po tepalo keitimo

Pradėjo andriuzz, Rugpjūtis 14, 2010, 13:36:30 PM

« ankstesnis - sekantis »

xaudrius

CitataPulkininkas parašė:
Citataxaudrius parašė:

Taigi Tokvilos meistras man pyle.Manau cia problemos nera.O jei aficialai nemoka keist tepalu...tai ka as zinau tada?....svieto pabaiga butu :D :D :D

Tai todėl ir siūlau į Tokvilą važiuoti, o ne kur nors kitur, kad nereikėtų dar kartą mokėti. Darbo broką turėtų ištaisyti jie patys ir nemokamai.
Tikiuosi tu nemanai, kad jeigu jau Tokvilos darbuotojas apsiriko, (šiuo atveju perpylė) tada viskas gerai, atsieit taip ir turi būti :D
O jeigu tą patį būtų padaręs koks garažo meistriukas, tada jau būtų blogai :D:D:D
Idomu,kaip cia yra is tiesu,rudeni vaziuosiu apziurai,paklausiu.
Beje,kas gal zinot,ar yra musiskem kokios tepalo suvartojimo normos?Pas mano tureta Audi buvo pagal knyga Oilgebrauch-iki 1ltr/1000km.Tai ji jau tiek ir esdavo.Kokios Toytota D4D normos?
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

AVENSIS D4D CHIP

Citataxaudrius parašė:
CitataPulkininkas parašė:
Citataxaudrius parašė:

Taigi Tokvilos meistras man pyle.Manau cia problemos nera.O jei aficialai nemoka keist tepalu...tai ka as zinau tada?....svieto pabaiga butu :D :D :D

Tai todėl ir siūlau į Tokvilą važiuoti, o ne kur nors kitur, kad nereikėtų dar kartą mokėti. Darbo broką turėtų ištaisyti jie patys ir nemokamai.
Tikiuosi tu nemanai, kad jeigu jau Tokvilos darbuotojas apsiriko, (šiuo atveju perpylė) tada viskas gerai, atsieit taip ir turi būti :D
O jeigu tą patį būtų padaręs koks garažo meistriukas, tada jau būtų blogai :D:D:D
Idomu,kaip cia yra is tiesu,rudeni vaziuosiu apziurai,paklausiu.
Beje,kas gal zinot,ar yra musiskem kokios tepalo suvartojimo normos?Pas mano tureta Audi buvo pagal knyga Oilgebrauch-iki 1ltr/1000km.Tai ji jau tiek ir esdavo.Kokios Toytota D4D normos?
leistina norma 300gr/1000km

RSi

Nori pasakyt, kad per 10000 km, t.y. nuo keitimo iki keitimo reik ~3 litrus tepalo dapilt? :o

vytska

Sveiki, man irgi Tokviloj buvo perpylę tepalo kokius 3-4mm virs normos, tik gal po savaites pastebėjau,tai nuvariau ir nusiurbė (ar nupylė) nemokamai.
vytska

Angelinio

va va, panasi tema. tepalus keiciau pries 7000km, dabar vaziuojant uzsidege kompe ispejimas ir uzrasas kad sumazejusi tepalu norma. ne raudonas laistytuvelis o seip uzrasas ispejantis. Patikrines pamaciau kad tikrai pamazeje tepalo, kazi cia normalu ar ne Avensis 2007 m. D4d 2.0l

Renis

Buvo ir man uzsidege kazkada geltona lempa bet geriau nelaukt jos. Periodiskai bent jau kas kelias savaites pasimatuot tepalo lygi ir jei reik dapilt. Tada nebus bedu ;]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Limited

Sveiki, galit pasveikinti su pirmu postu forume :)!
Nekuriant naujos temos, dėstau į esamą.

Vieną gražią šeštadienio dieną užsuku i servisą pasikeisti tepalus. Išsirenku tepalus, duoda tepalo filtrą. Sako, jis 11 litų (kažkaip galvoju pigokai kaip ir, nes praeita lyg ir 28 mokejau). Perklausiu, ar tiks. Atsako, taip, tiks. Na, filtras tiko. Per daug nesiplečiant, pirmadienio rytą mašina teko atitempt ten pat. Spėjama, kad filtras tepalo nepraleidžia. Caksi variklis, birbia kažkaip keistai (prie meistrų dar reikia užkurt, parodyt...). Beje, veiksmas vyksta Autimos servise, Telšiuos.

Pakeičia filtrą, caksėjimas po kažkiek laiko dingsta, bet atsiranda kalimas. Sako, pralėk mieste, gal kai pašils ir pasitvarkys – dar baisiau karksėdamas grįžtu... Vel nesiplečiant, tai buvo keičiamas variklio blokas. Sako, dar ir sankabos diskui greit ateis paskutinioji. Tai tuo pačiu ir ta pakeist galima. Sankaba atsiėjo 1k lt (darbas, diskas, guolis, kur smagratį įsistato).

