Prius 20 vasarines padangos

Pradėjo Scorp, Kovas 09, 2019, 20:57:10 PM

« ankstesnis - sekantis »

Scorp

Sveiki,
gal rekomenduotumet kokias vasarines kinietiskas padangas (kaina/kokybe, 40-50eur)? Del ismatavimu 195/55 r16 dabar stovi. Ar butu kazkas blogai jei ideciau 195/60 r16 kad biski minksciau Prius'as riedetu? :)

Mano rastas variantas: SAILUN ATREZZO ELITE 195/60 R16 91V , ka manot?

balticam

As i tokias kinietiskas net neziureciau, nebent su pinigais labai striuka....O siaip apie padangas yra atskira tema ir diskusija, netingek paieskot.

LM

As apie jas girdejau kad pora sezonu tikrai atlaikys. Uz 50 gali surasti ir europos gamintoju nauju padangu. Arba bandyti ieskoti devetu brendiniu pavadinimu. As gal geriau pirkciau naujas kad ir pigesnes nei devetas.

kapsis

nezinau kaip jus, bet  man nelimpa joks kinietis ,gal  gali pasitaikyt ir neblogu, bet  neeksperimentuoju savo saugumu :)  siek tiek idejus pastangu paieskoms susirandi apynaujas max viena sezona vaziuotas ir max 5 metu senumo  gero gamintojo padangas uz puse ar net maziau negu puse nauju padangu kainos, tai reiskia arba uz naujo kiniecio kaina arba net pigiau, o vaziuosi tikrai ilgiau ir  100 proc garantuotai su geru  auto valdymu  ....  pvz  dabar  va vasarai reikejo R18 ,   tai susiradau Michelin primacy 4 pacias naujausias, kruciausias,  beveik  nuliovas su dar nenutrintom   gamyklos dazu juostom ant protektoriaus ( vaziuotos vos keleta km),  pagamintos 2018 m rugsejo gale ,  made in spain..... po 75 eur/vnt,  pardavejas israse dar ir garantija jei kas islystu,  kai nauja parduotuvej  apie 150 eur/vnt  ir made in Russia musu rinkai eina.... ir greiciausiai dar butu senesnes gamybos :D,   gaunas  per puse pigiau ir vakaru europos rinkai skirta padanga(nors gal ir nesiskiria nuo rusu gamybos....) , uz kinietiskos kaina jos  irgi apie 50-70eur,vnt kainuoja r18...  Vapsce apynaujus  continentalius  galejau paimt uz 50 eur/vnt t.y. uz trecdali naujos padangos kainos,  bet  michelinas primacy  minkstesnes , daugiau komforto.....  Mano nuomone kinietis yra prkamas tada, kai  einama lengviausiu keliu ir tiesiog tingima paieskot...... Sugalvojau, nuvaziavau, nusipirkau kas buvo pigiausio....

slashas

Aha visi matai tik ir atsikrato geromis apynaujėmis padangomis, vienaip ar kitaip kažkas yra buvę su jomis ;) koks tikslas iš tų premium jei priusas vos 150km/h važiuoja, pakaks pilnai ir vidutinės klasės padangų, Pvz barum, sava, matador ir taip toliau, pilnai už tuos pinigus išeina ir bus ne iš čiaumianijos :)

MindaugasB

Puikiai vaziuoju su naujomis kinu gamybos padangomis. Jokiu nusiskundimu. 180-200km/h cruizinis greitis Vokietijos autobahnais vaziuojant slidineti - jokiu bedu. Atitinkamas greicio indeksas ant padangu yra. Jeigu dar pries 7-10 metu nebuciau svarstes kinu gamybos net teoriskai, tai dabar jokiu problemu nematau. Sailun gamintojo padangomis dalis Citybee masinu apautos. Ir nieko, kazkaip zmones neverkia vaziuodami, kad ne košer padangos :) Ateis pavasaris isbandysiu Gripmax A/T vs. BFGoodrich All-terrain T/A, kurios geriau kabina, kurios toliau nuvaziuoja su identisku rastu. Nepamirsiu, tai parasysiu. Mano asmenine patirtis rodo, kad svarbu kiek mesos ant padangos like ir vairuotojo igudziai svarbus. Kitas ir su high-endinem padangom uzklimps purvyne prie namu ;)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

