Galinės eigos lemputės keitimas

Pradėjo Tomas32, Kovas 26, 2019, 18:03:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

Tomas32

Sveiki. Neseniai įsigijau toyota avensis 2006m universalas.
Susidūriau su tokia problema kad perdegė galinės eigos lemputė ir pačiam zibinte įra vandens.
Klausimas būtų toks ar reikia išardyti puse galo atsukti varstus ir nuimti visa žibintą ar yra lengvesnis būdas.
Antras klausimas būtų ar toyota avensis 2006 m turi tik iš vienos pusės galinės eigos šviesa.
Ačiū

ketvirtasis

Citata iš: Tomas32 Įrašytas Kovas 26, 2019, 18:03:11 PM
Sveiki. Neseniai įsigijau toyota avensis 2006m universalas.
Susidūriau su tokia problema kad perdegė galinės eigos lemputė ir pačiam zibinte įra vandens.
Klausimas būtų toks ar reikia išardyti puse galo atsukti varstus ir nuimti visa žibintą ar yra lengvesnis būdas.
Antras klausimas būtų ar toyota avensis 2006 m turi tik iš vienos pusės galinės eigos šviesa.
Ačiū
Ardyk žibintą ir tvarkyk, atbulinės eigos lempa tik viena, kitam šone priešrūkinė. Žibinto lempučių blokas išsiima iš vidaus, nuėmi apšifkę, poto (vagies ranka) ikiši į vidų ir ten yra tokie 4 fiksatoriai juos reikia suspausti, bet neperdaugiausiai. Išimi lempučių  bloką gauni prėjimą prie pačio stiklo tvirtinmo varžtų. 10mm galvutė su prailgintoju ir stiklas išsiima. Tik nesulaužyk tų  fiksatorių, bo moment nulūžta.

Tomas32

Rolkis72

Aš vietoje tarpinės guminį silikoną panaudojau,tai jokia drėgmė nepereina,nes irgi vanduo rinkosi

ketvirtasis

tunks

kas per medziaga yra guminis silikonas?

Rolkis72

Tas silikonas yra gumos pagrindu,jam sustengus jis tampa tamprus kaip guma,o reikalui esant nesunkiai jį galima atplěšti ir pašalinti,kaimyno sūnus vokietijoje autoservise dirbo,tai jis savo tėvo Avensiui galinius stopus tvarkė,tai ir man davė

slashas

Aš irgi tokį naudojau lempų sandarinimui, žymiai geriau nei tas originalus "paralonas"...

MariusKM

Citata iš: Rolkis72 Įrašytas Kovas 26, 2019, 20:09:18 PM
Aš vietoje tarpinės guminį silikoną panaudojau,tai jokia drėgmė nepereina,nes irgi vanduo rinkosi
Irgi tik tokiu būdu išsprendžiau šią problemą, maniškei tai jau karosus buvo galima leist į žibinto vidų, ne tas žodis kad tik rasodavo.

slashas

PS tai ne silikonas, o hermetikas gumos pagrindu, naudojami dažniausiai lauke kažką sandarinti ;)

tunks

a, nu tada aiskiau, nes daba skaitau skaitau :D  arba silikonas arba guma, guminis silikonas kazkas idomesnio. silikonas jau is saves turi guminiu savybiu :)
elastinis hermetikas tai elastinis  hermetikas...

ketvirtasis

Paprastu silikonu tai padarai iš anksto sparno šonus apklijuoji popierium, jei nesi "profas".