Sveiki,
Auto: Auris HSD universalas 2015 m. Pries menesi pastebejau, kad priekine kaire rato arka stovi zemiau, nei desines priekines. Galvojau, gal auto visada stattau netiesiai. Nu pradejau ieskoti lygiu aiksteliu ir kaip jos bepastatyciau, atsttumas nuo zemes iki skirtingu kebulo daliu priekyje tarp desines ir kaires puses skirtumas beveik 1cm. Galas viskas ok. Kadangi automobilis garantinis, nuvaziavau i atstovybe Tokvila. Pratikrino vaziuokle, viskas ok, bet suvedimas ir isvirtimas abieju ratu kaireje puseje buvo pabeges, sako "kazkur kalei i gera duobe". Nu ok, gal ir kaliau kazkur su kaire puse i duobe, bet nepamenu, nors vazineju uz vairo visada as. Padare ratu geometrija, sako gale kairio rato neatsistato isvirtimas per viena laipsni (isvirtimas gale nesireguliuoja). Nu ok, nuvaziuoju i Mototoja, ten irgi sako nesireguliuoja gale isvirtimas, bet reikia viena detale gale keisti (toks bumerango formos), taip pakeite, galas susitvarke. Bet priekio kaire vistiek zemiau stovi per beveik 1cm nei desine. Vel rasausi i servisa, kad nuodugniai ziuretu pakaba, nors neisivaizduoju kas dar galejo buti pazeista (tarkim nuo kalimo i duobe) del ko galejo pazemeti viena auto puse? Kiek supratimas mano isnesa, tai automobilio aukstis priklauso nuo spyruokliu, ar gali buti dar toks dalykas, kad tarkim linko amortiko stokas? Ir ar imanoma tai patikrinti neisiminejant amortiku? Pvz: jei linko stokas, ar atsmaukus ta amortiko gumine apsauga gali buti apsitepalaves amortikas? Jei spyruokle butu luzus, tai manau jau jausciau ir garsus ypac sukiojant vaira vietoje, bet jokiu kol kas bildesiu, pasaliniu garsu nera, bet nu neturi taip nelygiai stoveti auto.
Hebra, patarkite, kokia man mechanikam apziuros metu duoti uzduoti, ka labiausiai reikia tikrinti, del to auskcio skirtumo?
Jei ras spyruokles ar amortiko defekta, ar kokios kitos brangios detales pazeidima, tai tada forminsiuos pagal draudima, nes ten jau atsistos belekiek pinigu sitie dalykai.
Ir kol kas esu labai piktas, kad blin jei nuo tarkim pervaziuotos duobes, nuo kurios net nepramusa padangos ir nesulanksto ratlankio, ismusa is rikiuotes brangias dalis, tai dabar net paranoja bus vaziuot, kaip su porcelianine masina....