kapsis

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 11, 2019, 09:13:39 AM
Aha visi matai tik ir atsikrato geromis apynaujėmis padangomis, vienaip ar kitaip kažkas yra buvę su jomis ;) koks tikslas iš tų premium jei priusas vos 150km/h važiuoja, pakaks pilnai ir vidutinės klasės padangų, Pvz barum, sava, matador ir taip toliau, pilnai už tuos pinigus išeina ir bus ne iš čiaumianijos :)
aha, kai "slashas" parduoda automobili ir jam lieka apynauju  ratu komplektas kuris netinka jo naujajam automobiliui, jis juos pasikisa po lova ir ne uz ka neparduoda :D ka zmones pagalvos kai su jomis taip ziauriai nutiko - jos tapo nebereikalingos :D  o pasirodo geros padangos reikalingos tik vaziuojant   ne maziau kaip 150 km/h...... hmmmm..... 2 tonu  200kw Siennos  spidikas tik max 180km/h rodo.....mazai skiriasi nuo priuso, tai  pagal toki vertinima Premium klases padangu gamintojai jau butu bankrutave :)

kapsis

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Kovas 11, 2019, 13:30:03 PM
Mano asmenine patirtis rodo, kad svarbu kiek mesos ant padangos like ir vairuotojo igudziai svarbus. Kitas ir su high-endinem padangom uzklimps purvyne prie namu ;)

Pamirsai  padangos gumos misinio sudeti,  kuris dazniausiai  vaidina pagririndini vaidmeni.....  Vienas giminatis , autosporte zmogus  jau 40 metu,  totalus brangiu padangu priesininkas,  teigiantis kad  viska lemia isugdyta gera  rekcija.  Pasigavo zmogus i kelia isbegusi suni, supiso visus prieki ir radiatorius, kainavo daug, norejau as jo paklaust,  kodel ta jo isugdyta reakcija nepadejo  ir gal but  gero gamintojo padangos butu dave trukstamus centimetrus  ir padangos butu pigiau nei remontas ... bet... nenorejau izeisti zmogaus, ale profesionalo, ORUMO :)   Sia ziema, jo  jau trecia  nuo ekonomines klases "aurora"  nauju zieminiu padangu isigijimo ( nera totalus kinietis, tai "hankook" dukterine imone )  skundziasi kad neimanoma vaziiuot ant ledo,  nors protektorius nenudiles(ant sniego jis kabina) , bet gumos misinys totaliai sukietejo..... Nauja padanga dviem sezonam- pinigu ismetimas.
  Na o mano patirtis, kai nukirtau  perejoj netiketai  is tarp pastatytu automobiliu  islindusia babulia, viskas laimingai baigesi nes  greiti buvo nedidelis  ir beveik spejau sustoti, tik tiek minimaliai  kad ja parverciau ant kapoto ir nusirideno ant zemes, padejau atselti surinkau issilaksciusias tapkes ir laimingai issiskirstem.... butu stabdymo kelias nors 10 cm ilgesnis, butu totalus PYZDEC su sulauzytom babulios kojom..... :D dabar juokas, tada persikau kaip reikiant.... siuo atveju  ant sauso asfalto tik  reakcijos laikas  ir gumos misinys lemia pagrindini vaidmeni, protektoriaus gylis ne prie ko :)
   As nenoriu  bereikalingai apkrauti save apmastymais, kientisikos padangos atlaikys ar ne,   isgelebes mane ekstremalioj situacijoj ar ne, vieniems guzais nueina, kitiems isbalansuot neina,  kiti sekmingai vazinaja,  as nuspireku  apynaujas premium padangas uz kinietisku kaina (padangu bukle vertini perkant , kai kur gauni ir garantija....)  ir neeksperimentuoju :)  Pazystu ne viena zmogu, kurie padangas pirko Maxima parduotuvej  uz kapeikas ir jokio gamybinio  broko  neislindo :)     

