Naujas Yaris Cross

Pradėjo Purifier, Sausis 30, 2022, 13:10:24 PM

« ankstesnis - sekantis »

balticam

Citata iš: kiaules galva Įrašytas Sausis 31, 2022, 22:52:54 PM
Bendradarbis sausio viduryje uzsisake Yari, tai gaus birzelio menesi. Veiksmas irgi UK.

Ilgokai lauks... reikia per TME Vehicle Distribution Centre užsakinėti, gausi per 4 savaites bet koki Toyota modelį. Tiesa, būsi jau antras savininkas, gal kam ir minusas jei norėsi greit parduot pavažinėjęs, bet pas juos ir kaina žymiai geresne. O spidometras rodys tik kokias 125-155 mylias. Mes vien tik per juos uzsakome, nes Toyota salonai užsideda kelis procentus nuo kainos kaip minimum.

Purifier

Lietuvoj gimdo juos  :-], sausio gale uzsakytas, zadejo iki Gruodzio pristatyt... Aisku cia maksimali laukimo suma, gali but ir greiciau.

Ingry

Sveiki, ir aš užsisakiau sausio pabaigoje, pristatymas pagal gamintoją - spalis, tačiau auto salonas pats užsimeta papildomai 2 mėn., tai gruodis. :)

Šiaip jau tenka sutikti Vilniuje ne vieną Yaris Cross gatvėse, tuo pačiu ir City bee jau turi.

minte

Citata iš: balticam Įrašytas Sausis 30, 2022, 21:07:32 PM
Tokiu atveju aš būčiau apie elektromobilį pagalvojęs. Nebent su įkrovimu problema, tada taip. Pvz. kad ir naujas Leaf net mažiausios komplektacijos pakankamai geras ir čia apie £28.000 kainuoja. Netaupant 215km įveikia iš vieno įkrovimo. Jei darbe yra kur pajungt, tai už dyka važinėti galima :)

Sveiki. Puikus miesto parketinis 😁
Pasiėmiau activ+ nesigailiu nei per kur.
Sąnaudos mieste -4.6l.
Kai uzsakinejau pernai lapkritį, žadėjo kad bus tik birželio pabaigoje. Ir tai tik tam tikra spalva 🤔. Atgabeno vasario 24,  t.y.
4 men anksciau. Tai turiu oxy bronze, raudonos būtų tekę laukti ilgiau (nors vakar gatvėje mačiau, graži 😍ta raudona)
Darbe vazineju su metų senumo Raw, sunaudojimas dvigubas, auto gremėzdiškesne parkuojant kiemuose, mano cross geresnis

Variklis, taip, dirba garsiai,nes 3 (?)cilindrai🤔🙄.
Bet rinkausi dėl to, kad nedidelė, man patogi parkuotis,ekonomiška, ir gera kaina. Ir dar... Kad kas būtų pasakęs prieš porą metų, kad išvažiavus iš salono, tavo nauja auto neatpigs, o pabrangs 😳😁🤔, nepatikėciau.  Aišku, uzsakinedama dar nusiderejau (nors labai nesileido, bet pavyko 😁)
Tiesa, teko išmokti važiuoti su hibridu, kad būtų ekonomija, bet kolkas viskas super. Apie trūkumus bus galima kalbėti po metų kitų.

Ingry

Citata iš: minte Įrašytas Gegužė 01, 2022, 23:28:40 PM
Sveiki. Puikus miesto parketinis 😁
Pasiėmiau activ+ nesigailiu nei per kur.
Sąnaudos mieste -4.6l.
Kai uzsakinejau pernai lapkritį, žadėjo kad bus tik birželio pabaigoje. Ir tai tik tam tikra spalva 🤔. Atgabeno vasario 24,  t.y.
4 men anksciau. Tai turiu oxy bronze, raudonos būtų tekę laukti ilgiau (nors vakar gatvėje mačiau, graži 😍ta raudona)
Darbe vazineju su metų senumo Raw, sunaudojimas dvigubas, auto gremėzdiškesne parkuojant kiemuose, mano cross geresnis

Variklis, taip, dirba garsiai,nes 3 (?)cilindrai🤔🙄.
Bet rinkausi dėl to, kad nedidelė, man patogi parkuotis,ekonomiška, ir gera kaina. Ir dar... Kad kas būtų pasakęs prieš porą metų, kad išvažiavus iš salono, tavo nauja auto neatpigs, o pabrangs 😳😁🤔, nepatikėciau.  Aišku, uzsakinedama dar nusiderejau (nors labai nesileido, bet pavyko 😁)
Tiesa, teko išmokti važiuoti su hibridu, kad būtų ekonomija, bet kolkas viskas super. Apie trūkumus bus galima kalbėti po metų kitų.

