Dingo bėgių perjungimas

Pradėjo RomualdasB, Sausis 19, 2019, 00:15:43 AM

« ankstesnis - sekantis »

RomualdasB

Sveiki, pajudant nuo sankryžos pasigirdo "trukt" ir kokį bėgį bejungčiau, nejuda iš vietos. Tiesa, jungiant aukštesnį bėgį, 4-5-6, girdisi lyg kažką kabintų, bet nepajuda. Sankabos pėdalas vaikšto.
Gal patarsit kas galėjo nutikti?
--
romualdas@symbol.lt

dkazys

Sveikas, įdomu. Kolegai panašiai buvo(Toyota Avensis III 2011m.) - t.y. prie šviesoforo sustojo ir... sustojo. Servise rado vieną iš pusašių nutrūkusį(berods ilgasis - akumuliatoriaus pusėje). Pakeitė ir viskas. Gal ir pas Tave.?

RomualdasB

Taip ir yra, reikia keisti kairės pusės pusašį.
--
romualdas@symbol.lt

dkazys

Hm.. labai keista, nes kolegai tos pačios pusės buvo.
Spėjom, kad gal dėl akumuliatoriaus rugšties patekimo ant pusašio.
Ką Jūsų meistrai spėja?

Egis_

cia ne vienam jau luzta pusasiai, kaires man rodos eina su guma tokia, po ta guma prisirenka dregmes, per laika ipuva ir truksta.

Rolkis72

Matomai kairinis pusašis daugiausiai apkraunamas,o metalas per ilgesį laiką oro sąlygų veikiamas duoda savo,nemanau,kad vien nuo akumuliatoriaus rùgšties poveikio tai nutinka,viskas lūžta,amžino nieko nebūna

slashas

Citata iš: Rolkis72 Įrašytas Sausis 22, 2019, 13:16:26 PM
Matomai kairinis pusašis daugiausiai apkraunamas,o metalas per ilgesį laiką oro sąlygų veikiamas duoda savo,nemanau,kad vien nuo akumuliatoriaus rùgšties poveikio tai nutinka,viskas lūžta,amžino nieko nebūna
Na Toyota galingumu nepasižymi, tad kad nulaužti pusašį čia jau brokas jei taip dažnai nutinka. Matyt nekoks metalas naudojamas.

bladas

Gal kas žinote, kokią funkciją atlieka ta guma ant pusašio? Man ji buvo apiplyšusi, tai visai nuėmiau ir kelis metus sėkmingai važinėjau

RDeEsser

Citata iš: bladas Įrašytas Sausis 22, 2019, 15:02:09 PM
Gal kas žinote, kokią funkciją atlieka ta guma ant pusašio? Man ji buvo apiplyšusi, tai visai nuėmiau ir kelis metus sėkmingai važinėjau
Čia ale balastas sugeriantis vibracijas atsirandančias tarp abiejų granatų ir taip jas saugojantis nuo greito išsidėvėjimo/išsidaužymo.
E