kapsis

Beje patarimas,  ne kinietisku  o ekonimines klases   apynauju devetu padangu pirkti daznai nebeapsimoka del mazo kainos sirtumo, naujos jos ir taip  nebrangios, o  visi devetupadangu pardavejai  jei  jau padanga apynauje  nenudilus uz jas praso   dideliu pinigu, noriedami gerai uzdirbti, nes  jos stipriai issiskiria is to  nudilusio slamsto ka jie pardavineja, del to jas perka....:) geriausias kainos skirtumas tarp naujos ir geros devetos buna butnet Premium klasese brangiausioms padangos :)   cia beje siaip  issami info :  https://www.15min.lt/gazas/naujiena/saugukelyje-lt/kodel-kiniskos-padangos-mazesnis-blogis-uz-restauruotas-787-771754 
P.S. Mindaugai,  jei nori  dzipo klases padangu, rekomenduoju  Toyo open country A/T plius, 100proc made in Japan,   kaip A/t klases  tylios ant asfalto,  idomiai  japonu suprojektuotos puse padangos  asfaltui likusi puse  bekelei.... Isbandyta  ant tevo dzipuko, purve kabina puikiai    https://youtu.be/WjjbYoeVGPc

slashas

Citata iš: kapsis Įrašytas Kovas 13, 2019, 02:49:04 AM
aha, kai "slashas" parduoda automobili ir jam lieka apynauju  ratu komplektas kuris netinka jo naujajam automobiliui, jis juos pasikisa po lova ir ne uz ka neparduoda :D ka zmones pagalvos kai su jomis taip ziauriai nutiko - jos tapo nebereikalingos :D  o pasirodo geros padangos reikalingos tik vaziuojant   ne maziau kaip 150 km/h...... hmmmm..... 2 tonu  200kw Siennos  spidikas tik max 180km/h rodo.....mazai skiriasi nuo priuso, tai  pagal toki vertinima Premium klases padangu gamintojai jau butu bankrutave :)
Aš kai parduodu automobilį, tai su visais komplektais ;) jei perki iš privataus asmens naudotas, tai dar dar, bet jei iš naudotų padangų pardavėjo, tai tikrai tavo Pvz netinkamas. Dar kartą pakartosiu tu esi priusų temoje, o ne siennų, tai tavo Pvz netinkamas. Kur aš siūlau kiniškas parodyk? Aš siūlau vidutinės klasės padangas. O tai kaip tu manai, kodėl premium padangų gamtintojai prisipirkę vidutinės klasės padangų gamintojus, kad galėtų konkuruoti, nes premium padangos nebesudaro net pusės rinkos. Gauni tą patį Pvz continental tik su barum užrašu ir poros metų senumo continental technologijomis, tad kam permokėti, nes stabdys ir laikys taip pat kaip ir continentalis gamintas prieš du metus, o dabar know how perduotas barum ir kepa jie toliau sau lygiai tą patį tik užrašas kitas ;) tuose pačiuose testuose vidutinės klasės padangos į Top 10 patenka, tad užteks mituose gyventi. Čia Pvz Falken pirmoje vietoje https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2018_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx?ComponentId=313483&SourcePageId=31821
P.S žinau kam ir apynaujos premium neišsibalansavo nors vizualiai jokių pažeidimų.
Aš tau papasakočiau kaip ir iš kur tos "apynaujos" padangos patenka pas naudotų padangų pardavėjus ir tikrai ne iš žmonių kurie parduoda savo automobilius, nes užsienyje žmones nesuka galvos dėl to ir kur paskiau jas kišti, tad į tų padangų perekupų pasakas mažiau dėmesio kreipk :), bet čia kitos temos diskusija.

maaz

Labai aiškų skirtumą tarp pigių ir brangių (ne tiesiogiai, tiesiog visokių būna visokių) padangų galima pamatyti po tarkime 4 metų.

