Duminimas

Pradėjo Karlitas, Vasaris 16, 2010, 21:47:14 PM

« ankstesnis - sekantis »

Karlitas

sveiki dar karta, pastebejau kad prie tam tikros variklio temperaturos per duslintuva, spustelejus greicio pedala ismetami balksvai melsvi dumai, nesuprantu del ko taip yra, nei tepalas, nei antifrizas nedingsta. ir svarbiausia tie dumai pasirodo tik kazkur prie 60-70 laipniu, o veliau dingsta. variklis pas mane D-CAT 130kw.

Henris

Kadangi tai D-CAT variklis, jis turi spec purskala katalize, kurio pagalba isvalomi katalizui nereikalingi produktai (D-CATaliz) Gal prie tam tikros temp jis butent ir sudegina tuos produktus, rezultata matai per glusha... Bet cia man panaisiai Solorinoj aiskino, o kaip ten is tikro, nelindau tai ir nezinau... Bet sita varsija gali patikrint, nes balsvai melsvas dumas, dar nereiskia, kad tikrai tepalas dega, tai gali buti del netikslaus saliarkos sudeginimo (juodi arba melsvai balsvi), tipo jei juodi dumai, per mazai oro, jei balsi per mazai kuro....
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

bosis

CitataKarlitas parašė:
sveiki dar karta, pastebejau kad prie tam tikros variklio temperaturos per duslintuva, spustelejus greicio pedala ismetami balksvai melsvi dumai, nesuprantu del ko taip yra, nei tepalas, nei antifrizas nedingsta. ir svarbiausia tie dumai pasirodo tik kazkur prie 60-70 laipniu, o veliau dingsta. variklis pas mane D-CAT 130kw.

gal buvai įjungęs elektrinį šildytuvą http://www.ipix.lt/desc/59386955/
instrukcijoje rašo, kad prie šalto oro išeinantys garai - natūralu.
facelift ;)

AVENSIS D4D CHIP

CitataKarlitas parašė:
ISVALO KATALYZA KO CIA PARINTIS;)

Tolis

CitataKarlitas parašė:

Viskas normaliai. Cia D-CAT'o katalizatorius isvalo susikaupusias kietasasias ismetamu duju daleles.
Nors pripazistu, kad gana daug strioko ir man ivare pirma karta kai pamaciau melsva dumeli dengianti paskui vaziuojancias masinas:|

Henris

Tai visgi buvau teisus :) Kad katalizas :)

Tolis

tarp kitko, ar neteko pastebeti kam nors is D-CAT turetoju, kaip tas katalizatoriaus issivalymas susijes su kuro kokybe?

vagaze

sveiki, pas mane Toyota Avensis D-CAT 2 l. Noreciau paklausti: pas mane irgi vaziuojant meta balta duma, bet nei tepalas mazeja nei ausinimo skystis, ir tai vyksta kas 2-3 min. uzmiestyje, ar gali taip daznai :(valytis tas katalizatorius (smulkiu daleliu filtras). suprasciau kad i savaite karta ar dar reciau, bet ne pastoviai ir ne taip daznai. Gal cia ne smulkiu daleliu filtre problema?

Henris

Nesu tikras, bet gaimas variantas, kad auto retai isvaziuoja i uzmiesti, gal 80-90proc vazineja miesto rezimu. Tada katalizas nesugeba issivalyt ir tik gaves didesnes apkrovos pucia visa bruda lauk... Kitiem dyzeliam (nzn ar D4D tai taikoma), bet jei padideja dumingumas (baltas), gali buti kad streikuoja kazkuri fursunke, nepaduoda kuro kiek priklauso. Bet del situ nesu tikras. Beje baltas dumas saltu dregnu oru - sveika :) Bet kiek suprantu pas tave tie dumeliai ruksta ir vasara...

Memelis

Pas musiski D CAT tai pavaziavus ir sustojus laikas nuo laiko kvapas lyg sankabos atsiranda. Teko nuvaziuot pas atstovus, tai jie pareiske, kad cia nuo suodzio filtro tas kvapas. Nors man tai keistai atrodo...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Henris

Jei sankba pasmirsta gal gerai pavarai? :)

vagaze

Nu kad vazineju as uz miesto ir tada pagrinde meta ta duma mieste jo mesimato.Pas mene ir buna kad kai sustoji yra toks nemalonus kavapas kad kas lyg sviltu bet pabuna ir dingsta. :)  Ir pas mane pradejo ta duma mesti po ziemos vis smarkiau ir smarkiau :)
 Gal reiks forsunkes patikrinti gal kemsasi kuri

audrius

"vagaze -taip tas filtras valosi, bet pagal tavo nupaskotus simptomus DPF filtras pas tave uzsikimso ir laikas ji keisti nauju nes sistemoje susidaro per didelis slegis ir kompiuteris supranta kad reikia sistema pravalyti. Todel ir vyksta tas procesas beveik nepaliaujamai.ps Cia tik prielaidA O NE DIAGNOZE. Sito pasekmes yra kelios: is praktikos zmones sako kad kazkur iki 200 kkm galima su tuo filtru nuvaziuot t.y tavo auto jau tiek nuvaziavo, eksplotavai automobili su netinkama alyva butinai turi buti(low saps), kuro kokybe turi didele itaka DPF filtro tarnavimo laikui. Laikantis visu situ reikalavimu filtras iki 200Kkm turetu tarnauti, nesilaikant atstumas mazeja dvigubai. O kvapas sklindantis is DPF nieko nuostabaus nes valymosi procese ismetimo sistemoje temperatura yra keliama berods nuo 700 iki 800 laipsniu tai artima metalo lydimosi temperaturai.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

vagaze

as keiciau ta smulkiu daleliu filtra pries  metus laiko pirkau nauja is toyotos centro pravaziavau 20 000 km ir vel uzsikiso .Tai net nezinau ka man dabar daryt patarkit kaip ji pravalyt. Kompas klaida pradejo mesti ir nebetraukai ,masina uzgesini varikli uzkuri kuri laika gerai buna po to vel tas pats nebetraukia ir kaliada dega .

audrius

Cia tikrai rasi informacijos ko reikia DPF filtro valymui

http://www.fsxinc.com/site1/index2.html
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima