galines asies stabilizatoriaus traukuciu keitimas

Pradėjo jurkas, Lapkritis 22, 2010, 10:33:02 AM

« ankstesnis - sekantis »

jurkas

girdejau, kad bilda gale kazkas, kai vaziuoji per duobes. Aisku man tas nepatinka, vaziuojam i servisa patikrinti vaziuokle. Susideveje galines stabilizatoriaus traukutes. Uzsakau ir jau antradieni jos pas mane.

Kagi, pradedam darbus. Pasikeliam masina, nuimam rata

ten ziurau ir jau matau, kad traukes ne tokios, kazkokios per dideles pas mane rankoj :( vaziuoju i daliu parduotuve aiskintis.

atvykus paaiskeja, jog buvo padaryta klaida ir padave ne tas traukes :) savases, trumpasias atgavau

reikiamos traukutes yra, reikia senasias mesti lauk. Pasirodo uzrudije ir neina net prasukti. Wurth ir WD40 neveikia.

imam bulgariuka ir pjaunam, negi gaila. Man labiau gaila raktus gadinti, negu diskeli :) apatine dalis atsisuko gan lengvai.

senoji vs naujoji

naujos priverziu pirmiausiai apatine dali, paskui uzkises lomeli, lenkiu stabilizatoriu iki reikiamos padeties, jog pagauciau ir virsutine dali. viska stipriai priverziame.

Ta pati pakartojame su kita puse, taciau ten isvengiu bulgaro isikisimo. Test drive parodo, jog darbas atliktas gerai, nieks nebilda :)
Tikslas be plano yra tik noras.

hobbit

umunas

joa, jei ne bulgarkė, tai nežinau kaip reiktų remontuot mašiną :D
savotiška ekstremali pramoga. ypač jei netoli kokia stabdžių žarnelė praeina. pavyzdžiui, keičiant priekines stabilizatoriaus traukutes :D

hobbit

Jo, būna, kad bėgi nuo vilko, o ant meškos užsirauni :D Bet šiaip tokie pavyzdiniai tutorialai labai naudingi, nes anksčiau tekdavo užsienio forumuose tampytis, o dabar pamažu ir Lietuviškos info užderėsim, puiku :)

horn

Čia vienas iš sudėtingesnių remontų, aš taip jau 4 kartus keičiau, kartą net nenuėmęs ratų ;)

Aurimas

Na nzn kiek laiko laukiai WD uzpurskes, bet manau kad neilgai, jei jau nepadejo, siaip reikia palaukt keleta minuciu kol sureaguoja, o ne is kart imt ir sukt. Na o traukutes 4 kartus keist, tai cia jau nerealu yra, arba perki po 20 lt kainuojancias arba speji pravaziuot po 50tukst.km.

Beje, o gumas keicia tuo paciu stabilizatoriu ar ne? Nes esu girdejas, kad kaip ir reiketu, nes kai traukes isimala ir jei nepakeiti iskart, tada jau pradeda ir gumos lb maltis.

jurkas

uzpurskes WD dazniausiai palaukiu apie 5 min. Ta jau nuo anksciau darau. Dar su plaktuku kaukstelnu per varzta. Stabilizatoriaus traukes galines keiciau pirma karta siai carinai.
Tikslas be plano yra tik noras.

gisas

Citatahorn parašė:
Čia vienas iš sudėtingesnių remontų, aš taip jau 4 kartus keičiau, kartą net nenuėmęs ratų ;)
pabandyk pakeisti vidine variklio pagalve, nenuemes greicio dezes ir balkio, pamatysi kas yra vienas is sudetingesniu darbu, dviese vargom puse dienos  :D:D
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

fennix

nereikia nuvertint zmogaus... ne visi sudetingus remontus ryztames patys darytis... pvz, man paprasciau ziedus pakeist savajai nei vairo traukes antgalius (nors tai visiskai paprasta... )vien del to kad nereikia bulgarkes naudot... visi varztai atsisuka.... Tik tiek kad kur kas ilgiau tai trunka... Nors jeigu nieko neslifuot ir nevalyt, turbut dabar jau per 2h susisukciau :D :D :D
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

horn

Citatagisas parašė:
Citatahorn parašė:
pabandyk pakeisti vidine variklio pagalve, nenuemes greicio dezes ir balkio, pamatysi kas yra vienas is sudetingesniu darbu, dviese vargom puse dienos  :D:D

chebra juokų nesuprantat. Lengvus darbus aprašinėja, todėl ir parašiau atvirkščiai, kad baisiai sudėtingas. Dar gerai, kad neaprašė ratų nuėmimo/uždėjimo "proceso" :p

horn

CitataAurimas parašė:
Na o traukutes 4 kartus keist, tai cia jau nerealu yra, arba perki po 20 lt kainuojancias arba speji pravaziuot po 50tukst.km.

Beje, o gumas keicia tuo paciu stabilizatoriu ar ne? Nes esu girdejas, kad kaip ir reiketu, nes kai traukes isimala ir jei nepakeiti iskart, tada jau pradeda ir gumos lb maltis.
Visiškai teisingai atspėjai, traukutes pirkau po 20lt, nes jas pasikeisti juokų darbas. Stabilizatoriaus gumų kartu keisti nereikia, nebent matai, kad jos laisvos, patrūkinėjusios ar neprispaudžia stabilizatoriaus.

horn

Jei kas keitėt ir normaliai laiko traukutės, prašau patarimo, kokios firmos traukutes pirkti, nes man tenka kas pusę metų jas keitinėti. Nors man tekstara sako, kad kokybė šių traukučių vidutinė ir labai kraipo galvom, kai pasakau, kad nedaug pravažiavau. Gal, kad blogais keliais labai daug pravažiuoju?

gisas

Citatahorn parašė:
Jei kas keitėt ir normaliai laiko traukutės, prašau patarimo, kokios firmos traukutes pirkti, nes man tenka kas pusę metų jas keitinėti. Nors man tekstara sako, kad kokybė šių traukučių vidutinė ir labai kraipo galvom, kai pasakau, kad nedaug pravažiavau. Gal, kad blogais keliais labai daug pravažiuoju?
tau pradeda barsketi ar gumos truksata, kad tenka keisti? as irgi galvojau kad reiks keisti pries technikine, nes barskejo gale, bet ejo ir praejo, nes traukes neklibejo. pasirodo pacioje traukeleje buvo sukeitejes tepalas, tai isplovem sena tepala, pritepem naujo(kazkokio granatom tepti) ir dingo tas barskejimas :o
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

GALLANT

Jauciu pas mane visos keturios, t.y ir priekines ir galine kliba, nes per duobes jauciasi toks duslus bildejimas, reiks kokia diena pasiziureti.

horn

Barška trys, išskyrus vairuotojo pusės priekinio rato, beje, prieš tai kai keičiau trys tos pačios barškėjo. Kai važiuoju per duobę būna pašalinis garsas klik klik kurioj nors iš trijų traukių :)