Cypia stabdžiai

Pradėjo Ingrida, Gegužė 20, 2010, 14:58:07 PM

« ankstesnis - sekantis »

Ingrida

Nesuprantu kas darosi su mano stabdžiais. Prieš kokius porą mėnesių pradėjo truputėlį cypaliot stabdžiai, paskui garsas vis didėjo, stabdžiai labiausiai cypdavo kai stabdžiai neapšilę. Nuvežiau į autoservisą, nuėmė ten kažkokias skardas, sakė nereikalingos jos buvo ir viskas susitvarkė. Pavažinėjau mėnesį, dabar vėl pradėjo cypaliot. Įtariu, kad reikia laukti kol mašina vėj pradės cypauti ir gąsdinti žmones, tada vėl vežti žiūrėt kas jai čia nepatinka. Kas įdomiausia, mano stabdžių diskai ir kaladėles prieš pusmetį naujai pakeistos. Gal esate buvę susidūrę su tomis problemomis? :)

intercom

gal idejai kokias prastas ir jom tikrai reikia ikaisti normaliai, arba jau susinesiojo kaladeles.

guners

Kai man tas pats buvo, servize pazystamas meistras pakeite kalades i brangesnias-geresnias, ir ilgam pamirsau cypima:)
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

TCL

Pas mane buvo kaip kaladems galas artiejo. Pasikeiciau ir viskas ciki.

Pulkininkas

Reikia žiūrėti kaladėles.
Jeigu dar nesudilo, tai gali būti, kad kuri nors persikreipė (susiskersavo), stabdo ne visu paviršiumi. Tokiu atveju ta vieta galėjo greitai nudilti ir gal jau trinasi metalas į metalą. Tikriausiai cypia koks vienas ratas?

Magirus

Patikrinti ar gerai veikia suportai (cilindriukai). Jeigu pradedant važiuoti ir kol dar stabdžių diskai neapšilę cypia, gerai neveikia suportas (neatlaisvina stabdžių kaladėlės). Jeigu neatlaisvinta stabdžių trinkelė užkaista, stabdant taip pat cypia, bet čia ne visoms tai galima taikyti. Þiūrint kokios sudeties pati kaladėlė (trikkelė).

Edvatronas

esme tokia... buvo perkaitintos... uztat ir cypia... geresnes kokybes perkaista reciau... blogesnes greiciau. jei jau taip labai nervina tas cypimas - galima isimt, nugremzt pavirsiu ir bus tylu, jei jau mazai mesos, keiti ir dek geresnes firmos.

p.s. beje tas cypimas is tikro cypimas, ar jau bruzinimas i metala?

horn

kai kurių firmų kaladėlės su kai kurių firmų diskais sukelia cypimą, bent man taip aiškino servise, todėl jie nerekomenduoja naudoti kartu vienų kaladėlių ir diskų, o su kitos firmos viskas gali būti labai liux. Reiktų servise klausti, nes jie su tuo kasdieną susiduria.

Ingrida

AČIÛ už atsakymus, visų pirmiausia. Kaladėlės sakė įdėtos lyg ir normalios. Susidėvėti dar negalėjo, nes važinėju tikrai palyginus nedaug. Man apskritai nepatinka stabdžių garsas pas mane mašinoje, bet autoservise nieko blogo neranda. Toks jausmas kai stabdai greičiau, stabdžių diskai taip dusliai brūžinasi (nemoku kitaip išsireikšti), o kai po truputį stabdai, taip cypalioja. Beje, garsas kol kas tikrai nėra didelis, bet prisiminus situaciją, kai ir anksčiau taip buvo ir perėjo į didžiulį garsą, tai nekas. Þodžiu, pavažinėsiu dar, pažiūrėsiu, jeigu pradės vėl jos cypaut, keisiu kaladėles. p.s. dar rašėt, kad turbūt vienoj pusėj cypia, tai jo, atrodo, priekinė dešinioji skleidžia garsus...

lawyer

kai mano naujos pradejo cypti, papurskiau stabdziu valikliu (senukuose 15 lt) ir cypimas dingo. purskiau nenuemes rato, tiesiog ant suportu ir kaladeliu isorines puses.

Ingrida

Kaip tas skystis vadinasi?

lawyer

tiesiog brake cleaner, acetono pagrindu kiek prisimenu.

AVENSIS D4D CHIP

CitataIngrida parašė:
Nesuprantu kas darosi su mano stabdžiais. Prieš kokius porą mėnesių pradėjo truputėlį cypaliot stabdžiai, paskui garsas vis didėjo, stabdžiai labiausiai cypdavo kai stabdžiai neapšilę. Nuvežiau į autoservisą, nuėmė ten kažkokias skardas, sakė nereikalingos jos buvo ir viskas susitvarkė. Pavažinėjau mėnesį, dabar vėl pradėjo cypaliot. Įtariu, kad reikia laukti kol mašina vėj pradės cypauti ir gąsdinti žmones, tada vėl vežti žiūrėt kas jai čia nepatinka. Kas įdomiausia, mano stabdžių diskai ir kaladėles prieš pusmetį naujai pakeistos. Gal esate buvę susidūrę su tomis problemomis? :)
isidedi normaliais originaliais kalades,sudedi atgal tas nereikalingas skardeles ir cypimo kaip nebuta;)

Edvatronas

CitataIngrida parašė:
AČIÛ už atsakymus, visų pirmiausia. Kaladėlės sakė įdėtos lyg ir normalios. Susidėvėti dar negalėjo, nes važinėju tikrai palyginus nedaug. Man apskritai nepatinka stabdžių garsas pas mane mašinoje, bet autoservise nieko blogo neranda. Toks jausmas kai stabdai greičiau, stabdžių diskai taip dusliai brūžinasi (nemoku kitaip išsireikšti), o kai po truputį stabdai, taip cypalioja. Beje, garsas kol kas tikrai nėra didelis, bet prisiminus situaciją, kai ir anksčiau taip buvo ir perėjo į didžiulį garsą, tai nekas. Þodžiu, pavažinėsiu dar, pažiūrėsiu, jeigu pradės vėl jos cypaut, keisiu kaladėles. p.s. dar rašėt, kad turbūt vienoj pusėj cypia, tai jo, atrodo, priekinė dešinioji skleidžia garsus...

Atvaziuok i meeta - paklausysim... ;)

Ingrida

O man vakar autoservise sakė, kad nieko nepagelbės tas brake cleaner ar kaip jis ten vadinasi, sakė reikia kažkokiu variu ar dar ten kažkuom supurktši ir tada viskas gerai bus :)