kuro sąnaudos

Pradėjo gisas, Birželis 02, 2012, 14:24:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

gisas

kol kas avensį turiu tik savaitę, viskuo esu patenkintas, išskyrus kuro sąnaudom. Kompas vidutines sąnaudas rodo 5.3l viskas kaip labai gerai. Dabar yra puse bako dyzelio (jei teisingus duomenis radau apei bako talpą, tai turėtų būti apie 30l). Kompas rodo kad iki degalinės liko 280km. Gaunas daugiau nei 10l šimtui kilometų :o galūt kompas pušį gaudo, bet kad rodyklė irgi sakyčiau greit krenta. Dabar pilsiu pilną baka ir žėsiu kiek nuvažiuosiu, butų įdomu sužinoti kiek kiti nuvažiuoja su baku dyzelio. varikis D4D 85kw. automobilis Avensis '03m
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Bemsas

Toyotose ta rodykle idomiai veikia. Iki puses bako labai ilgai krenta, o nuo puses labai greit. As su puse baku pravaziuoju apie 500km, o su likusia puse tik 200.

gisas

Citatabemsas parašė:
Toyotose ta rodykle idomiai veikia. Iki puses bako labai ilgai krenta, o nuo puses labai greit. As su puse baku pravaziuoju apie 500km, o su likusia puse tik 200.
buvo ir man kilus tokia mintis, bet pasirodė nesąmonė. tokiu atveju butų viskas logiškiau nes jei su pilnų bakų tik apie 600 tenuvažiuočiau, vėl lipčiau atgal į kariną :D kai karinoje budavo puse bako net nekildavo minčių piltis kuro, drąsiai šokčiau į mašina ir su puse bako išjudėčiau i Palangą :D
Avensis '04 2.0D-4D

arunaskeras

Pas meno Corolla Verso taip pat kompas rodo nesamones ypac kiek lieka  nuvaziuoti km kol baigsis kuras.Bet jis ten paskui pries gala perskaiciuoja O su baku jei labai taupau tai nuvaziuoju apie 900 km. O jei netaupau tada ir neskaiciuoju:)
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

gisas

tai tada ir pas mane tas pats bus, kolpas verčia ekonomiškai važinėt :D tik kažkaip nemalonu kad ta rodyklė taip greit krenta, atrodo dar puse bako kuro, o nuvažiuo niekur nenuvažiuosi, teks visada laikyt artipilni baką, kad rodyklė lėčiau kristų :D
Avensis '04 2.0D-4D

arunaskeras

Citatagisas parašė:
tai tada ir pas mane tas pats bus, kolpas verčia ekonomiškai važinėt :D tik kažkaip nemalonu kad ta rodyklė taip greit krenta, atrodo dar puse bako kuro, o nuvažiuo niekur nenuvažiuosi, teks visada laikyt artipilni baką, kad rodyklė lėčiau kristų :D
Tai jau taip nes kai rodykle persivercia per viduri tai ir pilu kokius 40 litru nors bakas tik 55 lt.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

gisas

Aš savo Prancuzijoj nupirkau, tai bake buvo koks 15l kuro(sprendžiant pagal rodyklės parodymus). Su tiek kuro ir užkėlėm ant tralo, bet i Lietuvą gryžo tuščiu baku, rodyklė net nesujudėjo, o kompas rodė 0km iki degalinės, garantuotai tralistas išleido. Pirmoj degalinej įpyliau 20l dyzelio, o rodyklė jau rodė šiek tiek daugiau nei puse bako, nors bako talpa 60l. Nors ir nepatinka man tokie netikslūs parodymai,bet jei tikrai vidurkis bus apie 5.5l tai tada liux:)
Avensis '04 2.0D-4D

kalava

na, vidurkis apie 5.5 imanomas tik daugiau vazinejant uzmiesty ir jei vaziavimo stilius ramus :-)

vaziuojant tik mieste turetu but > 7 l 100 km.

man carina II 2L dieselis ir corolla verso 66kw d4d tikrai valge maziau, nei avensis :-)

taip kad dideliu vilciu i 5.5 l nedeciau :-)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

Renis

Šiaip ką pastebėjau, yra gana nemažas rezervas avensyje užsidegus raudonai kuro lempai. Tuomet dar lieka, sakyčiau, apie 7-8 litrus dyzelio bake, o kompas rodo "apie 40-55 km liko nuvažiuot". Pabandžius pripilti pilna baką max 52-53 litrai sutelpa. Tad nuo raudonos lempos ipylus virš 20 litrų, rodyklė persiverčia per vidurį, nes galbut taip ir yra, kad gaunas virš 30 litrų bake (dėl didelio rezervo). Reiktų pabandyt pilt pilna baka nuo pusės bako (pagal rodyklės rodmenis), idomu, ar tilps iki 30 l ar daugiau? :]] Tokie pamastymai mano būtų.. Bet faktas tas, kad rodyklė krenta staigiai nuo pusės ir prie pat galo sulėtėja ;]

O dėl sąnaudų, panašiai ir turėtų būti, kaip rašė kalava. Kitavertus, miestas miestui nelygu ir važiavimo stilius kitų važiavimo stiliui nelygus, todėl čia niekad tikslaus atsakymo nebus. Aš mieste, Vilniuj, taupant sutelpu į maždaug 7 l vasarą, be kamščių. Trasoj apie 5,5
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

gisas

Citatakalava parašė:
na, vidurkis apie 5.5 imanomas tik daugiau vazinejant uzmiesty ir jei vaziavimo stilius ramus :-)

vaziuojant tik mieste turetu but > 7 l 100 km.

man carina II 2L dieselis ir corolla verso 66kw d4d tikrai valge maziau, nei avensis :-)

taip kad dideliu vilciu i 5.5 l nedeciau :-)
jo pagrinde užmiestis, mieste paie 20% tevažiuoju, o stilius tikrai ramus :)

P.S dar pamiršau apie kondicionieriu, dabar kai orai vėsus gal ir išeina tiplti i 5.5 kai lauke bus karšta ir tek įjungti kondicionieriu, manau dar tas koki litra pasiims
Avensis '04 2.0D-4D

Gmc

Reikia normaliai paskaiciuoti nuo bako iki bako, tada bus aisku. Nes sanaudas kompas "piesia", t.y. valgo daugiau nei rodo, o atstuma likusi rodo irgi netiksliai. Mano Corolla Verso dabar suvalge 8.17l tik po miesta vazinejant, tai manau labai gerai. Realiai man trasoj ~6ima, mieste vasara ~8-8.5.

Renis

Na manau, čia jau nebėra tokių, kurie pasikliauja kompo rodmenimis apie vid. kuro sanaudas ir kai kalba apie sanaudas, turi omeny realias ;]

kalava

nu taip, kalbejau apie realias, o ne kompo rodomas sanaudas
:-)
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

katana7

Kuro vidurkį kompas rodo, gan tiksliai, kiek piliausi visada tiek ir būdavo (kokį vidurkį rodė). Kitas reikalas, kad nevisi moka juo naudotis (prieš matuojant reikia užnulinti kompo rodmenis ). Mieste per kamščius vasara  apie 8,3 l/100 km, užmiesti apie 6 l/100 km.

Renis

Turiu nuojautą ir gali būt, kad šitame facelifte su 93 kw varikliu, tas netikslumas su kompo rodmenimis galėjo but ištaisytas jau ;] Greitu metu patikrinsiu..