Dyzelio sanaudos

Pradėjo lioska, Gegužė 13, 2010, 14:41:02 PM

« ankstesnis - sekantis »

Gincius

Vasarą yra tekę važiuoti su draugo 2.2 D-CAT 130KW Avensiu į tolimesnę kelionę. 3,6k km kelionės vidurkis pagal pylimą gavosi 8,3l/100 km. Aišku buvo nemažai bagažo, įjungtas kondicionierius, o ir kuro nebuvo minčių taupyti.
[mail][/mail]

Henris

Priklauso nuo vaziavimo rezimo, va vazinejau viena baka, vien trumpais atstumais, tai reiskia pastoviai pussiltis variklis ir pariebintas misinis vidrukis apie 8,7l.
Salta ziema supasildymais apie 9l mieste. Trasoje teik ziema tiek vasara varant apie 130-140km/h - 6,3l, jei 90-100 apie 5,5l (Cia ne kompo parodymai, cia realus paskaiciavimai) kompas pas mane kaip laikrodis rodo 1,3l maziau :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Renis

Pas man prie -15 C ir 9.5 kompas average rode. Dabar prie atsilusiu oru (iki -5) 8.6 average. Cia vien miesto rezimas + kamstukai vieni kiti.

Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

azart

Nesamone su tais kompo parodymais, pilat pilna baka, numetat skaitliukus ant 0 km, atvazinejat kazkoki atstuma ir dapylat degalu iki virsaus, tada ir skaiciuot reiketu.
p.s. mano kompas rode miesto rezimu 6.7-7.1 ltr, realiai iseidavo daugiau 7.4-7.7 net iki 8 ltr.
festina lente

Henris

Pritariu azart, ypac avensiai iki 2005m vietoj to borto kompo galejo daiktadeze padaryt :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

audrius

kai automobilis stovi paziurekite kiek rodo kuro sanaudas, atrodo 0, dyzelinis auto stovedamas dyzelio paima nuo 900gr iki 1.5 ltr per valanda. Paskaiciuokime kiek prastovime sildydami auto ar kamsciuose,vat ir susidaranti paklaida, bet zinoma tai tik prielaida.
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Gmc

CitataHenris parašė:
Priklauso nuo vaziavimo rezimo, va vazinejau viena baka, vien trumpais atstumais, tai reiskia pastoviai pussiltis variklis ir pariebintas misinis vidrukis apie 8,7l.
Salta ziema supasildymais apie 9l mieste. Trasoje teik ziema tiek vasara varant apie 130-140km/h - 6,3l, jei 90-100 apie 5,5l (Cia ne kompo parodymai, cia realus paskaiciavimai) kompas pas mane kaip laikrodis rodo 1,3l maziau :)
Po pirmo pylimo mano Corollos Verso kompas irgi rode lygiai 1.3l maziau nei realios sanaudos, realios mieste buvo 8.6. Dabar kompas rodo ~8.3, manau realybej bus ~9.5, kaip tokiu oru ir su kamsciais manau norma.

Gmc

Citataaudrius parašė:
kai automobilis stovi paziurekite kiek rodo kuro sanaudas, atrodo 0, dyzelinis auto stovedamas dyzelio paima nuo 900gr iki 1.5 ltr per valanda. Paskaiciuokime kiek prastovime sildydami auto ar kamsciuose,vat ir susidaranti paklaida, bet zinoma tai tik prielaida.
Pas mane rodo 99.9l/100km :D
Astra turejau 2l dyzeli, tia kompas ant laisvu kai variklis siltas rode 0.6-0.7l/val., kompo sanaudos nuo realiu skyresi max 0.2l. Kai variklis saltas ~1.3-1.5

GALLANT

Citataazart parašė:
Nesamone su tais kompo parodymais, pilat pilna baka, numetat skaitliukus ant 0 km, atvazinejat kazkoki atstuma ir dapylat degalu iki virsaus, tada ir skaiciuot reiketu.
p.s. mano kompas rode miesto rezimu 6.7-7.1 ltr, realiai iseidavo daugiau 7.4-7.7 net iki 8 ltr.

Realiai isbandyta trasoi:
39,95L 760Km is ju apie gera 100km po Alpes (pasiklydau mazumele :( )

Renis

Tai niekas nesako kad kompas teisignai rodo ;) visada reik turet omeny kad realiai bus daugiau. Bet pas mane taip zmoniskai skaiciuojant realios kazkur 0.5 - 0.7 litro daugiau buvo nei rode kompas. Tai mintyse prisirasom ta pliusa ir megaujames kompo parodymais toliau ;]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

azart

Citataaudrius parašė:
Kai auto stovi avensio kompas berods 21 ltr/100km rodo :D
festina lente

Pulkininkas

Citataazart parašė:

Kai auto stovi avensio kompas berods 21 ltr/100km rodo :D

Kai mano Versiukas stovi tai ne berods, o visiškai tikrai rodo 99,99 l/100 km momentines benzino sąnaudas. Bet į tai nereikia kreipti dėmesio. Eksploatavimo vadove parašyta, kad stovint su įjungtu varikliu rodoma netiksliai- rodomos labai didelės sąnaudos :)

Animal

O gal galit paaiskinti del vaziavimo nuo kalno su ijungtu begiu ir riedant ant laisvo nes kazkur girdejau, kad su ijungtu begiu riedant nuo kalno ima maziau kuro, taciau paziurejus pagal kompa man rodo kad riedant ant laisvos eigos t.y neimetus pavaros ima maziau nei su ijungta?

Gmc

Ekonomiskiau yra vaziuoti nuo kalnu su ijungta aukstesne pavara, bet reikia kad apsukos nebutu labai zemos. Tuomet kuro valgo lygiai o

mind

CitataAnimal parašė:
O gal galit paaiskinti del vaziavimo nuo kalno su ijungtu begiu ir riedant ant laisvo nes kazkur girdejau, kad su ijungtu begiu riedant nuo kalno ima maziau kuro, taciau paziurejus pagal kompa man rodo kad riedant ant laisvos eigos t.y neimetus pavaros ima maziau nei su ijungta?

Dėl dyzelio nežinau, bet su benzinu, tai taip, teko girdėti.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D