Autorius Tema: Dėl Air bag  (Skaityta 9026 kartus)

Neprisijungęs Malce

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 22
Dėl Air bag
« Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 19:40:24 pm »
Sveiki, forumiečiai.
Pastebėjau, kad mano Toyota Corolla Versi (1,8, benzinas, 2006 m.), nors ir įjungtos priekinės oro pagalvės (dešinėje pradarius priekines keleivio dureles ant panelės esantis daviklis nustatytas ant "on"), užvedant variklį ant konsolės prie mago rodo, kad Air beg Off. Bandžiau su raktu nustatyt, ar galima įjungti/išjungto oro pagalves, bet pasukus raktą minėtoje panelės vietoje, kur galima reguliuoti pagalvių aktyvavimą, vis tiek padėtis grįžta į "on" rėžimą. Tad klausimas, gal aš ne taip įjungiu/išjungiu Air Bag ir ar užvedant variklį turėtų užsidegti įspėjimas Air beg Off, jei nustatyta, kad saugos pagalvės įjungtos?

Neprisijungęs bladas

• Veteranas
  • Įrašai: 1373
Ats: Dėl Air bag
« Atsakymas #1 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 19:50:53 pm »
Jei gerai pamenu,  OFF dega, kai niekas nesėdi keleivio vietoje.
P.S. Normali ta tavo mašina, baik ieškoti sliekų ten kur jų nėra :)

Neprisijungęs MindaugasB

• Vyr. Moderatorius
  • Veteranas
  • *
  • Įrašai: 4200
  • Auris 1.4 D4D | Highlander Hybrid
« Atsakymas #2 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 20:07:36 pm »
Yra svorio daviklis. ON suveikia kai kas nors atsiseda.

Pritariu bladui, slieku ieskai kur nereikia. Nuo kokios masinos pries tai nulipai? :) VW kokio?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Neprisijungęs Malce

• Naujokas
  • *
« Atsakymas #3 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 20:35:17 pm »
Yra svorio daviklis. ON suveikia kai kas nors atsiseda.

Pritariu bladui, slieku ieskai kur nereikia. Nuo kokios masinos pries tai nulipai? :) VW kokio?
Toyota mano pirma  :) Anksčiau turėjau BMW, Opel, porą metų važinėjau su Audi, metus sėdėjau Peugeot. 6-us metus važinėju ir su senute, 98 m. Mazda 323 f, kuri, galima sakyti, neužmušama - 100 tūkst. ir tik galiniai amortizatoriai, tepalai, kaladėlės. O Toyota, nors visi tikino, kad savo klasėje - viena geriausių, kol kas man pasitikėjimo nekelia, nes jau buvo rimtų ir ne vieną šimtą Eur kainavusių bėdų.
Dėl pagalvių, tai vežiojų savo dukrytę, todėl ir susimąsčiau - veikia jos man ar ne :)
Kadangi matau nusimanot, noriu pasitikslint - jei sėdi keleivis, užvedant auto turėtų degt užrašas Air bag on?

Neprisijungęs arytis

• Veteranas
  • Įrašai: 739
« Atsakymas #4 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 21:56:17 pm »
O koks skirtumas kas dega užvedant. Man būsų svarbiaus kas dega užvedus :)

Neprisijungęs Malce

• Naujokas
  • *
« Atsakymas #5 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 22:19:22 pm »
O koks skirtumas kas dega užvedant. Man būsų svarbiaus kas dega užvedus :)
v
Nusipirkęs auto negali būti garantuotas, kad prieš tai jo savininkas neatliko kokių nors "burtų", maskuojančių saugumo spragas ir kt. Tad jei kyla abejonių, ar saugos pagalvės aktyvios ir veiktų avarijos atveju, manau, skirtumas yra kas kur dega. Suprantu, kad bent jau teoriškai, nefunkcionuojančiu Air bag'us turėtų identifikuoti borto kompiuteris, kai auto užvestas. Bet yra bet... Kai prieš užvedant praneša apie išjungtą agregatą, saugumo jausmas tikrai nesustiprėja, tad kyla klausimų :)

Neprisijungęs arytis

• Veteranas
  • Įrašai: 739
« Atsakymas #6 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 22:22:26 pm »
O tai priesaisų skydelyje daugiau jokios lemputės neužsidega prieš sukant starterį, kad ši užkliuvo?

Neprisijungęs Malce

• Naujokas
  • *
« Atsakymas #7 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 22:52:56 pm »
O tai priesaisų skydelyje daugiau jokios lemputės neužsidega prieš sukant starterį, kad ši užkliuvo?
Žinoma, kad užsidega. Tik ne pranešimas, kad saugos pagalvės - išjungtos.

