Kondicionierius

Pradėjo Raiforas, Liepa 12, 2010, 03:25:13 AM

« ankstesnis - sekantis »

Vladas55

Pas sunu Hondoi Accord patogiai padaryta,kondicionieriaus vamzdelis susijungia is dvieju daliu,sujungimas padarytas prie zibinto ir vamzdelis randasi auksciau negu Avensyje ir yra stikline akele kur galima stebet freona.Avensyje istisas nuo priekinio stiklo iki radiatoriaus,reikia daug pastangu isimt vamzdeli

Bemsas

Kuo maziau sujungimu, tuo geriau (y)

Vladas55

Zinau dirbu su irengimais,vienas sujungimas nieko blogo nedaro,yra juk ir du nipeliai,nieko blogo neatsitinka.Jeigu kondicionierius dirba gerai ner ko panikuot ir lys prie jo.Pramoniniai saldytuvai dirba po 5 ir daugiau metu ir nieks jiems netrukdo,tegu dirba i sveikata.

S_Kulikauskas

Nu kaip žinot, man po patikrinimo 100 mg dapylė (25% sistemos). Ir žinant, kad dabartiniai kondicionieriai sukasi ir išjungti, ir tepami tuo pačiu freonu, tai kol pajausi, kad kažkas negerai, gali prireikti netik kiaurymių jieškoti bet ir kompresorių keisti.
Beje su tepalu aš čia juokais palyginau, žinoma kad šių dalykų negalima lyginti, beje šaldytuvo su kondicionieriumi irgi nelabai, nors principai panašųs bet tiek galingumai, tiek techniniai sprendimai labai skirtingi.

Bemsas

Jei sistema nesandari, tai ir pildysi kiekviena sezona. Sistema ten hermetiska, bet slegis labai didelis, kazkas apie 20atm.

S_Kulikauskas

Nu čia buvo pirmas papildymas praėjus beveik trims metams po pirkimo, o kad Italas kada nors ją pildė irgi abejoju. Tai greičiausiai bus tiek išleide per 5-6 metus. O gal ir neišleide, gal nedapildyta buvo, gal šiaip koks sumanus Italiūkštis tikrindavo slėgį su kokiu savadarbiu manometru, kai perki mašina iš "čigonų"visko gali tikėtis.
Todėl ir verta nupirkus automobilį visus skysčius patikrinti, aš net antifryzą tikrinau, nesvarbu kad gražus ir raudonas, bet jam Italijoje tai pofik, niekada neužšals.
O kas pasitikrino ir rado 100% freono, tai manau dabar tik džiaugiasi, žino kad viskas "čiki" gali kitiems pasigirti, nu nebent "išmestų" 50 Lt. gaila.

Saulius SSS

Man,kai pirkau mašiną,kondiškė nustojo veikti po 2-3 savaičių. Nuvariau,dapildė,patikrino,sako niekur nesimato,kad leistų. Po tokio pat laiko vėl tas pats. Tada nuvariau nebe pardavėjui o į kitą servisą,kuris užsiima tik kondiškėm( man galiojo pardavėjo garantija,bet žemesne darbų kaina nei dilerio). Vėl užpildė,pamatavo,sako čia labai didelis nuotėkis(aš galvojau atvirkščiai). Pradėjo švitinėti su prožektorium ir iš kart rado. Nutekėjimas buvo per radijatoriaus apačioje esantį plasmasinį varžtą(toks kaip išpylimo zagluškė). Realiai manau buvo įmanoma išsukus tą varžtą hermetizuoti ir susukus atgal būtų laikę 100metų. Bet kadangi niekas tokiais dalykais nesižaidžia,tai užsakė kitą radijatorių ir po kelių dienų atvažiavus pakeitė. Keitė lenkas mechanikas. Buferį nuėmė per kokias 7min ne ilgiau. Ir labai kruopščiai. Ant buferio ties farom užklijavo  izoliacijos,kad nenubraižytų....
Šnekėjau su vyresniu meistru,sako čia dažna vieta per kur leidžia. Sakau 3metai mašinai. Sako pažiūrėk,kiek lentynose naujų užsakytų dalių. Tai pagrinde Mersam,vw ir vauxhall(opel). Pagrindas kompresoriai. Ir mašinų amžius nuo 2 iki 5 metų. Vargsta žmonės ir su apynaujėm mašinom,o kad 8metų ar senesnė nieko stebėtino. Tai sakė REKOMENDUOJAMA perpildyti kad porą metų. Naujas tepaliukas nepagadino dar nieko.
Va dėl šito gedimo ir išsiaiškinau,kad kai pradeda šaldyti salone tik viena pusė gali trūkti freono.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Manfredas

O kokie reikalai su šilto oro pūtimu pas jumis salonuose? Pas mane reguliuojant temperatūros rankenėlę pučią vėsų orą, o 16-30 °C diapazone - tokios pačios temperatūros šiltą orą. Negi taip ir turi būti?
Šrote už visą pečiuko valdymo blokelį prašo 30 €... (-) 

Zaroliz

Citata iš: Manfredas Įrašytas Vasaris 03, 2016, 00:11:17 AM
O kokie reikalai su šilto oro pūtimu pas jumis salonuose? Pas mane reguliuojant temperatūros rankenėlę pučią vėsų orą, o 16-30 °C diapazone - tokios pačios temperatūros šiltą orą. Negi taip ir turi būti?
Šrote už visą pečiuko valdymo blokelį prašo 30 €... (-) 

Kokia darbinė temperatūra tuo metu?

Manfredas

Citata iš: Zaroliz Įrašytas Vasaris 03, 2016, 06:11:38 AM
Kokia darbinė temperatūra tuo metu?

Kai pilnai įšilęs variklis. Apskritai, kai dar nebūna pasiekęs darbinės temperatūros, vistiek neduoda norimos temperatūros šilto oro.

ginciavas

Greiciausiai bus pasyrigus karsto oro sklende.

Manfredas

Citata iš: ginciavas Įrašytas Vasaris 03, 2016, 14:38:57 PM
Greiciausiai bus pasyrigus karsto oro sklende.

O kur jinai randasi?

ginciavas

Pasinaudok forumo paieška, nemažai apie tai buvo rašyta, kažkur ir nuotraukos berods buvo.