Labai ir aš norėčiau sulaukti 4 mėn anksčiau (+) bet kažkaip bandau nesitikėti gauti anksčiau (terminas 10-11 mėn gaunasi)

Beje, kokie hibrido vairavimo ypatumai? kiek teko turėt bandomąjam važiavimui, užgesinus variklį rodo vairavimo įvertinimą (kuris ryškiai galėtų būt geresnis  :think:) tai ką darau ne taip? pirmasis hibridas  :-)

minte

Tiesiog, reikia išmokti 🧐😁. Kai turesite savąjį, turėsit ir programėle MyT. Aš ją isidiegiau kai tik užsisakiau auto, tai rodė kada kaip gamino, kada išriedėjo iš gamyklos Fr, ir kaip kokiu būdu keliavo iki atstovybės 😁. Tai va, tą programėlė nuosekliai "auklėja", kaip važiuoti su hibridu 😁, su vaizdine medžiaga.
Nemoku printscryno prikabinti šitam forume, parodyciau 🤔🙄.
Esminis važiavimo hibridų momentas-tolygiai. Tolygiai greitai, tolygiai lėteti. Jei draginsi, lakstysi, naudos benza, o ne elektra. Matau dar resursų tobulėti, elektra nuvažiuoju 57 proc kelio

Ingry

Citata iš: minte Įrašytas Gegužė 02, 2022, 09:32:35 AM
Tiesiog, reikia išmokti 🧐😁. Kai turesite savąjį, turėsit ir programėle MyT. Aš ją isidiegiau kai tik užsisakiau auto, tai rodė kada kaip gamino, kada išriedėjo iš gamyklos Fr, ir kaip kokiu būdu keliavo iki atstovybės 😁. Tai va, tą programėlė nuosekliai "auklėja", kaip važiuoti su hibridu 😁, su vaizdine medžiaga.
Esminis važiavimo hibridų momentas-tolygiai. Tolygiai greitai, tolygiai lėteti. Jei draginsi, lakstysi, naudos benza, o ne elektra. Matau dar resursų tobulėti, elektra nuvažiuoju 57 proc kelio

Tai turiu tą programėlę, tik nervuoja, nes nuo sausio niekur nejuda  :goodboy: ir lendi kiekvieną dieną ten ir kaip durnelė tikrini, maža kas pasikeitė  (z) Beje, su pragramėle galima atidaryt/uždaryt auto? Kokios dar papildomos programėlės funkcijos apart kuro sąnaudų ir važiavimo info?

balticam

Citata iš: minte Įrašytas Gegužė 02, 2022, 09:32:35 AM

Na as visada ziurejau kad automobilis tarnautu man, o ne as automobiliui 😁  Tos programeles, kur atseit mokina kaip ekonomijos siekt ir kt. man atrodo juokingai ir visiskai nereikalingos. Patariu isbandyti: vaziuoji taupydama, ziuredama i programele ir prasileki kaip tau reikia ir kaip norisi. Sutaupysi max. 1.5l/100km Tada klausimas- ar verta? Man tai ne.
Atsiminkit, kad hibride elektra neatsiranda is niekur, ja daugumoje gamina benzininis variklis. Ir niekur nuo to nepabegsi kad ir kaip noretusi. 57% elektra nuvaziuoti yra absoliuciai nerealu, nebent vaziuoji tik 5-7km is viso. Tada taip. O pvz., vaziuojant 100km tu niekaip nepasieksi 57% vien elektra. Ta hibrido baterke visikai mazos talpos ir vien elektra ant EV iki 4-5km numinsi is jegos.

minte

Nenusikalbekim 😁, gal aš matau, kas realu 😁 Pažiūrėjau paskutinę kelionę, -63 proc elektra. Tarp kitko, puikiai lekia ir virš 100, kol varinejau tik mieste, buvo sunaudojimas-5.1, kai prasilekiau pora šimtų uzmiesty-dabar rodo-4.6l.
Aš rašiau -miesto parketinis. Man jis puikus. Jei jūs mieste po 100 lakstot-jums hibrido nereikia :-). O spūstyse elektra, didmiesty-jos nuolatinės. Palyginimui darbinis Rav4 sunaudoja-8.1. tarp kitko, važiuodamas į programėlė nežiūri, ji rodo po kelionės tavo rezultatą. Anksčiau turėjau Yaris benziną, 1.5, skirtumas akivaizdus
Jūs rinkites ką jūs norit, bet mieste, moteriai-jis puikus,ekonomiškas,

