Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

edgarasg

Visi valytuvų keitimai padeda tik laikinai, po kelių savaičių ar mėnesio problema kartojasi.

Citata iš: pecionka Įrašytas Sausis 30, 2023, 08:28:37 AM
Dėl priekinio lango valytuvų.
Galiu patvirtinti kad pakeitus į berėmius (bananus) blogo valymo problema dingo. Gal dar nuo gamintojo priklauso bet bosch'ai gerai su tuom susitvarko, labai stipriai užapvalinti į vidų tai kraštai prisisiurbia labai stipriai.

Dalius7

Citata iš: edgarasg Įrašytas Sausis 30, 2023, 12:21:36 PM
Visi valytuvų keitimai padeda tik laikinai, po kelių savaičių ar mėnesio problema kartojasi.
Aš tai apie lango "terliojimo" problemą jau buvau pamiršęs. Pas mane ji buvo pradžioje - iki valytuvų (šluotelių) pakeitimo.
Tiesa vėliau dar kiečiau ir stiklą, nes pasigavau akmenį. Keičiau į originalų.

pecionka

Citata iš: edgarasg Įrašytas Sausis 30, 2023, 12:21:36 PM

Na, man iki tol su rėminiais iškart blogai valydavo, net pasikeitus. O dabar net iš keleivio sulaukiau komentaro, kad taip gerai valo.

Saulio

Gal gali patarti kokius, už kiek ir iš kur pirkai?
Trūko ir man kantrybė

Citata iš: pecionka Įrašytas Sausis 30, 2023, 08:28:37 AM
Dėl priekinio lango valytuvų.
Galiu patvirtinti kad pakeitus į berėmius (bananus) blogo valymo problema dingo. Gal dar nuo gamintojo priklauso bet bosch'ai gerai su tuom susitvarko, labai stipriai užapvalinti į vidų tai kraštai prisisiurbia labai stipriai.

Henris

Nu ble jau uzpiso negyvai tie tepalu reikalai. Po paskutinio keitimo apie 5k km, galvoju reik pasitikrint lygi, pagal visas manualo instrukcijas matuoju, po variklio uzssiliko iki darbines, pastacius ant lygaus pagrindo, uzgesinus masina po keliu minuciu. Nu ble vel nemazai virs max zymos ir dar pastebejau, kad smirda tepalas benzu/ismetamom dujom. Tepalo dangtelio atsukt ranka neimanoma, kad paziuret ar nera ten varskes po juo. Kadangi mano vaziuojami atstumai pakankamai trumpi as puikiai suvokiu, kad tai neidealios salygos varikliui, juolab hibridui, kai jis per tas trumpas keliones dar ir i EV kaskart isimeta. Todel ir tepalus keiciu kas pusmeti arba 6-7k km. Bet bl come on nu neturetu tokiu bajeriu buti. Vaziavimo marsrutai nesikeite nuo to laiko kai Auris 2015 hibrida turejau ir jokiu tokiu shudu su tepalais nevyko. Kazkaip pradedu abejot as situ Dynamic Force motoru patikimumu.
Gal galit kas ant savo tiesiog pauostyt tepalo matuokle ar pas jus nera aitraus benzo ar co2 kvapo. Cia galioja visiem RAV4 hibridam ir benzam po 2019 metu, taip pat Corrola, Camry, Highlander. Sorry uz protruki, bet uzpisa tiesiog.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

xaudrius

Citata iš: Henris Įrašytas Vasaris 20, 2023, 19:29:28 PM
Nu ble jau uzpiso negyvai tie tepalu reikalai. Po paskutinio keitimo apie 5k km, galvoju reik pasitikrint lygi, pagal visas manualo instrukcijas matuoju, po variklio uzssiliko iki darbines, pastacius ant lygaus pagrindo, uzgesinus masina po keliu minuciu. Nu ble vel nemazai virs max zymos ir dar pastebejau, kad smirda tepalas benzu/ismetamom dujom. Tepalo dangtelio atsukt ranka neimanoma, kad paziuret ar nera ten varskes po juo. Kadangi mano vaziuojami atstumai pakankamai trumpi as puikiai suvokiu, kad tai neidealios salygos varikliui, juolab hibridui, kai jis per tas trumpas keliones dar ir i EV kaskart isimeta. Todel ir tepalus keiciu kas pusmeti arba 6-7k km. Bet bl come on nu neturetu tokiu bajeriu buti. Vaziavimo marsrutai nesikeite nuo to laiko kai Auris 2015 hibrida turejau ir jokiu tokiu shudu su tepalais nevyko. Kazkaip pradedu abejot as situ Dynamic Force motoru patikimumu.
Gal galit kas ant savo tiesiog pauostyt tepalo matuokle ar pas jus nera aitraus benzo ar co2 kvapo. Cia galioja visiem RAV4 hibridam ir benzam po 2019 metu, taip pat Corrola, Camry, Highlander. Sorry uz protruki, bet uzpisa tiesiog.
Nu,OK, pauostysiu 😆. Bus proga per du metus važiavimo tepalų lygį pažiūrėt. Kažkaip dar net nešovė tokia mintis ,kad reikia kontroliuoti. Auto važiuoja žmona kasdieną po 8 km. Vadinasi sąlygos eksploatacijos panašios. Tepalą keičiu pagal reglamentą.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Vasaris 20, 2023, 19:29:28 PM
Dedu 2 foto:
1. Ten kur daugiau dėmių and grindų - šiltas variklis, apie 7 min buvo išjungtas po važiavimo.
2. Antra foto - šaltas variklis.

