Kur nusipirkti (pigiau) naujus kuro siurblio vožtuvus (komplektą)?

Pradėjo Marius512, Spalis 10, 2013, 10:44:57 AM

« ankstesnis - sekantis »

Marius512

Sveiki, forumiečiai.
Mano Avensiui (2001m. D4D) diagnostika parodė kuro siurblio vožtuvų klaidą.
Simptomai:
- ryte šalta (prie +6) sunkiai kuriasi (apsukus kokį 10 kartų neužsikuria, tada antrą kartą bandant iš kokio 6 apsisukimo pagriebia ir tada jau dirba lygiai, nors apsukos ant laisvų turėtų būti aukštesnės).
- pradėjus važiuoti nėra traukos.
- taip vargstu iki tol kol neapšyla variklis. Kai apšyla, užgesinu, palaukiu minutę ir kai užkuriu (iš pirmo-antro apsisukimo) viskas kuo puikiausiai-trauka vėl normali.
Šiaip jau man tie vožtuvai diagnozuoti buvo prieš porą metų, bet tada į temperatūrą jokios reakcijos nebuvo - nesvarbu šaltas ar karštas variklis būdavo - netraukdavo išvis virš 2k apsukų... O paskui vieną dieną imdavo ir atsirasdavo trauka...   Keletą kartų pyliau į baką "diesel system cleaner'io" tai taip ir nežinau, kodėl po pusės metų vėl išlenda šie dalykai, o paskui vėl dingsta...

Na čia aukščiau tiesiog norėjau išdėstyt visas aplinkybes :)
Bet visgi:
1) ar girdėjot kas nors kad galima tuos "SCV vožtuvus" kažkur pigiau (~700Lt.) nusipirkt? Nes sakoma, kad juos pradėjo gamint pigesnius (būk tai)... Nes TOYOTA servise prieš porą metų man sakė sumą apie 1500Lt (jaučiu dar be darbo čia)...
2) gal kas nors galite parašyti detalės kodą (pabandyčiau užklausti vienoj/kitoj vietoj).

[size=78%]Na bet kuriuo atveju lauksiu komentarų/nuomonių[/size]

AvensisGK

Kaune Dizridoje gal uz kokius 700-800 ir gautum.
Arba bandyk plaut senus.

Marius512

O tamsta pats "AvensisGK" gal ir būsi iš tos "Dizridos"?
Jei taip tai gal žinosi ir tokį dalyką kas gamintojas būtų tų vožtuvų (už minėtą kainą)? t.y. baiminuosi ar nebūtų kokie "kinietiški"..
Ačiū.

AvensisGK

Ne, as ne is Dizridos, bet as pajuos remontavausi. Idomumo delei klausiau kiek kainuoja nauji voztuvai. Jei gerai pamenu tai buvo apie 800 lt. Pasiderejus gal kaina ir nuleistu. Bendradarbiui naujesniam Avensiui jie keite purkstukus. Kaina nuleido beveik per puse. Idejo ne Toyotos OEM purkstukus, bet to paties gamintojo (Denso) purkstukus.

tadasd

Tai ar pavyko gauti tuos voztuvus? Pas mane ir panasi problema, tik nereikia tiek ilgai sukti bei variklio "check engine" lempute uzsidega, nors uzgesinus ir vel kuriant ji nebedega. Panasiai buvo praeita ziema, tai uzteko tik kuro filtra pakeisti. Dabar bijau nebeuzteks...

Marius512

Nu žinok, Tadai, vėl dingo man ta problema - tai ir nebeieškojau tų vožtuvų :) (turbūt iki sekančio karto)
Tau pasiūlyčiau (iš savo patirties) įpilt į kuro baką "diesel system CLEANER" (bet ne "additive", ar dar kokio nors "priedo") ir ižvažinėjus baką tikėtis, kad problema dings. Taip pat per tą važinėjimą nepamiršt paspaust kartais "gazo" bent jau virš 3k apsukų (kad plačiau ten "visos žiaunos" atsivertų).
Dar parekomenduočiau (jei problema nedings) pasidaryt diagnostiką - iškart turėtų parodyti ar tame bėda...

tadasd

Sveiki, forumieciai. Gal kas gali apsviesti, ka reiskia klaidos kodas P1228?

MindeJ

tadasd

AvensisGK

Citata iš: tadasd Įrašytas Spalis 21, 2013, 09:46:37 AM
Gal kas gali pakomentuoti smulkiau, kas tai per problema?
Labiausiai tiketina jog tai SCV voztuvu problema.

tadasd

AvensisGK

Jau ne viena karta cia yra apie tai kalbeta. Pradzioje reiketu atlikti diagnostika. O tada jau spresti ka daryt.

tadasd

Nepykit už kvailą klausimą, bet ar yra tikslesnė diagnostika, kuri pasakytų konkrečiai? Dabar aš jau žinau, kad rašo klaidą P1228.
Gal kolegos, kurie vis siūlo detales, gali ką pasiūlyti dėl tų vožtuvų?

AvensisGK

Voztuvu pradinei patikrai nereikia net diagnostikos. Nuo voztuvu paeiliui (pradzioje nuo vieno tada nuo kito) nuimi jungti. Tada pasimatys du kontaktai. Imi du laidus ir i tuos kontaktus nuo akumuliatoriaus paduodi 12v. Prilietus laidus turi girdetis ciktelejimas. Pabandyk kelis kartus jog isitikinti ar visada suciksi. Ta pati padaryk su abiem voztuvais. Jei bent vienas voztuvas neciksi gali ji keisti. Jis uzsiterses ir blogai veikia.
SCV voztuvus galima ivertinti ir tokiu paprastu budu. Uzvedi masina ir paeiliui atjungi laida nuo vieno SCV voztuvo.  Jei atjungus laida masina  niekaip nereaguoja, tai tas voztuvas yra potencialiai keistinas (itartinas). Jei atjungus masina uzgesta arba zenkliai pablogeja variklio darbas, tai galima tiketis jog tas voztuvas yra geras.
Ta pati reikia atlikti ir su kitu voztuvu.