po tepalo keitimo

Pradėjo andriuzz, Rugpjūtis 14, 2010, 13:36:30 PM

« ankstesnis - sekantis »

NNZ

ką reiškia kenkia jį vopše per dirbiną tiesiai į išmetimą ir tada katalizą lauk mesk, plius užsikiša EGR.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

looking4snow

Oj ple... Pas mane biski per daug ipilta, virs tu ribu ant matuokles...

Tai cia gal ir bus ta gazo problema del tu tepalu, kuria aprasiau:
http://www.toyotaclub.lt/forum/viewthread.php?forum_id=52&thread_id=2100&rowstart=100

Ar nieko dar nesugadinau? Nes darbe teko uzsibuti iki 19 val., tai nebevaziavau iki meistru... :|

Ar dar galiu vaziuoti su tokia masina?

Renis

Nieko baisaus manau. Pas mane irgi buvo truputi virs maximumo, pavazinejau nukrito iki vidurio tarp min ir max ir laikesi ten. Toks jausmas kad pertekliu sudegino ir pasiliko tiek kiek reikejo :D
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

spyglys

Nieko baisaus. Aisku, ziurint kiek tas per daug... Jei ten 2-4mm virs maximumo, neimk i galva, jei visas cm tai asq, jau tada gal sveika butu nuleisti siek tiek. O siaip, kazkur skaiciau, kad kuo daugiau tepalo, tuo mazesne trauka, tik ar pastebimai mazesne niekas nesako.

looking4snow

Tai ir nera tragiskai kritusi trauka, bet jauciasi. Nu 1 cm per daug tai bus... Durnai kazkaip ta matuokle pas mane "veikia". Kur pries tai masina turejau, tai is abieju matuokles pusiu idealiai vienodas tepalo lygis budavo. O sitai Toyotai vienoje matuokles puseje per daug rodo, o kitoje - per mazai. Ir suprask zmogus kiek ten is tikro reikia ipilti... Busiu jauciu iki puslitrio tepalo per daug supyles. Tokia nuojauta turiu. Ir dar is ryto negalesiu iskart pas meistrus uzsukti, kad isleistu, nes butinai reikes su klientais susitikti ofise... Nu gal neprisidarysiu bedu lygioje vietoje, del tokios nesamones, kaip truputi per daug tepalo. Net nebuciau pagalvojes, kad galima del to kazka sugadinti.

looking4snow

Nupilti reikejo apie 200-300 ml. Tikiuosi del tiek, neislys ateityje kazkokiu bedeliu. :)

NNZ

tai jei neišlindo tai ir neišlys.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

eceris

o kam pilat tepalus iki virsutines normos ir po to pergyvenat kad perpylet? jei tepalo neima, ipylei iki puses ir uztenka iki keitimo. sakykim paslutine pries sia buvusi masina primera-supildavau 5 l, budavo iki puses normos ant matuokles. atvazinejau ir europa su autobanais ir kalnus kroatijoj, atsitrankiau per ukraina i kryma, ten irgi senuoju kalnu keliu vaziavau serpantinais-jokiu bedu del tepalo trukumo....nevazinejat gi off-road'ais, kai masina extremaliai pasvyra i kazkuria puse. lietuviskais keliais nors ir ant minimalios normos vazinek-varikliui nepakenks...o vat perpylus nesveika vazinet. prades per salnykus varyt, paskui ziurek ir salnyka keist turesi. o pamegink pakeist alkuninio veleno salnyka, kai tarkim tau i diskatoriu tasko....

looking4snow

Istorija tokia: ten pas pazistamus, kur viska keite, buvau pasiemes tik 5 litrus tepalo. Kazkaip susisviete, kad kai pirma karta keiteme, uzteko 4,5 litro... Aisku, tepalu pritruko. Pirkau dar litra. Po mazdaug puses litro supylimo, man pasirode, kad dar mazai, tai visa bonke ir supyliau. O realiai kazkur ~5,5-5,7 litro uztenka. Dabar kai pagalvoju, tai pirma karta butent tiek ir supyleme, kai keiteme. Nezinau, kaip cia man uzsifiksavo, kad anakart uzteko 4,5 litro... Buciau iskart pasiemes 6 litrus, butu jie supyle kiek reikia, nes nuolat tikrina matuokle, pildami po truputi. O as kai "didelis meistras" ir neturejau jokio supratimo, kad per daug tepalu yra blogai, tai ir nepagailejau. :D

zalias1

Servise keiciau tepala, nuvariau i svecius 150km, galvoju patikrinsiu maza kur leidzia ar ka, ziuriu gerokai virs normos ant matuokles. Gal 1cm. Labai blogai? Cia vietoj neturiu kaip palyst po masina, kaip nuleist tepalo? Su slanga kiti tipo pro matuojles skyle ar dar kaip? Skaiciau alsuokli ale uzspaust bet nezinau .

benzas coroll

MindaugasB

Tu karsta ziurejai tepala ar salta?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

zalias1

Na dar nesaltas, bet jau atveses. Ryte paziuresiu salta. Bet anksciau ziuredavau kad ir 5min po vaziavimo, rodydavo tapati ka salta, o dabar ziurejau po vaziavimo gal 10min ir virs ribos.

MindaugasB

Tai jeigu masina tiesiai stovi ir jei ant salto bus virs normos, reiskia perpyle per daug tepalo servise. Man buvo taip Tokvila perpylusi ir aiskino kad dyzelinas i tepala patenka. Idiotai jobani.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

zalias1

Dar man kniso prota, kai nuvaziavau ir atsiveziau efi tepala, kad sitas tik renault tinka nes ant pakuotes taip rasi. Neaakau, kad jis geras, bet koks servisas gali sneket tokias nesamones kad tepalas tik vienai markei tinka ir normaliai normos ipilt nesugeba...
Tai tik atsukus varzta nuleist galima?

MindaugasB

Atsukus nuleisi, poto dapilsi kiek truks po truputi. Dar buna kazkokie siurbliai kur per virsu istraukia, per ta vamzdeli kaip supratau, kur matuokle kisasi.