Abiem atvejais tepalų virš normos.
Kvapo nesuprantu - kažkuo smirda biški, bet kuo tiksliai - nžn. Tepalus keičiu Tokviloj kartą per metus, tai būna apie 13-14K pravažiuota (pagal reglamentą). Be keleto kelionių per metus, važinėjimas Vilniuje nedideliais atstumais.
Tepalų įpilimo dangtelio atsukti nesugebėjau.
Tiek žinių.

Henris

kixxoff, pas mane visiskai identiska situacija ir nesuprantu jie gal su raktu uzsuka ta tepalu ipylimo dangteli, reiskia ne as cia slabakas, kad neatsuku :) O pries kiek km paskutini karta keisti tepalai pas tave? Nes matau, kad ir pas tave jau tepaliukas tamsokas kaip benzinui. Ir pauoscius ta tepala ant matuokles pas mane tai trenkia kvapelis toks aitrus nemenkai. Tik irgi sunku pasakyt ar benzu ar CO2 labiau. Pasiskaitinejau dar vakar, kad CO2 kvapas daznas variantas trumpais atstumais vazinejant, nes alyva tiek neuzsyla, kad karterio dujas iskaitintu normaliai. Bet hibridu tai turetu kiekviena kelione buti uzmiesty, nes su EV isijungimais, kaip tu ten uzkaitinsi ta alyva iki darbines temp. Pvz tokiais orais, tai uztenka ilgiau po kamscius pasimalt, kai variklis retai pasileidzia, tai ir temp rodykle matosi ,kaip krenta daznai. Po to kazkiek smarkiau pavaziavus, padirbus varikliui, vel grizta i darbine. Bet del tepalo tokio virsyjimo tai mane nevuoja ir juolab keiciant tepala atstovybej, juos ten sunku ikalbet, kad i situos motorus piltu ne 4.5l, o 4.2l, kas butu netoli max atzymos, bet nevirsyjimas puse normos. Jau nekalbant apie netinkamos klampos alyvos pilstyma siem motoram :) ka daro visos LT atstovybes. Nu bet del tos klampos dar xuj snim, nedaug ji ten skiriasi nuo numatytos. Bet, kad visada vazinejam su perpildytu karteriu tai cia briedas. Dyleriai megsta bagsnoti i user manuala, tai reiks jiem atgal pabagsnoti, kad parasyta PERDIDELIS ALYVOS KIEKIS VARIKLYJE, GALI JI SUGADINTI.

xaudrius

https://photos.app.goo.gl/1q3ue6q6ySXsRoTj6

https://photos.app.goo.gl/dyUj4oHVzKhKnU9o6

Pažiūrėjau,auto variklis dar šiltas. Dangtelis atsisuko be pastangų. Tepalas kaip matote. Keista prieš 8 tūkst. Kvepia šviežiu bendzinu.

Henris

nu pas xaudrius geresne situacija, nei pas mane ir kixxoff. Siaip jei labai netingi, gal galetum pasikelt saskaita paskutine ir paziuret kiek vnt. variklio alyvos parasyta?

kixxoff

Pas mane keitimas buvo rugsėjį, prieš 6400 km. pripilta 4.5 vnt (litrų matyt).

xaudrius

Užpilta irgi 4,5 ltr. Įdomu,kodėl ščiupas skirtingai rodo? Seno neišvarvino iki galo?

kixxoff

Citata iš: xaudrius Įrašytas Vasaris 22, 2023, 07:55:45 AM
Užpilta irgi 4,5 ltr. Įdomu,kodėl ščiupas skirtingai rodo? Seno neišvarvino iki galo?
Jei pas tave irgi pilta 4.5 litro, tai labai gali būti, kad ne iki galo išpila seną. Nes ir tepalas tavo skaidrus.
Užsiregistravau į Tokvilą.

Henris

as uzsirases po savaites i mototoja. kixxoff kokius klausimus uzduosi mechanikam? Man dar pabai idomu, kodel tepalo ipylimo dangtelio neimanoma atsukt, gal jis ten prikepes, nors tepalus keiciu dvigubai dazniau nei reikalauja minimum requarement :)

xaudrius

Henri,o kam tu taip dažnai keiti tą tepalą. Kiek žinau, tai daroma,kai variklis dirba ekstremaliomis apkrovomis. Ir kai keiti,kitus darbus,reikalingus pagal grafiką ir ridą irgi darai? Aš pirmą tepalų keitimą,prisižiūrėjęs rusų video,norėjau daryti prie 10 tūkst.,bet Tokvila atkalbinėjo,tipo pinigus veltui leidžiu. Bet vis tiek pasidariau. Toliau aptarnauju pagal grafiką ir manau viskas bus OK.