Greit psikraunanti baterija

Pradėjo Jonasa, Balandis 14, 2019, 12:15:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

Jonasa

Kazkaip netipiskai greit pradejo pasikraudinet baterija, pilnas zalias padalas rodo, o kai pasikrauna pilnai, kartais kazkoks tai uzesys atsiranda. Ka tai galetu reiksti? Baterijos turis sumazejo?

vy10is

Ūžesys todėl, kad baterija pilnai įkrauta. Energija keliauja ne į bateriją, o priusas stabdo variklio sūkiais, todėl ir užkyla apsukos-užia.
Pas mane paskutiniu metu irgi greit įsikrauna baterija ir man tai nepatinka  (-)
Per Torque vienas blokas rodo mažesnį voltažą 0,5-1,0. Tai tikiuosi, jog todėl baterija kartais keistai elgiasi, bet nesu tikras.
O kad baterijos turis mažėja tai čia faktas.

bioparo

Kiek tas greit uzsikrauna? Jei pas mane buna 3 padalos tai gan letokai ,reikia daug pakankinti su gazo pedalu,  kol vel normaliai iki paskutines melynos padalos bus.

balticam

Cia viskas aisku-mirsta HV Baterija jei nepriima normalios talpos. Tuoj pamatysi raudona trikampio zenkla ir masinos neuzkursi. Tvarkykis kol dar nevelu.

deficky

O tai kai ismeta trikampi atjungt hibrido sistemos ir vien ant benzo vaziuot  neina?

balticam

Citata iš: deficky Įrašytas Balandis 15, 2019, 17:35:00 PM
O tai kai ismeta trikampi atjungt hibrido sistemos ir vien ant benzo vaziuot  neina?

NE

vy10is

Citata iš: bioparo Įrašytas Balandis 15, 2019, 12:56:24 PM
Kiek tas greit uzsikrauna? Jei pas mane buna 3 padalos tai gan letokai ,reikia daug pakankinti su gazo pedalu,  kol vel normaliai iki paskutines melynos padalos bus.

95% važiavimo metu būna pas mane 6 mėlyni barai. Jeigu nuo kokio kalno tenka stabdyti tai beveik visada pasiekia 7-8 barus.

vy10is

Citata iš: balticam Įrašytas Balandis 15, 2019, 13:06:58 PM
Cia viskas aisku-mirsta HV Baterija jei nepriima normalios talpos. Tuoj pamatysi raudona trikampio zenkla ir masinos neuzkursi. Tvarkykis kol dar nevelu.

Nevisai sutikčiau. Aš jau virš metų važinėju. Ir manau dar kažkiek ištempsiu.
Sąnaudos 4.5-5.0 faktinės.

bioparo

Gal su obd pavazinek, pamatysi daugiau kaip kas ten, visada baterija normaliai vaziuojant 64-66 SOC yra, ar kaip jis ten vadinasi, gerahybrid asisstant programa

Jonasa

Citata iš: bioparo Įrašytas Balandis 16, 2019, 12:42:20 PM
Gal su obd pavazinek, pamatysi daugiau kaip kas ten, visada baterija normaliai vaziuojant 64-66 SOC yra, ar kaip jis ten vadinasi, gerahybrid asisstant programa

Gal gali parekomenduot koki OBD ?

vy10is

Citata iš: Jonasa Įrašytas Balandis 16, 2019, 16:34:35 PM
Gal gali parekomenduot koki OBD ?

Aliexpress ar eBay pilna už 5-10$. Nors ir pigūs,bet puikiai atlieka funkciją.
Aš rekomenduočiau programą Torque Pro. Susidėjęs Priuso Pid'us gali daug rodiklių stebėti.

Kaip įsikelti Pid'us nuoroda čia: https://priuschat.com/threads/gen2-prius-custom-pids-for-torque-android-app-with-formulas.95370/

bioparo

Jonasa

Citata iš: vy10is Įrašytas Balandis 17, 2019, 08:04:04 AM
Aliexpress ar eBay pilna už 5-10$. Nors ir pigūs,bet puikiai atlieka funkciją.
Aš rekomenduočiau programą Torque Pro. Susidėjęs Priuso Pid'us gali daug rodiklių stebėti.

Kaip įsikelti Pid'us nuoroda čia: https://priuschat.com/threads/gen2-prius-custom-pids-for-torque-android-app-with-formulas.95370/

Nusipirkau siek tiek brangesni, padariau toki quick testa, ijunges varikli bendra HV baterijos talpa vidutiniskai buvo 230V ir didziausia skirtumas tarp bateriju 0.06V
Dariau su sia programa https://www.youtube.com/watch?v=z7RFw8JAr9s

O kaip pas tave situacija su baterijom?

vy10is

Citata iš: Jonasa Įrašytas Balandis 18, 2019, 20:32:44 PM
Nusipirkau siek tiek brangesni, padariau toki quick testa, ijunges varikli bendra HV baterijos talpa vidutiniskai buvo 230V ir didziausia skirtumas tarp bateriju 0.06V
Dariau su sia programa https://www.youtube.com/watch?v=z7RFw8JAr9s

O kaip pas tave situacija su baterijom?

Ramybės būsenoje voltažų skirtumų matavimas nelabai turi prasmės.
Reikia matuoti esant apkrovai.
Aš keliskart esu matęs savo priuse net ~1V skirtumą tarp blokų prie didelių apkrovų. Tai jau yra daug, bet as taip važinėju virš metų.
Įprastai vienas blokas pas mane rodo ~0,5V mažiau nei kituose, šis blokas yra silpniausias ir tikėtina jį reikės keisti greičiausiai. Bet tikiuosi dar nuvažiuoti kokius 30 000 km., o gal ir daugiau.
Šiaip Voltažas ne viską pasako apie baterijos būklę.
Mano patarimas tau - važiuok ramiai nesukdamas galvos :)

Jonasa

Citata iš: vy10is Įrašytas Balandis 19, 2019, 08:20:27 AM
Mano patarimas tau - važiuok ramiai nesukdamas galvos :)

Zinok dabar teks pasaku :), pravaziavau 20kilu, bet kazkodel per torque nerodo jog veiktu HV baterijos venteliatorius, visuomet apskuku 0. Ir dar AUX  rode 13.8V nor turetu butu 14v.