Henris

As su Rav4 hibridu esu pasiekes ir apie 70proc vaziavimo elektra, bet tam turi buti labai palankios salygos. Marsrutas turi buti daugiau leidimuisi nuokalnemis. Pvz Vilniuje vaziuodamas is pasilaiciu puses i centra visada nuvaziuosi mazesnem sanaudom, bet kas is to, grizdamas is centro jis pasiims atgal tuos pora litru nes reikia lipt i kalna :)
Cia tik pradzioj pora menesiu tais niekuciais uzsiimsit, po to priprasit ir vietoj norimu 4l gausis vistiek vidutiniskai 5-6. Ziema dar ir daugiau. Bet as tai nesistengciau taip stropiai bandyt ilist i mazas sanaudas, is tikruju, kas keiciasi nuo to +- 1l simtui kilometru? 1.5eur? Jei ta 100 km vaziuojat savaite i darba ir atgal, tai per menesi sutaupius 5-6eur, su tokia infliacija ir jei jau pirkot nauja auto, tai nemanau, kad sedit ant MMA. Tai cia tik psichologinis momentas, kad vaziuoji ekonomiskai :) Man hibridas ne vien ekonomijai, sis faktorius sakyciau gal net kokioj 3 vietoj, pagal prioritetus renksntis hibrida. Paradoksas buna, kai nusiperka zmogus Tesla elektrine uz 100k ir giriasi, kad pigiai vaziuoja :) Hibridus del ekonomijos perka tik Bolt ir Wolt, dar dujas istato, bet jie tu masinu netvarko visai, bet suka po puse milijono km, kol uzsilenks, tai va tokie ir skaiciuoja pinigus uz kura, nes tai ju duona kasdienine. O mum kurie nuvaziuoja i diena iki 50km, tai siulyciau net nekreipt demesio i ta suvartojima, o dziaugtis kitais dalykais :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Mediaguru

Citata iš: minte Įrašytas Gegužė 02, 2022, 13:16:41 PM
Nenusikalbekim 😁, gal aš matau, kas realu 😁 Pažiūrėjau paskutinę kelionę, -63 proc elektra. Tarp kitko, puikiai lekia ir virš 100, kol varinejau tik mieste, buvo sunaudojimas-5.1, kai prasilekiau pora šimtų uzmiesty-dabar rodo-4.6l.
Aš rašiau -miesto parketinis. Man jis puikus. Jei jūs mieste po 100 lakstot-jums hibrido nereikia :-). O spūstyse elektra, didmiesty-jos nuolatinės. Palyginimui darbinis Rav4 sunaudoja-8.1. tarp kitko, važiuodamas į programėlė nežiūri, ji rodo po kelionės tavo rezultatą. Anksčiau turėjau Yaris benziną, 1.5, skirtumas akivaizdus
Jūs rinkites ką jūs norit, bet mieste, moteriai-jis puikus,ekonomiškas,

As vazinejau situom masiniuku darbo reikalais Vilniuje ir po Lietuva 5 savaites. Viskas OK su masina, vietos bagaze mazai, gale aukstesniam zmogui galva kliuna visur ir susirietus sedet reikia(192cm ugio) Kas liecia ekonomija, tai per visas 5 savaites buvo 5,35l/100km. Elektra vidurkis 31%, bet kaip teisingai Henris pastebejo, galima ir 70+ pasiekti. Vaziuojant is Koralu Laisves prospektu i Vilkpede buna ir 78% elektra. Bet gryzti vien su benzu praktiskai ir vidurkis lieka 34%.

