Ar legalu LED lemputes?*

Pradėjo Jonasm, Gegužė 11, 2010, 19:08:38 PM

« ankstesnis - sekantis »

Jonasm

Sveiki visi. Gavau dovanu pazibincius kuries yra padaryti is SMD LED. Lemputes aisku mada in china, bet atrodo normaliai, ir is ipakavimo galima spresti, kad bent ten kur pagamintos, tikrai legalios :) isidejau jas ir esu labai patenkintas - sviecia graziai ir gerai. Bet man iskilo toks klausimas ar tokios lemputes legalios Lietuvoje? Gal kas zinote koki saltini, kur butu pateikta informacija apie lempuciu standartus ir pan? Siek tiek pasidomejau, ir jeigu LT butu leidziama jas naudoti be jokiu papildomu reikalavimu, manau nusipirkciau ne tik pazibincius, nes galima gauti ir H7 ir H4 ir t.t. Kiek teko dometis, Lietuvoje pardavinejami SMD LED pazibinciai, leputes galinems lempos, posukiams ir salono apsvietimui, o su priekinem prasciau, bet galima uzsisakyti internetu.
TOYOTA

mmersass

maciau ir lietuviskame puslapyje kazkokiam tokias lemputes, bet kazkaip nesiruosiu jas det :|
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

GALLANT

Manau nedraudziami LED gabaritai, jei jie yra baltos spalvos. Asmeniskai nesu girdejas, kad ka nors uz tai baustu, beto ir tech. apziura nesikabineja. H7, H1 ir t.t tikrai neverta detis, jos bet kuriuo atveju svies blogiau uz halogenus.

Raiforas

esu 190% isitikines kad tai nelegalu, nes visi apsvietimo itaisai turi atitykti gamintojo reikalavimus, o ta jusu kinietiska girlianda manau tinka tik ant kaledines eglutes imetu nuoroda cia viskas parasyta ka galima o ko ne http://www.vta.lt/Data/2grupe.pdf

Bogey

kad nelegalu tai biski perdeta, svarbu sviecia, aisku ne melynai ir ne raudonai :)
o i prieki smd ledu tikrai neapsimoka det nes jie tik svies, bet nieko neapsvies ;)
i galinius galima, tik priesrukines nesvies taip stipriai kaip turetu, o posukio signalai visai graziai mirges t.y. greit uzsidegs ir greit uzges

mind

Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Jonasm

Pasidomejau siek tiek rimciau, ne apie istatymus, bet apie pacias lemputes. Sprendimas toks - neapsimoka. Kiek radau, tai reikia kad butu 1000-1050 liumenu, na o rimciausios H7 su smd led kur radau (96 diodai) duoda tik apie 180 liumenu. Zodziu LED galima det nebent i pazibincius, posukius ir pan.
TOYOTA

Bogey

Citatamind parašė:
....... ir greitai perdegs
su varza uz 3 ct neperdegs :)

mind

CitataBogey parašė:
Citatamind parašė:
....... ir greitai perdegs
su varza uz 3 ct neperdegs :)

o tai jau papildomos išlaidos :D ir laiko sąnaudos.
Buvo pas mane sudėta pažibinčiuose- 2 mėn švietė, nors ir varža buvo prilituota, bet ten ji "fabričnai"padaryta.:(

GALLANT

CitataRaidas parašė:
esu 190% isitikines kad tai nelegalu, nes visi apsvietimo itaisai turi atitykti gamintojo reikalavimus, o ta jusu kinietiska girlianda manau tinka tik ant kaledines eglutes imetu nuoroda cia viskas parasyta ka galima o ko ne http://www.vta.lt/Data/2grupe.pdf

3. Skalidytuvai turi buti svarus, be didesniu itrukimu.....Jie neturi buti labai isbluke....

Konkretus martazmas, jokio apibreztumo, man asmeniskai vienas itrukimas gali buti didelis, o kitam gali buti visai nereiksmingas. Jauciu prigere rase tuos reikalavimus :D

Raimis68

Klausiau apie tokias lempikes varydamas savo auto TA centre. Atsakymas - jai tai ne gamintojo sumontuotos, tai nelegalu.

Bemsas

Negalima i zibintus deti jokiu led lempuciu, jei zibintai pritaikyti paprastom lemputem. Paciam leidziama isideti DRL LED, jei yra visi zymejimai ant zibinto ir sudetas pagal reikalavimus.

vincass

Citatamind parašė:
Tai va parsisiunčiau iš ebay Led trumpu šviesu lemputes , rašau , kad kiti nesugalvotumėt , noriu toks kvailys buti vienas .Šviesos praktiškai nerasta , šviečia kaip kokios 10 vatu lemputės , žodžiu visiškas g...

Mokinkitės iš kitų klaidų, ne iš savo.
Jau ankščiau forume aš rašiau, kad nepirktumėte tų LED lempučių. Jos nešviečia.  Buvo toks klausimas forume. Matyt neperskaitei :)

mind

Citatavincass parašė:
Citatamind parašė:
Tai va parsisiunčiau iš ebay Led trumpu šviesu lemputes , rašau , kad kiti nesugalvotumėt , noriu toks kvailys buti vienas .Šviesos praktiškai nerasta , šviečia kaip kokios 10 vatu lemputės , žodžiu visiškas g...

Mokinkitės iš kitų klaidų, ne iš savo.
Jau ankščiau forume aš rašiau, kad nepirktumėte tų LED lempučių. Jos nešviečia.  Buvo toks klausimas forume. Matyt neperskaitei :)
Tai cia ne mano patirtis.