Turbokompresoriaus gedimas

Pradėjo Kesteliss, Liepa 04, 2010, 11:09:07 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kesteliss

Tai gal kazkaip anksciau demesio neatkreipdavau, bet kai metu begyje du kartus reikia turbina imti tai bet koks garsas darosi itartinas :)))))
tel.868737941

Henris

Svilpia tos turbo ir ne tik Toyotom, tik gal pas kitos garso izoliacija geresne ir viduje nesigirdi. Pklausykit isibegejanti dyzeli WV, Audi, Renalut ir is lauko pukiausiai girdisi kaip svilpia, net isibegejant nereikia labai tapkes spaust ir girdisi. Ner ko noret, turba apkrovoje isisuka apie 10000rpm, tai kad ji neskelsitu jokio garso, nelabai noreciau tiket, joulab kad ne siaip ji sukasi, o suspausta ora varo, cia nebent turbos nesigirid tada, kai variklis dirba kaip traktoriaus, tai per variklio garsa nieko nesigirdi :) Na jei aisku nebe svilpimas, o jau koks dzerzgimas girdimas ant didziausio sukimo momento, tada jau kazkas netaip...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

previs

as pamenu kaip nusipirkau previa tai ilgai negalejau priprasti prie to svilpimo.nes kiek teko vaziuoti (kaip keleiviui - nes tai pirma dyzeline masina man) su kitomis kaskaip nesigirdi taip.

O turbina net ir ant laisvu apsuku dirba, tik nesigirdi. Suktis ji sukasi visada, nuo variklio uzvedimo...
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai

Henris

Nu bet uzvedus ji nesisuka 10000rpm :) Cia jei paprasciau suprast, kaip ir su varikliu, kuo didesnes apsukos, tuo norisi maga garsiau atsisukt :)

arytis

Kelias paskutines savaites turėjau su kuo palyginti turbinos švilpimą. Važinėjau su VW Caddy, tai ten gerokai stipriau girdisi turbinos švilpimas, neatkreipti dėmesio neįmanoma. Persėdus į Avensį - to švilpimo net nepastebi. Turbūt tam turi reikšmės ir prasta kabluko garso izoliacija.

gintaras15

Ar meta melyna duma uzkurus.ir patikrink tepalu lygy.

Henris

Kazkaip toyotom melyno dumo nesu mates, nors teaplus ne pirmam pavalgo litrais, idomu per kur tas tepalas isgaruoja jei niekur nebega :) Vienam va Previa 2004 m. itaria turba, del to, kad trauka sumazejo ir ant 10000km pradejo tepalo valgyt po 3 litrus. 2,0 D4D, nu ka sakau as jam paspausk ir pralek as paziuresiu ar nedumina, tik uzvedus biski pabezdejo, sviesiu dumeliu, o paskui isibegejant aiksteleje jokio dumo isskyrus juoda siek tiek, nesimate. Va vienam musu klubieciui FUX berods, nustate kad kompresijai sakes ir teopala valgo neblogai, bet dumo sake irgi nera. Tai va idomu kur jis dingsta, visas tepalas seda katalize??? :)

gintaras15

Na Henri mano turbina kai nusprogo ede ir tepalus ir melyna duma mete.o po turbinos keitimo viskas tuo ir pasibaige nepilu nei laso ir ilgoi kelionej buvau viskas normoj.:)

igoriok

karoce,paskaiciau ir pasidare baisu. sen atidaviau savo masiniuka i servisa remontuot turbinke. pasirodo po 200000 km visu toyotu yra problemos su turbinka. tikiuosiu kad viskas bus gerai po remonto.B)

igoriok

karoce,paskaiciau ir pasidare baisu. sen atidaviau savo masiniuka i servisa remontuot turbinke. pasirodo po 200000 km visu toyotu yra problemos su turbinka. tikiuosiu kad viskas bus gerai po remonto.B)

