Dingo trauka Avensiui

Pradėjo DGS, Vasaris 16, 2014, 17:49:34 PM

« ankstesnis - sekantis »

DGS

Sveiki,
Avensis 2003, 2.0 D-4D, 85kW
Per menesi-du pradingo kruva arkliu. Paprastai vazineja zmona, as retai, todel negaliu pasakyt dingo staiga ar palaipsniui. Kur anksciau i koki kalniuka ilekdavau 4 begiu su vejeliu, tai dabar vos uztenka 3cio greiciui palaikyt, apie greitejima sneku net nera.
Kuriasi gerai, kompas klaidu nerodo, skysciai ir tepalai nedingineja. Kuras tik is koloneles, rusisko is furistu nekart nebuvo ipilta. Visi filtrai ir tepalai keisti vasara.
Esu Norvegijoj, tad i vietinius servisus vaziuot noreciau paskutinej vietoj.
Patarkit, prasau, ka reiketu patikrint.

Dekui

Toshis

Pilnas forumas sia tema prirasytas pasinaudot paieska tik reikia :goodboy:

Cardio

Man taip buvo kai nukrito turbo slanga

DGS

Citata iš: Toshis Įrašytas Vasaris 16, 2014, 18:01:50 PM
Pilnas forumas sia tema prirasytas pasinaudot paieska tik reikia :goodboy:

Ieskojau, vos ne pusdieni praleidau temas skaitinedamas - apart EGR valymo daugiau nieko gero neparasyta.  O noretusi, pradejus po kapotu krapstytis, paziuret visus imanomus variantus, kad nereiktu isrinkt-surinkt ir begt i foruma "ten viskas gerai, ka is naujo ardyt?". Nebent daugiau variantu nera... O tada jau norvegai mano kisenes nepasigailes :(

Citata iš: Cardio Įrašytas Vasaris 16, 2014, 18:28:00 PM
Man taip buvo kai nukrito turbo slanga
Pavykus pasiekt virs 2000 apsuku, jaucias, kad turbina padeda, tad turbut slangos variantas atkrenta...

Dar pastebetas dalykas, kad spaudziant gaza (iki suveikiant turbinai) atsiranda nestiprus garsas, primenantis pratisa kates murkima. Atleidus gaza ar ji palaikant garsas dingsta. Gal tai tures itakos tolimesniems "burimams is tirsciu". O daugiau viskas kaip ir buvo, jokiu blogybiu nepastebeta.

airis

Burk nebures, reikia diagnostikos, cia neekstrasensai susirinke :)

DGS

Ech, o tikejausi, kad gali but atsakymas "Paziurek 1) ...., 2) ...., 3) ...."
Teks pakrapstyt EGR ir, turbut, pinigine po to. Jei norgai aplamai supras kas daros.

Tiutis

Pradek nuo filtru keitimo, tada egr isimk isvalyk, patikrink mechanine bei elektrine jo dalis, tada oro srauto davikli... tikrink taip istrauk fyske ir vaziuok jeigu trauka ta pati arba siek tiek geresne reiskia oro srauto davikli reik keisti nauju. Tai trys pagrindiniai dalykai, kuriuos manau pats pasidarysi. Beje, kazka minejai apie snypstima, paziurek ar intercoolerio slanga neissimovus ar nera skyliu. Dumija avensis? Pridedu kaip valysi egr butu idealu prie to pacio isvalyt isiurbimo kolektoriu... Gal jis pas tave uzkistas yra ziauriai ir motoras negauna reikiamo oro kiekio...

MindaugasB

Citata iš: DGS Įrašytas Vasaris 16, 2014, 22:01:24 PM
Ech, o tikejausi, kad gali but atsakymas "Paziurek 1) ...., 2) ...., 3) ...."
Teks pakrapstyt EGR ir, turbut, pinigine po to. Jei norgai aplamai supras kas daros.

O tai lenku ar lietuviu kokiu garazu nezinai? Tie suras
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Zaroliz

Citata iš: DGS Įrašytas Vasaris 16, 2014, 17:49:34 PM
Sveiki,
Avensis 2003, 2.0 D-4D, 85kW
Per menesi-du pradingo kruva arkliu. Paprastai vazineja zmona, as retai, todel negaliu pasakyt dingo staiga ar palaipsniui. Kur anksciau i koki kalniuka ilekdavau 4 begiu su vejeliu, tai dabar vos uztenka 3cio greiciui palaikyt, apie greitejima sneku net nera.
Kuriasi gerai, kompas klaidu nerodo, skysciai ir tepalai nedingineja. Kuras tik is koloneles, rusisko is furistu nekart nebuvo ipilta. Visi filtrai ir tepalai keisti vasara.
Esu Norvegijoj, tad i vietinius servisus vaziuot noreciau paskutinej vietoj.
Patarkit, prasau, ka reiketu patikrint.

Dekui
Man lygiai tas pats nutiko, tik trauka dingo staigiai, jokios lemputės nedega, spaudžiant gazo pedalą atsiranda toks garsas panašus į vėjelio pūtimą. Taip pat retkarčiais jaučiamas toks sutrukčiojimas. Pirmiausia turbūt apžiūrėti šlangas?
P.S. Pas mane 2,2 110 kW

GALLANT

Jei gyveni kur prie Oslo, galiu duoti pazystamo telefona, jis masinas tvarko.

Zaroliz

vibogd

Citata iš: DGS Įrašytas Vasaris 16, 2014, 19:07:06 PM
Pavykus pasiekt virs 2000 apsuku, jaucias, kad turbina padeda, tad turbut slangos variantas atkrenta...

Dar pastebetas dalykas, kad spaudziant gaza (iki suveikiant turbinai) atsiranda nestiprus garsas, primenantis pratisa kates murkima. Atleidus gaza ar ji palaikant garsas dingsta.
vat butent taip man ir buvo, kai nukrito tirbos slanga.iki 2000 tai visai nevaziuoja, po 2000-jungias turba.
ten viduj yra tokia kaip gumine tarpine, tai ji susilankste ir ilindo i slanga, del to buvo nesandariai uzdeta slanga ir pastoviai krisdavo.

Zaroliz

Trūko chamutas prie interkulerio ir buvo nusimovus šlanga.

robertas1993

Citata iš: Tiutis Įrašytas Vasaris 16, 2014, 22:25:51 PM
Pradek nuo filtru keitimo, tada egr isimk isvalyk, patikrink mechanine bei elektrine jo dalis, tada oro srauto davikli... tikrink taip istrauk fyske ir vaziuok jeigu trauka ta pati arba siek tiek geresne reiskia oro srauto davikli reik keisti nauju. Tai trys pagrindiniai dalykai, kuriuos manau pats pasidarysi. Beje, kazka minejai apie snypstima, paziurek ar intercoolerio slanga neissimovus ar nera skyliu. Dumija avensis? Pridedu kaip valysi egr butu idealu prie to pacio isvalyt isiurbimo kolektoriu... Gal jis pas tave uzkistas yra ziauriai ir motoras negauna reikiamo oro kiekio...

Atjungdamas srauto matuokle niekur nepavaziuosi ir variklis uzges ir nebeuzsives kol atgal fiskes nepajungsi...
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

sityR

Tu paziurek ar kur kokia slangute netrukus. Jeigu vakuumo nera, turba lb silpnao uzpucia. Egr pravalyt valanda darbo, nk ten nera. Pabandyk pavaziuot atjunges oro srauto matuokle. Cia faktas kad turba normaliai nepucia.