Neprisijungęs bladas

• Veteranas
  • Įrašai: 1373
« Atsakymas #8 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 23:00:14 pm »
Pagal Toyota manualus, mažus vaikus reikia vežti ant galinės sėdynės. Jei mažas vaikas vežamas  ant priekinės sėdynės "atbulai" pritvirtintoje kėdutėje , reikia atjungti priekinę pagalvę (OFF), ten yra lipduke viskas schematiškai aiškiai pavaizduota, beje, man atrodo, kad tokios instrukcijos galioja ne tik TOYOTA automobiliams

Neprisijungęs MindaugasB

• Vyr. Moderatorius
  • Veteranas
  • *
« Atsakymas #9 Įrašytas: Rugpjūčio 27, 2015, 23:47:29 pm »
Dabar visos masinos turi priekinio keleivio airbago atjungima. Vienose rakta reikia ikisti, kitose per meniu pasirinkti. Jeigu vezi dukra, tai neaisku kiek jai metu (nepasakei). Jeigu keduteje, tada butinai reikia atjungti su raktu atidarius dureles keleivio airbaga. Jeigu su "boosteriu" po uzpakaliu, tai palikciau bent jau as. Nors vaikui nereikalinga pagalve del mazos kuno mases, jos galva avarijos metu nepasiektu net pagalves manau.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Neprisijungęs Malce

• Naujokas
  • *
« Atsakymas #10 Įrašytas: Rugpjūčio 28, 2015, 07:00:45 am »
Dabar visos masinos turi priekinio keleivio airbago atjungima. Vienose rakta reikia ikisti, kitose per meniu pasirinkti. Jeigu vezi dukra, tai neaisku kiek jai metu (nepasakei). Jeigu keduteje, tada butinai reikia atjungti su raktu atidarius dureles keleivio airbaga. Jeigu su "boosteriu" po uzpakaliu, tai palikciau bent jau as. Nors vaikui nereikalinga pagalve del mazos kuno mases, jos galva avarijos metu nepasiektu net pagalves manau.
Įdomumas pas mane tas ir yra, kad prkekinės Air bag turėtų atsijungti su rakteliu. Bet bandant tai daryt, t. t. psaukus raktą į OFF poziciją,  ji neužsifiksuoja, o kompas užvedimo metu visada išmeta įspėjimą,  kad pagalvės atjungtos. Todėl ir norėčiau išsiaiškint - viskas tvarkoj su mano auto Air bag'ais, gal aš neteisingai bandau juos įjungt/išjungt, o gal jau seniai jie iššovę ir ten tik skudurai sugrūsti, o kompas - apgautas  ;)

Neprisijungęs MindaugasB

• Vyr. Moderatorius
  • Veteranas
  • *
« Atsakymas #11 Įrašytas: Rugpjūčio 28, 2015, 08:26:11 am »
As pabandysiu vakare ant Aurio padaryti. Niekada nesukinejau to raktelio. Parasysiu kaip man ten bus :)

Neprisijungęs Bemsas

• Vyr. Moderatorius
  • Veteranas
  • *
  • Įrašai: 6824
« Atsakymas #12 Įrašytas: Rugpjūčio 28, 2015, 09:57:27 am »
Įdomumas pas mane tas ir yra, kad prkekinės Air bag turėtų atsijungti su rakteliu. Bet bandant tai daryt, t. t. psaukus raktą į OFF poziciją,  ji neužsifiksuoja, o kompas užvedimo metu visada išmeta įspėjimą,  kad pagalvės atjungtos. Todėl ir norėčiau išsiaiškint - viskas tvarkoj su mano auto Air bag'ais, gal aš neteisingai bandau juos įjungt/išjungt, o gal jau seniai jie iššovę ir ten tik skudurai sugrūsti, o kompas - apgautas  ;)

Patikrinau pas save. Raktas nesifiskuoja OFF pozicijoje. Pasuki rakta i OFF ir jis vel nori grizti i ON, bet vistiek issitraukia OFF pozicijoje. Cia padaryta tam, kad pagalves negalima butu netycia isjungti. Kai spynele OFF pozicijoje, ijungus degima VISADA dega lempute AIRBAG OFF. Jei spynele grazinam i ON padeti, tada ijungus degima uzsidega lempute AIRBAG OFF ~5sec ir uzgesta, o poto uzgesta skydelio AIRBAG lempute.
« Paskutinį kartą keitė: Rugpjūčio 28, 2015, 09:59:27 am sukūrė Bemsas »

Neprisijungęs edik.ss

• Naujokas
  • *
  • Įrašai: 13
« Atsakymas #13 Įrašytas: Rugpjūčio 28, 2015, 10:00:43 am »
Manau kad viskas čia gerai. Aš irgi bandžiau išjungti, bet neužsifiksuoja kai pasuki į OFF, bet vistiek atsijungia. Arba mums abiems nepasisekė, arba taip ir tūri būti. Prašymas kitiems dalyviams pabandykit pasukti su rakteliu į OFF - ar užsifiksuoja toje padėtyje?

Neprisijungęs Malce

• Naujokas
  • *
« Atsakymas #14 Įrašytas: Rugpjūčio 28, 2015, 18:19:40 pm »
Manau kad viskas čia gerai. Aš irgi bandžiau išjungti, bet neužsifiksuoja kai pasuki į OFF, bet vistiek atsijungia. Arba mums abiems nepasisekė, arba taip ir tūri būti. Prašymas kitiems dalyviams pabandykit pasukti su rakteliu į OFF - ar užsifiksuoja toje padėtyje?
Grįžęs iš darbo dar šiek tiek pasižaidžiau prie savo Verso. Pasirodo, Air bag'us visai paprasta išjungt ;) Tereikia pasukus raktą iki tos pozicijos, kurioje norime, kad užsifiksuotų (ON/OFF), jį iš karto ir ištraukt, t. y. neleisti pačiam grįžt į ON poziciją. Taip jau padaryta, matyt dėl saugumo, kad vos įkišus raktą į Air bag spynelę, automatiškai metama į įjungimo zoną. Užfiksavus OFF padėtyje, skydelyje prie pagrindinės konsolės (greta mago), visą laiką dega Air Bag Off.