Kesteliss

zinoma :))))) kam atidavei remontuoti? t.y. kur?
tel.868737941

DKD

Sveiki, pasidalinsiu ir aš savo įspūdžiais. Per 7 mėn turbina restauruota tris kartus Šalvyje. Bet problemos likę. Neapsikenčiau ir nuvažiavau į Turboservisą Vilniuje. Tai jie iškart liepė lupt turbiną lauk ir vežti jiems. Na ir kaip manot ką jie rado? Ogi geometrija išvis grybaujanti, trys mentelės (nežinau kaip pavadinti) karštojoje dalyje sudilę, galinis guoliukas paslinktas ir užspaudęs ašelę (ši problema kyla dėl išmetimo sistemoje esančio prasto pralaidumo). Tad šiandien parsivežiau iš jų pilnai perrinktą turbiną (išorė sena, o viduriai ir karštoji dalis nauja). Dabar meistriukai montuoja turbiną.
Man Turboservisas taip pat labai rekomendavo išpjauti abu katalizatorius. Tačiau pasidomėjus atidžiau pasirodo, kad yra tik vienas katalizatorius ir suodžių ar kaip ten vadinasi dalelių filtras, kuris beja ir kemšasi. Na jo tokia gi paskirtis, filtruoti. Tai normalu, kad jis užsineša. Ir va būtent jis (užsikimšęs) labai stabdo išmetimo sistemos pralaidumą, o ne katalizatorius. Tačiau taip teigti, kad taip yra visoms auto negaliu, nes gali būti kad turbina privariusi tepalo į katalizatorių ir jis yra užkepęs jame. Bet jei tepalo nebuvo privaryta, tai visų pirma reikia keisti tą filtrą arba kitaip tariant vidurinį bakelį. Problema yra tame, kad Toyota šio bakelio atskirai nepardavinėja, o tik kartu su katalizatoriumi (prekės kodas yra 17420‑27060). Todėl vidurinį bakelį reikia imti nuo kitos auto (būtinai naują), kad ir nuo Opel ar VW ir prikonstravus vamzdžius įstatyti į Previą. Tad aš rytoj pasiimu mašiniuką su pakeista turbina ir važiuoju, kad su monometru patikrintų slėgį išmetimo sistemoje (prieš katalizatorių, tarp katalizatoriaus ir filtro ir už filtro). Tada viskas bus aišku, kas yra užsikimšęs ir kiek.  Kolkas esu įsitikinęs, kad su katalizatoriumi viskas yra ok ir tereikia pakeisti vidurinį bakelį.
Kai pamatuosim slėgį, būtinai pranešiu apie rezultatus. O katalizatoriaus pjauti tikrai neskubėkite. Jei jis būtų nereikalingas, gamintojas jo nedėtų. Beto girdėjau kad išpjovus katalizatorių esant laisvoms apsukoms yra juntamas dyzelio kvapas. Ar tai tiesa? Gal jūs žinote
Kas ieško, tas ir suranda.
Previa savininkams 15% nuolaida
kitoms Toyota 10% nuolaida

Awriuxx

CitataDKD parašė:
Sveiki, pasidalinsiu ir aš savo įspūdžiais. Per 7 mėn turbina restauruota tris kartus Šalvyje. Bet problemos likę. Neapsikenčiau ir nuvažiavau į Turboservisą Vilniuje. Tai jie iškart liepė lupt turbiną lauk ir vežti jiems. Na ir kaip manot ką jie rado? Ogi geometrija išvis grybaujanti, trys mentelės (nežinau kaip pavadinti) karštojoje dalyje sudilę, galinis guoliukas paslinktas ir užspaudęs ašelę (ši problema kyla dėl išmetimo sistemoje esančio prasto pralaidumo). Tad šiandien parsivežiau iš jų pilnai perrinktą turbiną (išorė sena, o viduriai ir karštoji dalis nauja). Dabar meistriukai montuoja turbiną.
Man Turboservisas taip pat labai rekomendavo išpjauti abu katalizatorius. Tačiau pasidomėjus atidžiau pasirodo, kad yra tik vienas katalizatorius ir suodžių ar kaip ten vadinasi dalelių filtras, kuris beja ir kemšasi. Na jo tokia gi paskirtis, filtruoti. Tai normalu, kad jis užsineša. Ir va būtent jis (užsikimšęs) labai stabdo išmetimo sistemos pralaidumą, o ne katalizatorius. Tačiau taip teigti, kad taip yra visoms auto negaliu, nes gali būti kad turbina privariusi tepalo į katalizatorių ir jis yra užkepęs jame. Bet jei tepalo nebuvo privaryta, tai visų pirma reikia keisti tą filtrą arba kitaip tariant vidurinį bakelį. Problema yra tame, kad Toyota šio bakelio atskirai nepardavinėja, o tik kartu su katalizatoriumi (prekės kodas yra 17420‑27060). Todėl vidurinį bakelį reikia imti nuo kitos auto (būtinai naują), kad ir nuo Opel ar VW ir prikonstravus vamzdžius įstatyti į Previą. Tad aš rytoj pasiimu mašiniuką su pakeista turbina ir važiuoju, kad su monometru patikrintų slėgį išmetimo sistemoje (prieš katalizatorių, tarp katalizatoriaus ir filtro ir už filtro). Tada viskas bus aišku, kas yra užsikimšęs ir kiek.  Kolkas esu įsitikinęs, kad su katalizatoriumi viskas yra ok ir tereikia pakeisti vidurinį bakelį.
Kai pamatuosim slėgį, būtinai pranešiu apie rezultatus. O katalizatoriaus pjauti tikrai neskubėkite. Jei jis būtų nereikalingas, gamintojas jo nedėtų. Beto girdėjau kad išpjovus katalizatorių esant laisvoms apsukoms yra juntamas dyzelio kvapas. Ar tai tiesa? Gal jūs žinote

Reikalingas katalizatorius TIK dideliems gamtos mylėtojams, kadangi išmetamąsias dujas apvalo nuo kenksmingų medžiagų. Gamintojas jį deda, nes yra toks reikalavimas, o mašina sėkmingai gali važiuoti ir be jo ir netgi dar geriau gali važiuoti.
Ne, jokio kvapo nesijaučia išpjovus katalizatorių, buvau tai padaręs seniau seate

DKD

Na va pasiėmiau savo Previa jau su pakeista turbina. Vakar pravažiavau kokius 20km (daugiau nespėjau). Na ir ką galiu pasakyti - SUPER. Atrodo kad papildomą arklių kaimenę kažkas po kapotu įdėjo. Gazą priima puikiai, atsirado trauka, nukrito kuro sąnaudos.
Kas ieško, tas ir suranda.
Previa savininkams 15% nuolaida
kitoms Toyota 10% nuolaida

egariukas1

Jo,kuro sanaudos nukrito pravaziavus 20 km:D