Žemų dažnių garsiakalbiai

Pradėjo tojočius, Kovas 10, 2019, 23:53:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

tojočius

Sveiki,
gal kas gali patarti, kur ieškoti Toyota Prius 2005 m. tinkamų žemų dažnių garsiakalbių priekinėm durelėm? Nes vienas visai neveikia, kitas labai erzinančiai traška. Ir ar verta pirkti naudotus iš kito Priuso, kokia tikimybė, kad ilgai veiks? O gal apsimoka nešt taisyti tą patį garsiakalbį?

slashas

Citata iš: tojočius Įrašytas Kovas 10, 2019, 23:53:19 PM
Sveiki,
gal kas gali patarti, kur ieškoti Toyota Prius 2005 m. tinkamų žemų dažnių garsiakalbių priekinėm durelėm? Nes vienas visai neveikia, kitas labai erzinančiai traška. Ir ar verta pirkti naudotus iš kito Priuso, kokia tikimybė, kad ilgai veiks? O gal apsimoka nešt taisyti tą patį garsiakalbį?
Perki iš kuo naujesnio priuso ir tiek, plius žiūrėk ar pas tave JBL ar ne ;)

tojočius

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 11, 2019, 00:35:38 AM
Perki iš kuo naujesnio priuso ir tiek, plius žiūrėk ar pas tave JBL ar ne ;)
Taip, JBL. Tai jei teisingai suprantu, vietoj jų kitus, ne JBL, sudėtingiau būtų įstatyt?

Dar prisiskaičiau, kad ant Priuso šitie garsiakalbiai 2 omų, o automobiliniai dažniausiai 4 būna. Ar čia nesvarbu, galima ir 4 statyti?

slashas

Citata iš: tojočius Įrašytas Kovas 11, 2019, 08:39:06 AM
Taip, JBL. Tai jei teisingai suprantu, vietoj jų kitus, ne JBL, sudėtingiau būtų įstatyt?

Dar prisiskaičiau, kad ant Priuso šitie garsiakalbiai 2 omų, o automobiliniai dažniausiai 4 būna. Ar čia nesvarbu, galima ir 4 statyti?
Tik JBL dėtį galimą, jei neklystų jie nuo stiprintuvo maitinami, dėl to ir omai tokie.

tojočius

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 11, 2019, 09:09:14 AM
Tik JBL dėtį galimą, jei neklystų jie nuo stiprintuvo maitinami, dėl to ir omai tokie.
Aišku. Ačiū, bandysiu ieškot tada naujesnių JBL'ų :)

tojočius

Ok, atrodo radau būdą kaip ir neperkant naujų pasitvarkyti senus. Susiradau, per eBay iš JAV gan pigų membranos keitimo rinkinį ( https://www.ebay.co.uk/itm/Foam-Speaker-Surround-Repair-Kit-For-Toyota-Prius-JBL-Front-door-Speakers-/380840421056 ).

Kol kas vieną išsiardžiau, tą kur visai neveikė, visai neblogai pavyko persiklijuoti pagal youtube video ir instrukciją (nors labaiau pagal video). Na bent jau nesugadinau ir dabar veikia :D

Bet paaiškėjo, kad neveikė jis greičiausiai ne dėl membranos (nors buvo išplyšus kaip reikiant), o dėl laido, kuris prastai kontaktuoja. Dabar atradau kampą, kaip prispaudus veikia, bet nežinau, kiek taip laikys. Tai kilo klausimas, gal kas žino, kokiu būdu nustatyt, kurioj vietoj laidas nekontaktuoja ir ar įmanoma jį kaip nors perkirpus patvarkyt? Nes jei visą keisti, tai kaip suprantu reiktų lupt iš durelių, o jie ten privynioti prie kitų (langų atidarymo, lemputės ir pan.), tai atrodo kaip velniškai sudėtinga knisliava.

deficky

Venza

As kazkam pardaviau du garsiakalbius gal uz 40 eur is praktiskai naujos masinos.Ar verta tiek knistis su senais?
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

tojočius

Citata iš: Venza Įrašytas Balandis 19, 2019, 22:47:01 PM
As kazkam pardaviau du garsiakalbius gal uz 40 eur is praktiskai naujos masinos.Ar verta tiek knistis su senais?
Na va, kažkam pasisekė. Aš kai ieškojau, kaina vieno nuo 45 prasidėjo ir atrodė jis ne itin gerai :)

Šiaip pritariu, knisimosi tikrai daug. Neturint laiko, noro ar kantrybės, tikrai neverta. Bet man kažkaip patinka. Geras jausmas, kai pirmą kartą gyvenime išsiardau garsiakalbį ir sudėjus atgal jis atrodo geriau + dar veikia :D

Be to pagalvojau, kad labiau sustainable bus pasitaisyt seną, nei generuot atliekų senus metant.

Venza

Pagarba,geras tavo poziuris.Bet siais laikais laikas labai brangus ir svaistyt ji tokiems nevertingiems dalykams (cia mano nuomone apie daikta neturinti isliekamosios vertes) man butu gaila  :)
Galiu paieskot,gal dar yra nuo Prius 2016m,pardaviau nuo Highlander 2014m.Jie vienodi.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

tojočius

Citata iš: Venza Įrašytas Balandis 19, 2019, 23:37:50 PM
Pagarba,geras tavo poziuris.Bet siais laikais laikas labai brangus ir svaistyt ji tokiems nevertingiems dalykams (cia mano nuomone apie daikta neturinti isliekamosios vertes) man butu gaila  :)
Galiu paieskot,gal dar yra nuo Prius 2016m,pardaviau nuo Highlander 2014m.Jie vienodi.
Ačiū  :-) Ojo, jei krapštyčiausi prie kokios senovinės mašinos, tada tikrai vertingiau būtų :D O dėl laiko brangumo, tai kadangi darau tą laisvalaikiu, nesijaučiu jo švaistantis, nes kaip sakiau gaunu teigiamų emocijų už tai :)
Neieškok, kol kas bus gerai šitie, jei ilgai netemps, žinosiu, kur kreiptis  :D