Henris

beje ant spidometro galima nusistatyt, kad uzgesinus masina iskart parodytu tos keliones vidutines sanaudas, nereiks tos programeles pastoviai junginet.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

balticam

As suprantu ta nora taupyti, tas smalsumas visada yra kai nauja masina isigyji. Viskas gerai. As tiek tu masinu perejes,tai tikrai galiu palyginti. Pirkai savo Avensi pries 5 metus nauja, irgi zaidziau su sanaudomis, lyginau ir ziurejau taupumo galimybes. Dabar man jau tas neidomu, vaziuoju kaip kad reikia. Dazniausiai pagal taisykles ir leidziamu greiciu. Teko i Lietuva is Anglijos vaziuoti bandant taupiausia rezima, kai max. greitis buvo 110. Nu ka, sutaupiau 24l per 2300km, bet kely praleidau 39val. ir sutaupytus pinigelius isleidau moteliui Lenkijoje, nes jau nebuvo jegu vaziuot be miego. O kitais metais spaudziau 160-180 kur leidziama ir kelione vos 25val, jokio motelio neprireike nes net pavargt nespejau 😁Siaip dabar maniske siurbia 4,3l/100km vazinejant nesidraskant bet ir ne pensininko rezimu. Uz masiniuka mokejau £12700, o ekonomija panasi kaip hibrido, net i geresne puse sakyciau. To pacio Yario Cross be £23000 nepaimciau dabar, tai jokiu minciu keisti masina neturiu..

Ingry

O kas jau turi automobilius, gal gali papasakoti, kiek užtruko laiko kol programėlėje pasikeitė statusas "Build in progress" iš "Order proccesing" ir nuo to momento, kai automobilis jau pagamintas iki atstovybės? Turiu automobilį ir nežinau, kada jau čia pradėt kelt į skelbimus pardavimui :V

minte

Citata iš: Henris Įrašytas Gegužė 02, 2022, 14:09:11 PM
As su Rav4 hibridu esu pasiekes ir apie 70proc vaziavimo elektra, bet tam turi buti labai palankios salygos. Marsrutas turi buti daugiau leidimuisi nuokalnemis. Pvz Vilniuje vaziuodamas is pasilaiciu puses i centra visada nuvaziuosi mazesnem sanaudom, bet kas is to, grizdamas is centro jis pasiims atgal tuos pora litru nes reikia lipt i kalna :)
Cia tik pradzioj pora menesiu tais niekuciais uzsiimsit, po to priprasit ir vietoj norimu 4l gausis vistiek vidutiniskai 5-6. Ziema dar ir daugiau. Bet as tai nesistengciau taip stropiai bandyt ilist i mazas sanaudas, is tikruju, kas keiciasi nuo to +- 1l simtui kilometru? 1.5eur? Jei ta 100 km vaziuojat savaite i darba ir atgal, tai per menesi sutaupius 5-6eur, su tokia infliacija ir jei jau pirkot nauja auto, tai nemanau, kad sedit ant MMA. Tai cia tik psichologinis momentas, kad vaziuoji ekonomiskai :) Man hibridas ne vien ekonomijai, sis faktorius sakyciau gal net kokioj 3 vietoj, pagal prioritetus renksntis hibrida. Paradoksas buna, kai nusiperka zmogus Tesla elektrine uz 100k ir giriasi, kad pigiai vaziuoja :) Hibridus del ekonomijos perka tik Bolt ir Wolt, dar dujas istato, bet jie tu masinu netvarko visai, bet suka po puse milijono km, kol uzsilenks, tai va tokie ir skaiciuoja pinigus uz kura, nes tai ju duona kasdienine. O mum kurie nuvaziuoja i diena iki 50km, tai siulyciau net nekreipt demesio i ta suvartojima, o dziaugtis kitais dalykais :)
Man visuma hibrido pliusu nugalėjo prieš benza, ne tik ekonomija. Bet ekonomija geriausiai matosi iš karto 🧐🧐🧐. Sumokesiu atstovybėj už priežiūra, ir bus po ekonomijos 🤣🤣🤣, bet pradžioj smagu pažiūrėti, kaip einasi. Tiesiog, megstant draginti, hibrido neverta.

Man tiesiog, patinka važiuoti tvariau. Ne tik dėl 1.5 e/100 km 😁.  Važiuojant gi gali matyti-benzu ar elektra riedi, ir tas teikia malonumą, kad mažiau terši.
Kad didesniems gale sunkiau-taip, tiesa, reikiant talpinti Kėdutės gale irgi būtų minusas, bet mano bernai jau suaugę, tai neaktualu.
Ką tik pramyniau pro Autotoja Kaune- stovėjo gal 20 vnt tos  geltonos ekspozicines spalvos naujų cross, tai tuoj pasipils daugiau. Kol kas matau tik viena kitą mieste.
Bet man ta geltona graži tik foto buvo, kai pravažiuoti teko-gyvai negraži 🧐.

Ar rinkčiausi iš naujo, jei vėl tekti rinktis? Taip! Tik spalvos labiau norėčiau tamsiai raudonos, daugiau nk nekeisciau 😁