Variklio apsukų delsimas

Pradėjo Nerijus_RAW4, Sausis 15, 2024, 19:25:31 PM

« ankstesnis - sekantis »

Nerijus_RAW4

Sveiki (h), šiandien įsigijau pirmają Toyotą, ir esu truputi pasimetęs :think:. Nesu tikras, ar problema mašinoje ar manyje. Maniškio Toyota RAW4 2.0 D4D 85kW 4x4 su mechanine greičių dėže apsukos keistai reaguoja perjungiant bėgį kuomet greitėjama. Esu įpratęs ant kitų mašinų, prieš perjungiant bėgį beveik vienu metu atleidžiu akseleratorių ir išminu sankabą, tačiau ant naujojo pirkinio tai veikia keistai: išmynus sangabą apsukos pradeda kristi tik po sekundės arba netgi prieš pradėdamos kristi truputi dar kyla (pvz. kuomet greitėdamas akseleratorių spaudžiu iki dugno, tuomet atleidžiu ir išminu sankabą). Nesu tikras ar tai gedimas, galbūt tiesiog reikia priprasti. Kuomet greitėdamas atleidžiu akseleratorių, padarau sekundės pauzę ir tik tada išminu sankabą, kad perjungčiau aukštesnę pavarą, su apsukom viskas kaip ir gerai. Tik ta pauzė kažkaip neįprasta. Kiek mėginau Toyotų visose daugiau ar mažiau jaučiau šį keistą apsukų delsimą. Norėjau paklausti, ar tai normalu, ar vis dėl to tai gedimas, kurį galima pašalinti?
Atsiprašau, jei klausimas kvailas, bet kaip minėjau, tai pirma Toyota mano gyvenime. :V