Avensis D4D labai sunkiai jungiasi pavaros

Pradėjo Kardas, Gruodis 17, 2022, 14:05:55 PM

« ankstesnis - sekantis »

Kardas

Nesuprantu kas pasidarė mano Toyota avensis D4d 2004 m, 85 kw,dyzelinas,kad užvedus variklį neįmanoma įjungti pavarų.Neužvestu varikliu pavaros lengvai jungiasi.Greičių dėžėje tepalas keistas neseniai,bet ji matyt nei prie ko.Nuvažiavau į servisą (šiaip ne taip) tai jie sako,kad viskas ten jungiasi.Pats pradėjau važiuoti,akurat - viskas jungiasi,Po kelių dienų,kai dabar atšalo- vėl nesijungia.Nežinau nei ką daryti.Sankaba keista prieš 4 metus,pravažiavau ne daugiau 25 000 km. Patarkite kad galite.

valdasantonis

Rolkis72

O man labiau atrodo, kad čia problema greičiausiai bus su bėgių perjungimo troseliu, matomai jis yra laiko pažeistas ir yra drėgmės jame, prišala ir bėdos prasideda, pabandyk palaikyti šildomame garaže, paskui perlėkti ir bus aišku, aš bent jau nuo šito reikalo pirmiausia pradėčiau

Kardas

O tai,kai variklis neužvestas ir pavaros lengvai junginėjasi,tai ne tuo pačiu trosu tos pavaros jungiasi?

Rolkis72

Negaliu pasakyti, bet prieš kelis metus mano bendradarbis skūsdavosi, kad sunkiai bėgiai kartais jungdavosi, pasikeitė bėgių troselius, dar sutepė meistrai viską kas juda bėgių perjungime ir bėdos baigėsi, sakė, kad troselis viduje jau žiauriai parūdyjas buvo

Henris

as statau uz pabirusi dvimasi smagrati, jei jis nebuvo kartu keistas su sankabos komplektu. Nes smagracio simptomai buna ivairus, nuo garsu ir vibraciju uzkurus varikli iki negalejimo imusti jokios saibos uzvedus.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Rolkis72

Pasukau senam pažystamui meistriukui,jis labiau linksta link darbinio sankabos cilindriuko bėdos

Henris

taip gali buti ir cilindriukas, tiesiog uzvedus motora turi pilnai sankaba issiminti, kad ijungtum begi, jei cilindriukas pastriges, tiesiog neiisimina sankaba arba nepilnai issimina. O uzgesintam motorui, begius gali metyt ir neismynes sankabos, nes velenai nesisuka.

Kardas

Spaudant sankabos pedalą,girdėjosi toks nedidelis garsas lyg kiaurų dumplių, šių metų kovo mėn buvau pas tuos pačius meistrus,tai sutepė sankabos pedalo mechanizmą,sakė,kad tą pedalo mechanizmą reikėtų keisti.Bet taip ir pravažinėjau nuo kovo mėn iki dabar.O kai dabar sugriebė šaltis, tai neaišku kas ten yra. O sankaba tai tokia: Sankabos komplektas SWT-307 specifikacijos
Aisin sankabos komplektas, EAN 5411450701075.Ji turbūt vienmasė,nes mokėjau kažkur truputį virš 300€ (2018 metais).Žodžiu gali būti ir trosas.Ką norėti jau senutė ta mašina.Bet viso pravažiavusi 332 000km.

Rolkis72

Citata iš: Kardas Įrašytas Gruodis 18, 2022, 21:34:31 PM
Spaudant sankabos pedalą,girdėjosi toks nedidelis garsas lyg kiaurų dumplių, šių metų kovo mėn buvau pas tuos pačius meistrus,tai sutepė sankabos pedalo mechanizmą,sakė,kad tą pedalo mechanizmą reikėtų keisti.Bet taip ir pravažinėjau nuo kovo mėn iki dabar.O kai dabar sugriebė šaltis, tai neaišku kas ten yra. O sankaba tai tokia: Sankabos komplektas SWT-307 specifikacijos
Aisin sankabos komplektas, EAN 5411450701075.Ji turbūt vienmasė,nes mokėjau kažkur truputį virš 300€ (2018 metais).Žodžiu gali būti ir trosas.Ką norėti jau senutė ta mašina.Bet viso pravažiavusi 332 000km.
Pas mane irgi tokia pati sankaba stovi, ji vienmasė, bet puikiai tinkanti ŝiai auto ir šitoje tavo bėdoje, sankaba neprieko, bandyk varyti pas normalius meistrus, tikrai ras kame bėdos

Kardas

Kiek pasiskaitęs randu,kad prie sankabos veikimo yra du cilindriukai:vienas prie pedalo,o kitas prie pavarų dėžės? Jeigu taip,tai kuris iš jų skaitosi darbinis?

Kardas

Ir dar prie to pačio: kur Kaune rasti normalius(ne lupikus) meistrus,kurie visa tai išmanytų ir patvarkytų?

Rolkis72

Darbinis sankabos cilindriukas randasi prie greičių dėžės, tik pirk naują, nedėk šrotinio, nes aš jau pasimokiau, jis nėra toks ir brangus, varyk į benkokį rimtesnį autoservisą ir pakeis, bent Alytuje kai man reikėjo, tai visur daugmaž vienoda kaina buvo, bet pakeitus sankaba atsigavo, žymiai mynkštesnė, bei ir sankabos pedalo darbinė eiga tapo kur kas geresnė, kai naujos auto

Henris

dar pagalvojau: o kada stabdziu skystis keistas paskutini karta? Ar ne tas pats skystis stumdo cilindra sankabos? Gal ten jau tiek vandens jame, kad nebestumdo normaliai tu cilindriuku?

Rolkis72

Citata iš: Henris Įrašytas Gruodis 27, 2022, 21:14:08 PM
dar pagalvojau: o kada stabdziu skystis keistas paskutini karta? Ar ne tas pats skystis stumdo cilindra sankabos? Gal ten jau tiek vandens jame, kad nebestumdo normaliai tu cilindriuku?
Tas pats DOT-4 skystis ir stabdžiams ir sankabai ir iš to pačio bakelio