Studentavimo laikais važinėjau "kuo papuolė", svarbu protektoriaus gerai buvo.
Žiemines dabar turiu goodyear (ketvirti metai, paskutinis sezonas). Iš kart parašau, kad sandėly ilgai nestovėjo.

Tai padanga atrodo kaip nauja (išskyrus kad protektoriaus mažiau). Guma vientisa, jokio suaižėjimo. Puikus egzempliorius restauravimui:)
Ko negaliu pasakyti apie tai ką prisimenu iš studentavimo laikų. Dažniausiai protektoriaus dar yra, padanga nelabai sena, bet... Dar jei šonai rimtai ir netrūkinėja, be palanksčius padangą matėsi kad visa suaižėjus. Kiek tai reikšminga - spręsti jums.

Kitas dalykas. Manau visims pasitaiko kokia didesnė duobė ar iš niekur atsiradęs bordiuras. Studentavimo laikais ne vieną padangą teko dėl guzo išmest.
Kai pamėgau goodyear po kiekvienos tokios nelaimės tik apsižiūri padangą ir (iš pradžių net stebino) viskas gerai:)

PS. Čia tik mano patirtis. Prašau nepulti manes kažkuo įtikinėti :D

kapsis

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 13, 2019, 07:04:51 AM
Aš kai parduodu automobilį, tai su visais komplektais ;) jei perki iš privataus asmens naudotas, tai dar dar, bet jei iš naudotų padangų pardavėjo, tai tikrai tavo Pvz netinkamas. Dar kartą pakartosiu tu esi priusų temoje, o ne siennų, tai tavo Pvz netinkamas. Kur aš siūlau kiniškas parodyk? Aš siūlau vidutinės klasės padangas. O tai kaip tu manai, kodėl premium padangų gamtintojai prisipirkę vidutinės klasės padangų gamintojus, kad galėtų konkuruoti, nes premium padangos nebesudaro net pusės rinkos. Gauni tą patį Pvz continental tik su barum užrašu ir poros metų senumo continental technologijomis, tad kam permokėti, nes stabdys ir laikys taip pat kaip ir continentalis gamintas prieš du metus, o dabar know how perduotas barum ir kepa jie toliau sau lygiai tą patį tik užrašas kitas ;) tuose pačiuose testuose vidutinės klasės padangos į Top 10 patenka, tad užteks mituose gyventi. Čia Pvz Falken pirmoje vietoje https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2018_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx?ComponentId=313483&SourcePageId=31821
P.S žinau kam ir apynaujos premium neišsibalansavo nors vizualiai jokių pažeidimų.
Aš tau papasakočiau kaip ir iš kur tos "apynaujos" padangos patenka pas naudotų padangų pardavėjus ir tikrai ne iš žmonių kurie parduoda savo automobilius, nes užsienyje žmones nesuka galvos dėl to ir kur paskiau jas kišti, tad į tų padangų perekupų pasakas mažiau dėmesio kreipk :), bet čia kitos temos diskusija.
as ir nesakau kad tu siulai kinietiskas :)   o nesvarbu kurioj temoj esam, isirutuliavo tema apie padangu skirtumus, ir visi pvz tinka,  o kurioj vietoj as sakiau, kad kinietiksko ar vidutines klases padangos yra blogai? visi zino kas ir kaip jas gamina, absoliuti dauguma jomis patenkinti  vaziuoja,  as tik konkretiziuoju savo pasirinkimo atveji, kai uz  ekonomines klases kaina imanoma nupirkti  Premium klases beveik nauja padanga, jei turiu tokia galimybe, tai  kam pirkt ekonomine uz ta kaina :) o kodel apynaujes devetos yra blogos, kaip pats teigi, taip ir nesugebi arguentuotai pagrysti......  devetu padangu rinkoje  man kaip vartotojuj  padangu perekupas turi privalu pries privatu pardaveja,  privatus pardavejas greiciauiai  tas padangas tikrai  pats pirko, bet tai yra padanga skirta musu rinkai,  o  tos kur atkeliauja is vakaru ar skandinavu  pas perkeupa  bus kokysbiau pagaminta, tik greiciausiai 90 proc is ju pyzdintos, bet man tai visiskai dzin :D (nesuku galvos kaip ir kodel  jos atkeliavo cia ) plius perekupas dar duoda rastiska garantija, ko neduos privatus pardavejas, pas privatu pardaveja nupirksi pigiau,nes jis nori jomis atsikratyti, o  pas perekupa  sumokesi brangiau nes jis is ju uzdirba babkes.....   perekupu pasakos man neidomios,  matau ka perku, iskramtytas ir  pagilintais protektoriaus padangas atskiriu....
  Esu pirkes naujus Michelinus rusijosj gamintus , ir tikrai daugiau nei iprastai  svorio reikejo jas isbalansuot, todel ir akcenuoju kad gal  but vakaru europos gamyklose jos turetu kokybiskesnes .  Nors teigiama kad tai   tos pacios gamyklos tik kitose salyse, bet kai lyginau dabar nupirkta   naujausia Michelina,  gaminta ispanijoj,  su foto ir video internete kaip  atrodo rusijoj gamintos, nustebau kad  jos turi  vizualiu skirtumu :D  rusai  protektoriaus grioveli viduje padare rifliuota, su nelygumais, o ispanai gamina lygu :D 

