Nesamones rodo kuro sanaudos

Pradėjo Ingrida, Balandis 08, 2010, 11:57:19 AM

« ankstesnis - sekantis »

Ingrida

Sveiki,

Norėjau pasiteiraut, ar čia pas mane kažkas nenustatyta ar šiaip kažkoks biesas yra - kaskart kai užvedu automobilį man nusimuša average (xlitrų/100km) kuro sąnaudos ir kiekvieną kartą jas skaičiuoja iš naujo. Čia taip turėtų būti ar pas mane reikia kažką nustatyti? Gal dėl to man kuro sąnaudos pieno riebumą rodo? nes mano 1 litro "žvėriukas" tikrai negali 13 litrų ryti :)

Būčiau dėkinga jeigu pakomentuotumėte.

mmersass

Na man kai nusinulina ir jei vaziuoju uzmiesty tai greit nusistato kie mazdaug turetu ryt iki 6/100, o mieste ilgiau krenta, nes nepastovus vaziavimas, visokios sankryzos... :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

Ingrida

Nu jo, bet man toks jausmas, kad ten kažkas ne taip. Nu arba aš nesuprantu. Pavyzdžiui šiandien atidžiai stebėjau važiuodama į darbą tai 15 litrų/100km rodo, tai 3 litrus/100km. Ir čia tikrai ne momentinis, o average įjungtas buvo... Ir vat negaliu suprasti, čia taip turi būt?

kaktusas

Na jei tikrai čia ne momentinis, tai taip neturi būt. Kompas gal grybauja.. O pvz kai prie šviesoforo stovi, rodo kažką ar nulį? Kompas gal grybauja..

Ingrida

Nu tai va va, ir man atrodo, kad ten kažkas ne taip... kai stoviu rodo brūkšniukus ;) bet man gal rodo nesamones, nes iki darbo yra 2 minutės, tai nespėja susireguliuot. Reiks pažiūrėt kai važiuosiu ilgesnį laiką ;) o tai kaskart užvedant variklį jis pradeda iš naujo skaičiuot vidutines kuro sąnaudas?

kaktusas

Pas mane Avensis, bet tai koks skirtumas, vidutines sąnaudas kol priverstinai nenunulini, ar akumuliatoriaus neatjungi,tol ir turi rodyt bendras. T.y. užvedus rodo tai, kas buvo prieš gesinant variklį. O brūkšniukus kaip tik ir rodo momentinėse, kai sustoji. Man atrodo, pas tave jos ir įjungtos... ;)

Edvatronas

CitataIngrida parašė:
Nu tai va va, ir man atrodo, kad ten kažkas ne taip... kai stoviu rodo brūkšniukus ;) bet man gal rodo nesamones, nes iki darbo yra 2 minutės, tai nespėja susireguliuot. Reiks pažiūrėt kai važiuosiu ilgesnį laiką ;) o tai kaskart užvedant variklį jis pradeda iš naujo skaičiuot vidutines kuro sąnaudas?
Man tai panasu, kad tu ziuri i momentines sanaudas, jei bruksniukus sustojus rodo...

Dar vienas bajeriukas man buvo, kad yra sanaudos Ltr/100 Km, ir yra kitas parametras - Km/Ltr, tipo kiek km gali nuvaziuot su 1 Ltr kuro.

Tai viena mergicka irgi netycia persijungus buvo - sako labai daug rodo pas mane, nors pvz jei su 1 Ltr - gali nuvaziuot 13 km, (realios (mums suprantamos) sanaudos yra 7.7 Ltr/100 Km).

Taigis paziurek ka ten ant ekrano rodo - km/ltr, ar Ltr 100 km..

Tikiuosi suprasit ka priblevyzgojau... ;)

Ingrida

Šiandien važiuodama pažiūrėsiu. Ačiū labai už kantrybę ir atsakymą :)

beating

pas mane 15 imdavo kai buvau rusisko uzpyles :) jau galvojau reiks taisyt. bet po to uzpyliau 95 ECTO ir susitvarke sanaudos. average pas mane ~8-9l. 1.3 variklis ir vazineju graziai

Ingrida

Nu aš su rusišku nevažinėju, iš Alexelos pilu :) average 8-9 pas tave rodo, bet tiek ir ryja ane?

Edvatronas

CitataIngrida parašė:
Šiandien važiuodama pažiūrėsiu. Ačiū labai už kantrybę ir atsakymą :)

Your welcome...

p.s. dar geriau nufotkink ekrana ir parodyk ka turi... ;)

ryckak

beje mieste, kad ir 1 litro "zveriukas" gali imti 13 litru, nenustebk labai

Edvatronas

Citataryckak parašė:
beje mieste, kad ir 1 litro "zveriukas" gali imti 13 litru, nenustebk labai
+1 cia nuo kojos sunkumo priklauso... ;)

Ingrida

Vakar išnagrinėjau savo mašiną. Tai aš tikrai žiūriu litrų/100 km., bet kai stoviu ne brūkšniukai yra, o tiesiog skaičiai kiek neva ima. tai bet man įdomu, kodįl taip yra, kaip pradėjau važiuot rodė 15, p paskui vis mažėjo ir minimaliai buvo sumažėję iki 8,8, paskui taip svyravo tarp 9-10. Bet aš netikiu, kad jinai tiek gali imti :)
Yaris mieste 13 tikrai nemanau, kad gali imti.. max 9 kokius, aišku jei mašina tvarkinga :)

beating

CitataIngrida parašė:
Vakar išnagrinėjau savo mašiną. Tai aš tikrai žiūriu litrų/100 km., bet kai stoviu ne brūkšniukai yra, o tiesiog skaičiai kiek neva ima. tai bet man įdomu, kodįl taip yra, kaip pradėjau važiuot rodė 15, p paskui vis mažėjo ir minimaliai buvo sumažėję iki 8,8, paskui taip svyravo tarp 9-10. Bet aš netikiu, kad jinai tiek gali imti :)
Yaris mieste 13 tikrai nemanau, kad gali imti.. max 9 kokius, aišku jei mašina tvarkinga :)

pajudant visada buna didziausios sanaudos, cia visom masinom taip. pas mane yaris rodo virs 14 pajudant, bmw 35+, golfas 18 ir t.t., o uzmiesti jei pastoviu greiciu vaziuoji mano yaris ima kazkur 6-7, bet pas mane ratai r16 205 55 ir automatas ^^. siaip jei manai, kad kazkas blogai, gali diagnostika padaryt autotoja, as dariau tai sumokejau 115lt