Variklio galvos tarpines remontas

Pradėjo Zalias, Liepa 18, 2010, 10:20:57 AM

« ankstesnis - sekantis »

guners

Citata iš: Bemsas Įrašytas Spalis 15, 2014, 18:46:02 PM
Bet sutik, kad mazai yra zmoniu, kuriems pramuse tarpine. Pagrinde visi buvo nupirke masina su jau pramusta. T.y buvo pirkta masina su defektu. Tai ir buvo uzsienyje pardavimo priezastis.
Nebutinai, man prapūtė tarpinę po 1,5 m., po pirkimo ir to priežastis tik 1: pavaikiau šią vasarą prie +34 po DE autobanus ant 15-16 ir grįžtant namo per PL pastebėjau, kad trauka suprastėjo bei antifryza pro bakeli pradėjo pūsti.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

Vladas55

Negazdink,as 1,5m su savo vazineju :D.Matyt nekokybiskos tarpines,neislaiko didesniu apkrovimu ir perdideles temperaturos nuo to praranda savo savybes,pradeda irt ir pramusa.O gal gamykloi truputi persilpnai priverzta buna.

Saulius SSS

Citata iš: guners Įrašytas Spalis 16, 2014, 09:40:42 AM
Nebutinai, man prapūtė tarpinę po 1,5 m., po pirkimo ir to priežastis tik 1: pavaikiau šią vasarą prie +34 po DE autobanus ant 15-16 ir grįžtant namo per PL pastebėjau, kad trauka suprastėjo bei antifryza pro bakeli pradėjo pūsti.
pakaito variklis.gal kur stabtelejai,uzgesinai varikli po vaziavimo aukstom apsukom. nebecirkuliuojant ausinimo skysciui varilkis tampa nebeausinamas. temperatura pradeda kazkiek kilti. to uzteko,kad skystis rastu kur yra silpnesne vieta ir pradejo skverbtis. va tau ir prapusta tarpine... 
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Vladas55

Idomu as nemaciau tu tarpiniu,ar pacia tarpine pramusa,ar tarp tarpines ir variklio bloko prasiskverbia.

Saulius SSS

Citata iš: Vladas55 Įrašytas Spalis 16, 2014, 10:09:58 AM
Idomu as nemaciau tu tarpiniu,ar pacia tarpine pramusa,ar tarp tarpines ir variklio bloko.
Vladai55 , kazkas rase,kad nuo 2006,kitas rase,kad nuo 2008 metu pakeite tarpines. Vadinasi gal but musiskes jau su gerom tarpinem   :) . Bet kokiu atveju as masinos stengiuosi be reikalo negainiot. Per karscius is kart stengiuosi negesint. Norint ,kad daiktas ilgiau tarnautu galima ji ir pasaugoti...
dabar tiksliai nepasakysiu,bet man atrodo,kad dazniausiai pramusama tarp tarpines ir galvos ( virsuje,o ne tarp tarpines ir bloko).

Vladas55

As taip ir norejau paklaust,netaip parasiau.As pvz ant labai dideliu apsuku nevarineju,kad nebutu per didelio apkrovimo, kartais pavarineju,kad prasivalytu bet proto rybose.Turbut kai variklis buna labai ikaites kai isjungi, tarpine truputi greiciau atausta,gaunasi temperaturu skirtumai tarp tarpines ir variklio, atsiranda silpnoji vieta.

Bemsas

Kiek skaiciau, tarpines problema yra blogas metalo apdirbimas. Kadangi motore yra vibracija ir trinasi ta tarpine tarp bloko ir galvos ir nusitrina (buna ir bloka isgrauzia). Del to ir pramusa.

Saulius SSS

spyzius ir aliuminis skirtingai pleciasi. tarp ju tarpine

guners

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Spalis 16, 2014, 10:13:59 AM
Vladai55 , kazkas rase,kad nuo 2006,kitas rase,kad nuo 2008 metu pakeite tarpines. Vadinasi gal but musiskes jau su gerom tarpinem   :) . Bet kokiu atveju as masinos stengiuosi be reikalo negainiot. Per karscius is kart stengiuosi negesint. Norint ,kad daiktas ilgiau tarnautu galima ji ir pasaugoti...
dabar tiksliai nepasakysiu,bet man atrodo,kad dazniausiai pramusama tarp tarpines ir galvos ( virsuje,o ne tarp tarpines ir bloko).
Pas mane T27 avensis ir kaip matot pramušė butent tarp galvos, o ne tarp cilindrų.
Kas liečia tausojimą, tai visada po aukštesnių sūkių pavažinėjimo, sustojęs prieš gesindamas varikli ~2min. leidžiu padirbti ant laisvų, taip ir turbinai sveikiau...

P.s. variklio temperatūra su pramušta tarpinė buvo per viduriuka, visai nekylo aukščiau normos. Variklis/galva nebuvo perkaitinti (tvarkiausi Autotojoj)
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

ToyotaClub

As ir dabar po keitimo taip  darau leidziu padirbti ant laisvu po apkrovos. Pas mane buvo ties 2-3 pradege cilindru jei gerai pamenu. Taip pat stengiuosi nedraskyti apsuko iki 2 tuks visad.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Vladas55

As kai visa gyvenima uzsiimu irengimais,kai kur daro ipjovimus gamykliskai,kai uzspaudi tarpine ji siek tiek ilenda i griovelius tada geriau laiko,nepramusa.Kiek man tenka susidurt nuo temperaturos aliuminis oksiduojasi ir po kazkiek laiko suyra.Net variniai vamzdeliai nuo temperaturos svyravimu supuna po tam tikro laiko tarpo,priklausomai nuo ekspluatacijos intensyvumo.

ToyotaClub

Citata iš: guners Įrašytas Spalis 16, 2014, 12:04:38 PM

P.s. variklio temperatūra su pramušta tarpinė buvo per viduriuka, visai nekylo aukščiau normos. Variklis/galva nebuvo perkaitinti (tvarkiausi Autotojoj)

Ta pati situacija ir pas mane buvo visus tuos menesius vaziavau su pramusta. Bet nei temp pakilo auksciau ir t.t bent lempute raudona nedege. Bet as kiekviena diena lysdavau po kapotu dapildavau, ir kaip pencininkas vaziavau. Gal tai dar nuo rimtesniu problemu nutolino kaip perkaitinimas.

Vladas55

Nebutinai turi virs normos kilt temperatura,reiskia neislaiko tu kriteriju tarpine.

ToyotaClub

Reziume nebutu to broko ir panasiai susitaupytu daug.

Saulius SSS

:)