PCV vožtuvas

Pradėjo SaliD, Balandis 04, 2021, 21:23:41 PM

« ankstesnis - sekantis »

SaliD

Sveiki,

pas mane avensy dingsta nemažai tepalo, nors dumo jokio nemeta. Kažkaip rimtų remontų neplanuoju daryt, bet galvoju gal PCVvožtųvą reikėtų pasikeisti. Tik bėda kad eolte ar jokiuose kitokiuose e-shopuose nerandu. Randu tik užsieny visokiuose ebay ar pan. Gal kas gali patarti kur Vilniuje ar kokiam eshope būtų galima nusipirkt?
Mašina Avensis T25 1.8 benzinas (1ZZ-FE) detalės kodas berods 12204-22051
Taip pat rėikėtų ir Yaris 1.3 benzinas (2SZ-FE) detalės kodas berods 12204-23011

LM

Pamegink tiesiog praplauti su kokiu karbiuratoriu purskikliu.
Ten spyruokle ir šaratas viduje, voztuvas neturetu buti sugedes tik uzsiterses gali buti.

Rolkis72

Kiek pamenu,tai kaimynas ultragarsinėje vonelėje plovėsi,aišku nepats, tai viskas susitvarkė ir nereikėjo naujo pirkti.
Beto,jei variklis iki 2006 metų,tai šie varikliai turi kažkiek tepalo deginti,o nuo 2006 metų gamintojas sutvarkė šią bėdą.

SaliD

Yariui be sriegio tai uztrunka 30 sec. isimt. Isemiau sratas barska, dar pravaliau, viskas ok.  Manau nereikia keist, problemu su jariu nera, profilaktikai pakaks. Na o avensiui  artimiausiu metu issimsiu patikrint. Pas mane 2004 m. ir zinau kad valgo kazkiek tepalo, tai kai nusipirkau pries 5 metus uztekdavo kokia 1.5 ltr tarp keitimu (10000 km) dapilt, tai praejusiais metais kokius 6.5 ltr supyliau, nemanau kad normalu :-]

SaliD

vakar išėmiau avensio, tai buvo pilnas smalos ir nors šratas judėjo, bet pūst per vožtuvą galėjai per abu galus.. panaudojus "antikoks" chemiją išvaliau ir jau per vieną galą lyg ir neprasipučia, nesu tikras ar visiškai. ateičiai reiks pasikeist į naują, o kol kas pažiūrėsiu ar tepalo suvartojimas išvalius bent kiek pamažės.
Atstovybėj vožtuvas 33 eur kainuoja, o ebay'jus pilnas iki 10 eur.. keista kad autodetaliu parduotuvėse nėra tokių..

LM

Aš Prūsui kai domejausi Autotoja siūlė už 55eur PCV vožtuvą. Bet paminėjo, kad dar niekam nekeitėm ir pirmą kartą turėtume užsakyti, būtų gal po geros savaitės.
Vadnasi nekeičia tų vožtuvų, geriausiu atveju praplauna, nes ten nėra kam sugesti apart užsikimšti.
Aš pirkau iš kinuku gal irgi 10 eur ir kita atsiuntė forumietis, naujasnio priuso. Turiu dabar kelis  :goodboy:
Sriegis viskas tinka, bet variklis kažkaip kitaip dirbo, pakeičiau į kinuka. Detalės numeris kitoks gali būti kažkiek kitaip ir veikia nes varikliai kitokie 1.5 l ir 1.8l.
Kinuko vožtuvo truputelį srigio mažiau, kažkaip lengvai įsisuko, bet laiko, pro sriegį nemuša. Žodžiu skiriasi nuo originalo, bet savo funkcija atlieka.
Autotoja sarkastiškai atsiliepė apie mano norą pirkti kinietišką, sakė pažiūrėsim kiek tu su tokiu vožtuvu ilgai važiuosi, kai apsipilsi tepalais tada nusipirksi už 55 eur :goodboy: :-{ :D.
Manau nepirk tu to vožtuvo, praplauk ar pamerk į kokiį skiediklį.
Gali būti kad pas tave degina variklis tepala ir ta smala vožtuve tai tik degimo produktai ir degimo pasekmė.
Na matysi kai praplausi ar pasikeis tepalo sąnaudos.