Avensis kablio rozetė

Pradėjo arasm, Vasaris 14, 2021, 13:05:31 PM

« ankstesnis - sekantis »

arasm

Sveiki.Per TA.nustatė,kad neveikia kablio rozetė.Pravaliau kontaktus ir pabandžiau su testeriu patikrinti.Nerodo jokios gyvybės.Galvoju,kad perdegęs saugiklis,tačiau tokio saugiklio Toyotos manuale neradau.Gal susidūrėte kas nors su tokia problema?😐
Toyota Avensis 2005 D4D 2.0 85kw

ketvirtasis

Citata iš: arasm Įrašytas Vasaris 14, 2021, 13:05:31 PM
Sveiki.Per TA.nustatė,kad neveikia kablio rozetė.Pravaliau kontaktus ir pabandžiau su testeriu patikrinti.Nerodo jokios gyvybės.Galvoju,kad perdegęs saugiklis,tačiau tokio saugiklio Toyotos manuale neradau.Gal susidūrėte kas nors su tokia problema?😐
Jei neveikia rozėtė ir tau jos nereikėjo, bet TA nepraleidžia. Tuomet susirask rozėtės manualą ir paduok įtampas nuo galinių lempų (stopų, posūkių, atbulinės eigos, gabaritų ir priešrūkinės). Man atrodo, kad priekabos jungti negalėsi kažin ar laikys saugikliai ar laidai. Pas manę buvo ta pati situacija, kablys tik dviračiams vežioti per TA nepraleido - teko susilituoti.

arasm

Man dar kilo mintis,kad nėra tik masės,todėl testeris nieko ir nerodo.Reikės pabandyti paimti nuo kur nors žemę.Šiaip tai prieš du metus TA. praėjau,tik neatsimenu ar tikrino rozetę.

Rolkis72

Masė pats kablys turėtų būti

LM

Nezinau kaip pas jus bet praktiskai per du metus pas mane rozetes kontaktai supudavo, nors budavo su dangteliu, bet vis tiek ten visko pakliudavo,  as mazai naudojausi kabliu atitinkamai ir rozete.
Tai pries technikine pakeisdavom rozete nauja ir pravarydavau TA.
Pakeisk rozote ir bus gerai.

vytska

Sveiki, kažkada senai mano Avensiui per technikinę patikrino ir rozetė neveikė, bet tada dar praleido, tiesiog pakeičiau rozetę (kažką taisiau Tokviloje, tai tuo pačiu paprašiau pažiūrėti, ir pakeitė neoriginalia) ir viskas.
vytska

tunks

tai cia su visom masinom tas pats, neveikia rozete, nuperki kita ir pakeiti, ten tvarkyt nera ka, uzpuva negyvai viskas, laidus nukerpi ir i siukline. as tu rozeciu kalna pakeites. ir su silikonu patepi, ir gumuka ekstra uzmauni, vitiek jos prikirmyja per laika ir tiek ir nebeveikia. netoki ziaurus pinigai ta rozete, palei 10eu, tik uzknisa kad viskas uzkirmyje, pacios razetes kartais neina be turbinkes nuo kablio atlupt , o jei dar ziema, o cia priekaba prikabint reikia tai keiksmu ta rozete daug susilaukia ir buna ispirta kaip sviedinys i ora :D

Rolkis72

Citata iš: tunks Įrašytas Vasaris 16, 2021, 01:35:05 AM
tai cia su visom masinom tas pats, neveikia rozete, nuperki kita ir pakeiti, ten tvarkyt nera ka, uzpuva negyvai viskas, laidus nukerpi ir i siukline. as tu rozeciu kalna pakeites. ir su silikonu patepi, ir gumuka ekstra uzmauni, vitiek jos prikirmyja per laika ir tiek ir nebeveikia. netoki ziaurus pinigai ta rozete, palei 10eu, tik uzknisa kad viskas uzkirmyje, pacios razetes kartais neina be turbinkes nuo kablio atlupt , o jei dar ziema, o cia priekaba prikabint reikia tai keiksmu ta rozete daug susilaukia ir buna ispirta kaip sviedinys i ora :D
Pas mane nei vienoje turėtoje mašinoje kablio rozetės nesukirmyjo,kelis kartus permetus nepatingėk supurkšti kontaktams skirtu purškiamu tepalu arba tiesiog WD ir niekas ten nerùdyja,

LM

Tos rozetes kaip rankis, reikia daznai naudotis, isijudina, kontaktai prasivalo, zodziu neuzsistovi. Kai daznai naudoji savotiska profilaktika atlieki.
As beveik nenaudodavau, tik kablio nenorejau nuimti, maza kas gal kada prireiks, senas pasatelis buvo...tai ir pigesnes ir brangesne rozete dedavom, laikydavo pora metu. Aisku auto buvo ekplotuojamas kiekviena dienuke, ziema vasara.

arasm

Problemą išsprendžiau.Prasiardžiau rozetę,dar sykį pravaliau kontaktus ir viskas pradėjo veikti.Kaip ir spėjau,greičiausiai nebuvo masės kontakto.

tunks

Citata iš: Rolkis72 Įrašytas Vasaris 16, 2021, 08:48:28 AM
Pas mane nei vienoje turėtoje mašinoje kablio rozetės nesukirmyjo,kelis kartus permetus nepatingėk supurkšti kontaktams skirtu purškiamu tepalu arba tiesiog WD ir niekas ten nerùdyja,

prie ko tie kontaktai, kontaktai naudojant neuzrudyja, surudyja kitoj pusej, kur laidai pareina i ja. ten nei prieisi nei ka padarysi. esu bandes ir tept ir hermetint, bet nesekmingai. paprasciau yra nauja uz kelis eurus nusipirkti ir sena nukirpus uzmontuoti, kai nebeveikia.