T22 tepalo valgymas. Normos ribose ar ne ?

Pradėjo JTM, Birželis 01, 2010, 15:10:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

JTM

Trasoje nuvaziuota beveik 1000 km. Greitis nedaugiau 130 km/h. Suede litra sintetinio. Skaiciau kas sitie vvt-i 1.8 varikliai megsta tepala. Ar maniskio pomegis ne per didelis ?
Avensis'00, 1.8 vvt-i, awtamatas

oscar666

na pas mane ant 1000km litro neima,bet puslitri supilu....galvoju,kad daugoka,bet ka padarysi.....beje modelis tas pats 1.8 vvt-i
lygis

lawyer

jeigu tepalas keiciamas kas 10 tukst. kilometru, tai nuvaziaves toki atstuma busi supyles 10 litru tepalo, t. y. tas pats, kas 2 kartus pakeisti nauju. normos ribos aiskiai perzengtos

Pulkininkas

Sveiki, aš važinėju su 1.8 VVT-i,  tačiau galiu pasakyti, kad kol kas visiškai tepalo neryja.  Pavyzdžiui, po paskutinio keitimo nuvažiavau 2 000 km (iš jų pusę automagistralėje), o tepalo kaip įpylė iki maksimumo, tai tiek pat ir tebėra.
Atrodo, kažkur esu skaitęs, kad tepalo problema buvo senesniems varikliams. O Jūsų kurie metai?

lawyer

CitataPulkininkas parašė:
Sveiki, aš važinėju su 1.8 VVT-i,  tačiau galiu pasakyti, kad kol kas visiškai tepalo neryja.  Pavyzdžiui, po paskutinio keitimo nuvažiavau 2 000 km (iš jų pusę automagistralėje), o tepalo kaip įpylė iki maksimumo, tai tiek pat ir tebėra.
Atrodo, kažkur esu skaitęs, kad tepalo problema buvo senesniems varikliams. O Jūsų kurie metai?

juk parasyta, 2000 tieji

Flemas

Iki 2003 sitas avensio variklis rydavo tepalus, poto problema istaise. Kazkur esu skaites

bladas

Norite tikekite, norite ne, skaiciau rusu forume, kad 1zz varikliuose is pradziu dedavo "neteisinga" tepalo matuokle, t.y., tepalo MAX zyme budavo per zemai, visi vazineja tepala laikydami per viduri tarp MIN ir MAX, (o tai jau per mazai) todel del per mazo tepalo kiekio pridega ziedai ir variklis pradeda ryti tepala. Todel dileriai pataria pasikeisti tepalo matuokle, kurioje MIN ir MAX zymes yra auksciau, arba vazinejant su sena matuokle, tepalo turi buti ties MAX zyme. Ant naujos matuokles geltonos rankeneles yra zalias trikampis, ant senos-nera to trikampelio.
Mnao masinos variklis 3zz, 1,6vvt-i, tai per 13000 km dapyliau apie 300 g. Tepalas Agip Extra HTS 5W/40.
Siaip tai kalba eina apie variklio alyva,  o ne tepala.
Cia nuoroda:

http://forums.drom.ru/toyota-general/t1151089550.html

oscar666

na jei bedos issitaise nuo 2003,tai as i ta traukini nepapuoliau:(mano 2002 metu,bet teko bendraut su vienu savininku kurio dar 98 metu berods,tai ji sake kad jokiu bedu su tepalo ryjimu neturi..ir suprask kaip cia yra.....
lygis

NNZ

Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

fennix

Na taip, bet 7a-fe irgi moka tepalus valgyt, ypac jei nepriziuretas... savo laiku vos ne su benzino baku ir tepalus pyliau :) nes srebe litra tepalu ant 500 km :) Kol neapsikenciau ir paberiau varikli ieskodamas kame saknys :) Dabar tarp keitimu papildyt nereikia :)
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

horn

pas pažįstamą 7a-fe irgi valgė tepalus-apie 0,5L reikdavo papildyti, bet ir pravažiavo visai netoli 0,5mln. O tie VVTI kur nuo 2000m ėjo turėjo žiaurią ligą iki 2002, o po to tą ligą taip pat turėjo, tik kiek ilgiau atlaikydavo.

oscar666

na tai ir kur tos saknys buvo,kad kaip supratau susitvarkei varikli ir nebeeda tepalo?  
lygis

fennix

sudeveti ziedai ir uzpilti daktarai kas visiskai supjove reikalus

oscar666

kaip brangiai atsistojo remontas?nes jauciu paciam teks su tuo susidurt neisvengiamai:(....
lygis

fennix

voztuvu gumos, ziedai, tarpines, dirzas, slifavimai kainavo 500 lt, darba dariau savo rankomis :)