kapsis

Citata iš: maaz Įrašytas Kovas 13, 2019, 09:15:49 AM
Labai aiškų skirtumą tarp pigių ir brangių (ne tiesiogiai, tiesiog visokių būna visokių) padangų galima pamatyti po tarkime 4 metų.

pilnai pritariu, ekonomines klases  padanga su  pasenusiu technologiju gumos misiniu, kad ir kokia vieta ji testuose isikovojo, gali būti kad praejus keletui metu ji daug greiciau  pakesi savo savybes lyginant su naujausiu technologiju padanga,   :) 
Dar idomu fakta radau,  kai ziurejau pirkti ar ne ,  ieskodamas info apie  naujausias  Michelin primacy 4 padangas, nustebau rades toki dalyka, kad  gamintojas pristatydamas nauja padanga  akcentuoja gera sukibima net esant mazam protektoriaus gyliui.....https://padangos123.lt/michelin-primacy-4/
  Kai kiek iki siol maciau  nurodytos   padangos savybes garantuojamos tik kol ji nauja :)  gamintojas  nekalba apie nudilima.....   gal kas uzmatet  daugiau tokiu atveju?

slashas

Citata iš: kapsis Įrašytas Kovas 14, 2019, 00:28:52 AM
pilnai pritariu, ekonomines klases  padanga su  pasenusiu technologiju gumos misiniu, kad ir kokia vieta ji testuose isikovojo, gali būti kad praejus keletui metu ji daug greiciau  pakesi savo savybes lyginant su naujausiu technologiju padanga,   :) 
Dar idomu fakta radau,  kai ziurejau pirkti ar ne ,  ieskodamas info apie  naujausias  Michelin primacy 4 padangas, nustebau rades toki dalyka, kad  gamintojas pristatydamas nauja padanga  akcentuoja gera sukibima net esant mazam protektoriaus gyliui.....https://padangos123.lt/michelin-primacy-4/
  Kai kiek iki siol maciau  nurodytos   padangos savybes garantuojamos tik kol ji nauja :)  gamintojas  nekalba apie nudilima.....   gal kas uzmatet  daugiau tokiu atveju?
Šita padanga labai minkšta kaip vasarinei, todėl ir geras sukibimas esant dideliam nusidėvėjimui, plius labai tylios, aktualu kas naudoja 235 plotį ir daugiau :)
O čia va testai http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm
Aš naudoju Sava uhp2 ir Falken FK510 abu komplektus naujus pirkau stipriai pigiau nei premium klasės, o jos grupuojamos kartu su premium klase pagal savybes ;)