudimo lemputė turėtų užsidegt iškart, be to suodžius surenka tepalo filtras kažkiek.

Žiūrint kiek važinėjama buvo su prapūstom tarpinėm, bet valyt karterį būtų tik geriau ir tai padaryt reiktų.
Beto pastebėjau, kai buvo prapūstos tarpinės, pakeistas tepalas pajuodavo kaip smala iškart po kelių šimtų kilometrų.
Pakeitus tarpines, pravažiavus 1000 km dar vis matėsi toks skaidresnis, ne kaip smala juodas.

naujas32

O toyotos centre tikrino kas nors tas tarpines? Kiek kainavo? Kaz kaip tais garaziniais nepasitikiu paklausus vieno kito net nezinojo apie toki dalyka is vis....

MAIKIS

va pasekmes  :bedantis:
Toyota Higlander
Toyota Prius
Toyota yaris Verso x2vnt
Toyota yaris
Lexus is200
Lexus Gs300
Honda crx Del sol
ZAZ 968M
www.latransa.lt

Metsys

Eina sau kaip čia baisiai, pas mane reiškias tik truputį tų suodžių buvo, nes po dangteliu keletą trupinėlių matėsi tik, visur kitur švaru.

Toyota centre net neįtarė ir jie patys nežinojo turbūt tokių dalykų arba pamiršo/nesugebėjo patikrint. Man degino tepalą, tai su tokia bėda ir kreipiausi. Tada jie pasakė, tavo variklis susidėvėjas, galim perrinkt už ~6000 lt.
Pakeičiau tarpines, tepalo lygis tvarkoj viskas kaip turi būt.
Ne į garažiuką reikia varyt, pas atitinkamus meistrus buvau, beje jie dirbo ankščiau toyota atstovybėj, dabar tik toyota's ir krapšto  :)

ToyotaClub

O tai koks to spaudimo stiprumas tau eidavo? nlb tiketi noris kad tai simtomas kad tarpine purkstuku. Nes tada taip gautusi kad ir man tarpinem amen, tiek vw , tiek dabartineje auto, atsukus dangteli eina ir gariuko, ir oro spaudimas. Nes pagal mano galva jei tarpines tai turetu tepalo dauget, ar koks tepalo filtras užsikisti duoti signala kad kazkas yra.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

egariukas1

Turi varyt neblogai tas spaudimas,ne garai o dumai netgi kaip be ziedu variklio.Kiek teko matyt,ir is kamino melynas dumas buna,ypac salto variklio.Ir atidarius tepalo dangteli toks burbuliavimas buna girdet.Jei smarkiau garuoja tai gal tik koks alsuoklis uzsikimses.Ir kompresija turetu nukrist,gali ir tepalo dauget,gali ir mazet,nes jis prabega i cilindra