Grįžtu savaitgalį į gimtinę, reikia pasiužiūrėt kaip  mašiną sutvarkė  (į namus tėvukas parvarė). Užtempėm. Sankaba kažkaip ne taip. Purto visą mašiną atleidžiant. Vienas draugas sako, kad jausmas, toks lyg savo traktoriuj sėdėtų. Ir eigos neužtenka, sunkiai pavaros jungiasi. Kaip sakė, tai sankabą jie ten iš trečio karto kaip ir tesurinko tinkamai. Pirmąjį kartą net nesisuko niekas ten... Kvietės pagalbos. Kompetencija aiški jų, ar ne?

Po 2k Km kažkur sankaba kaip ir prisidirbo, bet vis dar purto atleidžiant. Tiesa, kur kas mažiau. Kiek žiūrėjom, visai suėjus galinė variklio pagalvė, priekinė irgi ne kažin kas. Na, dar prie viso to ir kažkas cypti pradėjo, nuspaudus sankabą cypimas dingsta.

Aš jau ruošiuos blogiausiam - keisti smagratį, nes yra atsiradusi gan stipri vibracija sankabos pedale ir cypimas, ir pavaros kartais nelabai nori jungtis.

Mąstau apie Kauno Liro servisą. Rekomenduojant jį? Dar yra variantas Telšiuos pas tokį variklių meistrą. Kiek žinau, savo darbą išmano ir dar ne tokias kaip mano gelda prikelia :).

Tai vat, tokia istorija apie tapalų keitimą ir tepalo filtrą :).

audrius

Ka cia tau pasakyti- nu tu zalias ir nardai;)
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Davido

Baisiai pamokanti ir graži kolegos išvada. B)
Nepirma karta girdžiu kad Telšių Autimoj mechanikai neispirmo karto viska surenka gerai.

ketvirtasis

Blemba dar nei vienoje mašinoje nekeičiau tepalus autoservise. Tokius darbus pačiam smagu - knieti pasidaryti, kalbu ne apie pinigų sumą, bet principas tiesiog neleidžia. O ir pasikeisti tepalus juoko darbas.
Kas liečia variklio remonto, rekomenduočiau Kauno Dizridą. Man šį servisą rekomendavo garažo kaimynas, likau kaip ir patenkintas. Biskuti reikėjo akis padraskyti, bet padarė sąžiningai. Ir dar, tau meškos paslaugą padarė tepalų keitėjai tai juos galima paimti už geros vietos, nes mataro remontas "biskuti" kainuos.

horn

Istorja gera, iš vieno gero serviso ruošiasi žmogus į kitą. Gal nuvažiuok iš karto į bet kokį garažč, tai sutvarkys geriau nei tuose žinomuose servisuose.
Ketvirtasis-kur atidirbtą tepalą dedii?

ketvirtasis

Citatahorn parašė:
Dar turiu nuo Yario apie 4 litrus. Reikia?
Seniau kažkiek esu atidavęs "kaimynui" tas kurena su juo krosnį ar kokį biesą nežinau, bet jama ir dar ačių pasako.
 P.S. keičiau tepalą tiktai buvusioms ir esamoms mano mašinom.

horn

Citataketvirtasis parašė:
Citatahorn parašė:
Dar turiu nuo Yario apie 4 litrus. Reikia?
Seniau kažkiek esu atidavęs "kaimynui" tas kurena su juo krosnį ar kokį biesą nežinau, bet jama ir dar ačių pasako.
 P.S. keičiau tepalą tiktai buvusioms ir esamoms mano mašinom.
Kūrenti tepalo negalima-sveikatai kenkia savo, kaimynų, aplinka teršiama, baudos gręsia. Jei su aliejum kūrentų, nieko nesakyčiau. Net per TV skundžiasi, kad žmonės kūrena, o tepalų nepavyksta surinkti perdirbimui. Ačiū rašosi su ū!

pauliusul

pastebejau tayotom kaip prasideda tai daina be galo dedi moki ir nesibaigia man panasiai buvo su kuro sitema bet as tiem sudziam taisyti nedaviau nuvariau padeognozuoti pasake kas ir pats susitaisiau nors sugedus buvo visa kuro sistema

egariukas1

Citatapauliusul parašė:
pastebejau tayotom kaip prasideda tai daina be galo dedi moki ir nesibaigia man panasiai buvo su kuro sitema bet as tiem sudziam taisyti nedaviau nuvariau padeognozuoti pasake kas ir pats susitaisiau nors sugedus buvo visa kuro sistema
Nelabai aisku,kokia cia daina be galo pagal tave?Kad uzdejus bloga filtra uzkale variklis?Variklis tarska,kala,prasidirbs?Taip nebuna,cia jau serviso ir savininko apsileidimas.Servisui tai papildomas uzdarbis,savininkui nuostolis.Po tokiu linksmybiu atsiranda komentarai kokia tojota s... ir taip toliau.Sudirbo varikli,kam dave lyst prie sankabos?Ir is vis sitas visas nutikimas nesuvokiamas,juk turejo degt lempute tepalo,neraso autorius,ar pastebejo bent jau tai.