Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

pecionka

Jo, paskutinės dvi žiemos nebuvo panašios į žiemas.
Bet iki tol man net AWD ne visada padėdavo. Gyvenu daugiabutyje bet apsuptas rimtų nuokalnių. Kai pašąla ar daug sniego, niekas nevalo ir prasideda smagumai.
Niekas užvažiuot negali iki pat aikštelės prie namų (įsibėgėt negali, nes posūkiai), tik tu 'like a boss' paimi ir įvažiuoji. Bet buvo, kad ir AWD nesusitvarkydavo, oj kaip truko full wd ir blokiruotės.  :-]

Henris

RAV4 hibridai Europai, visi japonu rinkimo. Rusijoj renka tik benzinus. As emiau awd, nes SUV ir be awd tai cia nesusipratimas. Kad ir mieste kai pasala su SUV fwd net ant saligatvio bordiuro neuzkelsi priekio arba i kalniuka kieme koki as su Auris hibridu neivaziuodavau, praslysta ratai ir blokuoja gaza ir zopa slysti atgal. Turejau CRV AWD tai jokiu problemu per kokias provezas ismaurot, plius slidziam kelyje gerai elektronika tiesina masina. Irgi sia ziema neturejau progos isbandyt kaip veikia hibridinis awd. Gal pasnigs sia ziema :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

SML

Na čia turbūt kaip kam, aš galiu žiūrėt tik iš savo pozicijos, visi automobiliai per tiek metų kiek turėjau buvo priekiu vedami ir net tom tikrom žiemom nekildavo didelių problemų nors ir ne tik judėjimas mieste buvo, galbūt kai turi Keturiais ratais varomą mašiną tai ir leidi sau šiek tiek daugiau. Kaip čia kažkas rašė pagyvensim pamatysim kaip čia tas ravas normalią žiemą elgsis. Aišku tik vienas dalykas, nesvarbu kiek ratų mašiną į priekį varo, svarbu nepagailėt ir įsiigyt geras žiemines padangas, tada problemų žiemą bus daug mažiau.
Toyota RAV4 2020

balticam

4 varomi ratai geras dalykas Lietuvoj...turejau Audi 80 Quattro senais laikais, tai kai visi vargo ir kasesi sniega ziemomis, vaziuodavau be jokiu problemu. Megstu pamedziot ir zvejyba prie sirdies,tai  padedavo ir laukymese/miskuose per purvus pavasari/rudeni-visus isbrisdavo. Gyvenciau dabar Lietuvoj, tik AWD pirkciau. Taciau manau neaktualu tiems, kas vien mieste vazineja, o ziemai masina "uzkonservuoja"

Henris

Pas mane buvo su fwd elementarus dalykas. Prisnigusiam kieme galu priparkavau auto i kitos masinos vieta, po masina sausaa asfaltas o aplink sniegas. Isvaziuot is tos vietos niekaip negalejau, nes priekiniai ratai neuzlipo ant sniego, o galiniai ant sauso asfalto, bet jie gi nevaromi :) Teko laukti pro sali einancio budulio, kad biski stumteltu :) apie 15min negalejau isvaziuot. Elementari situacija, gerai, kad neskubejau niekur, po to sau pasakiau tik awd :)

xaudrius

Dar klausimas,pirkimo sutartyje yra parašyta,kad auto su vasarinėmis padangomis.Įdomu,kaip bus sukomplektuota,jei auto pristatys lapkričio gale?
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

Dalius7

Citata iš: xaudrius Įrašytas Spalis 01, 2020, 08:00:32 AM
Dar klausimas,pirkimo sutartyje yra parašyta,kad auto su vasarinėmis padangomis.Įdomu,kaip bus sukomplektuota,jei auto pristatys lapkričio gale?

Gamintojas visada komplektuoja tik su vasarinėmus padangomis. Nepriklausomai, kada auto pristatomas. Būna patys pardavėjai daro akcijas ir dovanoja žieminius ratus, bet čia turbūt ne tas atvejis, nes sutartis jau pasirašyta.

pecionka

Citata iš: Daliusv Įrašytas Spalis 01, 2020, 08:44:33 AM
Gamintojas visada komplektuoja tik su vasarinėmus padangomis. Nepriklausomai, kada auto pristatomas. Būna patys pardavėjai daro akcijas ir dovanoja žieminius ratus, bet čia turbūt ne tas atvejis, nes sutartis jau pasirašyta.

+1

Gali būti kad dar negausi automobilio bet jau gausi pasiūlymą iškart pirkti žiemines padangas, nu ir tipo viskuom bus pasirūpinta atvažiavus pasiimt automobilio.

