Dyzelio sanaudos

Pradėjo lioska, Gegužė 13, 2010, 14:41:02 PM

« ankstesnis - sekantis »

Angelinio

Avensis 2,0ltr dyzelis D4D 93kw 2007m. per salcius gali valgyti 10ltr mieste?

Renis

CitataAngelinio parašė:

Gali
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Gmc

CitataRenis parašė:
CitataAngelinio parašė:
Gali
Laisvai. Mano per siuos salcius trumpais atstumais ir ryte su kamsciais kompas rodo 9.4, tai realiai ir apie 11 gali but.

juozazole

Artėjau prie šviesoforo, įdūriau laisvą, kol sustojo ekranas rodė 18; 36; 45. Artėjant prie šviesoforo su 2 ar 1 pavara ir gazo nespaudžiant, rodytų jei ne 0, tai 0,x . :)
Apsukų smarkiai nekeliant, važiuojant pastoviu greičiu, kompas susireguliuoja, kad sunaudojimas sumažėja. Resetinus kompą nuvažiuok 50km pastoviu greičiu, galbūt ir į 4,5 tilps. :)

Kestutis777

Keiciau akuma, tad nusiresetino visi mano duomenys. Po akumo keitimo, nebuvau is miesto isvaziaves. Rodo 10,3ltr/100km

arunaskeras

CitataUfO parašė:
Į šiuos kodėl ir kitus klausimus atsakytų iki juoko paprastas eksperimentas B):
Jei buksyruojant užsives su atleistu akseleratoriumi - vadinasi riedant su įjungta pavara ir atleistu akseleratoriumi naudoja kurą (tikėtina, kad tiek pat kiek ant laisvų sūkių);
Jei buksyruojant užsives tik su nuspaustu akseleratoriumi - vadinasi riedant su įjungta pavara ir atleistu akseleratoriumi kuro sanaudos yra 0.
Kad degimas eksperimento metu turi būti įjungtas, manau ir taip aišku. :)
Aisku kad uzsives.Galima ir paprasciau.Riedant ijungus pavara atleidus gazo pedala trumpam isjungiam degima ir vel ijungiam. Po to nespaudziant gazo isminam sankaba.Ir matom kad variklis graziausiai dirba.Vadinasi kura naudoja,nes jei jis nenaudotu kuro tada visada stabdant pavara ir pradejus stabdyti isminsime sankaba variklis uzgestu.Juk niekada rededami neduodam gazo o paskui sustojam prie sviesoforo
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

kurmis

nevisos auto vienodos.  Riedant laisva pavara su veikianciu varikliu kompas rodo kuro sanaudas priklausomai nuo riedejimo greicio, kuo leciau rieda auto tuo rodo didesnes kuro sanaudas vienam simtui km.  Ijungiu pavara varikli stabdo ratai kompas rodo  00 isjungiu pavara variklis dirba  kompas vel rodo sanaudas. Vel jiungiu pavara(visada gazas nenuspaustas) greitis mazeja rodo 00 ir kai pasiekia ta riba kai susivienodina variklio laisvu  sukiu  ir riedejimo greitis kompiuteris paduoda dyzeli  ir variklis dirba  ir rodo kuro sanaudas.  Tai iseina, kad kuro veltui nenaudoja

Mars

Galiu pasidalinti savo patirtimi apie kuro taupymą. Prieštai važinėjausi su Opel Astra dyzeline su elektroniniu siurbliu buvo. Važiavom vienasyki su pazystamu ir jis pamatė kad aš prieš šviesaforus, prieš sankryžas imetu laisva bėgi ir riedu, jis sako kuro netaupai, reikia kiek tai imanoma riedėti su ijungtu begiu nes tada kuras nepaduodamas į cilindrus (smulkmenu nepasakosiu).
Kaip sakė taip ir pradėjau eksperimentuoti. Rezultatas minus vienas litras mieste....B).
Su dabartine Verso tai negaliu pasakyti ar tauposi taip ar ne, nes kai nusipirkau iškarto pradejau stabdyti su ijungtu begiu.
Šiuo metu faktinės kuro sanaudos mieste apie 8,5-9,0 ltr., į kompiuteri nežiuriu nes vistiek nesamone rašo....:)
mars

Kestutis777

Teisingai Mars vazineji ;) Tau gele reiktu iteikti, uz gamtos tausojima :) Kad visi taip vazinetu :) Beto, reikia pagauti atitinkama greiti ir jei tolumoje matai raudona, gazo pedala dar pries 1km atleidi, kad masina riedetu, nes didziausios kuro sanaudos yra pajudant is vietos. Kuo sunkesne auto, tuo daugiau suryja.

Renis

Man tai juoka kelia visokie aplinkiniai kurie (nors ir uz 100 metru uzsidega raudonas sviesoforas) spaudzia, lekia, aplenkia nesveikais greiciais ir po to dusina stabdzius kad sustotu. Ir dar pasipiktine keikiasi, kad as letai riedu link sviesoforo :D Galiausiai susitinkam vis tiek prie to paties sviesoforo :]

audrius

mane tai uzknisa flegmos:@ jiems tik dviraciu takais vazinet, tikiuosi reni kai tu vaziuosi as ten nebusiu, o jei busiu abiems bus nemalonu
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Kestutis777

Citataaudrius parašė:
mane tai uzknisa flegmos:@ jiems tik dviraciu takais vazinet, tikiuosi reni kai tu vaziuosi as ten nebusiu, o jei busiu abiems bus nemalonu

Pikts, penkts, golfs :D

Renis

Citataaudrius parašė:

Tau gal ir bus nemalonu, man tai visiskai bus dzin :D
Galesi skeryciotis :D

Dariusno

CitataRenis parašė:
Citataaudrius parašė:

Duok durniui kelia ;)

Kestutis777

CitataDariusno parašė:
CitataRenis parašė:
Citataaudrius parašė:

Duok durniui kelia ;)

Audriui patinka isibegejimo ir stabdymo jausmas :) Bet jis pamirso, kad kelyje visi lygus ir kad toks vairavimo stilius yra sveikintinas, ypac dabar, kai miestai skesta smoge...