SML

Citata iš: xaudrius Įrašytas Spalis 01, 2020, 08:00:32 AM

Aš atsiėmiau sausio mėnesį ir taip pat turėjau pirkti žiemines padangas, nes kaip ir minėjo kolega, visi nauji parduodami automobiliai būna su vasarinėmis.
Pardavėjas bet kuriuo atveju negali tau atiduoti automobilio žiemą su vasarinėmis, nes automobilis atiduodant klientui turi būti pilnai tinkantis eksplotuoti. Tai arba lauki pavasario arba perki žiemines, kurias jie permontuos ir atiduos jau su jom. Pliusas, kad bent jau padangų kainos labai žmoniškos. Aš išsirinkau norimą padangų modelį, vadybininkas pateikė kainą ir pasitikrinęs internete niekur kitur pigiau neradau.

Esu girdėjęs, jog nėra būtina pirkti būtent per atstovybę padangas, gali įsigyti kitur, arba jeigu, sakykim, turi likusį laisvą komplektą gali jiems pristatyti prieš atiduodant ir jie jį sumontuos, bet čia turbūt daugiau susitarimo reikalas.
Toyota RAV4 2020

xaudrius

Citata iš: SML Įrašytas Spalis 01, 2020, 12:11:17 PM
Aš atsiėmiau sausio mėnesį ir taip pat turėjau pirkti žiemines padangas, nes kaip ir minėjo kolega, visi nauji parduodami automobiliai būna su vasarinėmis.
Pardavėjas bet kuriuo atveju negali tau atiduoti automobilio žiemą su vasarinėmis, nes automobilis atiduodant klientui turi būti pilnai tinkantis eksplotuoti. Tai arba lauki pavasario arba perki žiemines, kurias jie permontuos ir atiduos jau su jom. Pliusas, kad bent jau padangų kainos labai žmoniškos. Aš išsirinkau norimą padangų modelį, vadybininkas pateikė kainą ir pasitikrinęs internete niekur kitur pigiau neradau.

Esu girdėjęs, jog nėra būtina pirkti būtent per atstovybę padangas, gali įsigyti kitur, arba jeigu, sakykim, turi likusį laisvą komplektą gali jiems pristatyti prieš atiduodant ir jie jį sumontuos, bet čia turbūt daugiau susitarimo reikalas.

Supratau,dėkui,turėsiu laiko paieškoti tinkamo varianto.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

kixxoff

Citata iš: xaudrius Įrašytas Spalis 01, 2020, 12:47:34 PM
Supratau,dėkui,turėsiu laiko paieškoti tinkamo varianto.
Man patiko Balsana - turi ir padangų, ir ratlankių pasirinkimą, jei planuoji turėti 2 atskirus komplektus.

Henris

Siryt besiparkuodamas pastebejau, kad sukiojant vaira toks giliai girdimas uzesiukas lyg ir yra, plius kai hibridas visi papildomi triuksmai girdisi labiau. Pasukiokit savo vairus ar irgi girdisi toks mini uzesys? Ir kokia el stiprontuvo sistema stovi cia ar prie koloneles el variklis dirzu varineja kolonele? ar paciam vairo stoke yra tas mazgas ar tiesiog minimaliai girdisi el stiprintuvo garsas (garsas panasus kaip saugos dirza kai trauki prisisegt :) Aciu.

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Spalis 01, 2020, 18:07:34 PM
Siryt besiparkuodamas pastebejau, kad sukiojant vaira toks giliai girdimas uzesiukas lyg ir yra, plius kai hibridas visi papildomi triuksmai girdisi labiau. Pasukiokit savo vairus ar irgi girdisi toks mini uzesys? Ir kokia el stiprontuvo sistema stovi cia ar prie koloneles el variklis dirzu varineja kolonele? ar paciam vairo stoke yra tas mazgas ar tiesiog minimaliai girdisi el stiprintuvo garsas (garsas panasus kaip saugos dirza kai trauki prisisegt :) Aciu.
Aš kai sukioju vairą girdžiu garsą grynai kaip parašei - lyg trauktum saugos diržą. Tas garsas buvo nuo pat pradžių, ir man rodos tai normalus garsas. Ypač gerai girdisi kai variklis neveikia.
Kitų garsų ar ūžesių negirdžiu.

Henris

Aciu. Jo kai benz variklis nedirba tai ir prisiklausai per daug ko nereikia :) Matyt kazkokio mazgo normalus darbinis garsas.

kixxoff

Kas nors dar aiškinotės oficialiam servise dėl to bildėjimo važiuoklėje?