Nesikuria siltas*

Pradėjo semprius, Rugpjūtis 23, 2010, 10:01:04 AM

« ankstesnis - sekantis »

Miroslav

turejau viena pardavinui irgi su starterio problema, tai arba is pirmo karto siltas neuzsivesdavo arba drejebo lyg i orbita norejo pakilt :D
T22

Henris

a Denso purkstuko kaina naujo kartais ne 1500Lt ? ;)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

NNZ

tau 1500 man 1000 ;).
Na tiesa, seniai be reikėjo, tai nežinau ar jie dar prekiauja...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

azart

Na kazkas analogisko ir pas mane pastarosiom dienom atsitiko, tiesiog mistika. Isvaziavus atostogu pastebejau kad ilgiau pastovejus auto (2-3 dienos be vaziavimo) pirmu uzsikurimu nepavykdavo uzsikurti ant salto variklio. Tas pats pasikartodavo ir siltam varikliui. Is pirmo karto lyg bando kurtis ir gesta tik atleidus rakteli, lyg su pasipurtimais. Maniau oro pagavus kuro padavimo sistema arba atgalinis voztuvas streikuoja ir leidzia kurui nubegti atgal i baka. Atradau siek tiek atsilaisvinusias (arba blogai uzverztas servise) savarzas ant kuro filtro zarnu. Datempiau. Dabar situacija toklia kad rytais (ant salo variklio) auto kuriasi is puses apsisukimo, taciau pasilus varikliui kas 3-4 karta uzsivest pasiseka tik is antro raktelio pasukimo. Masina lyg ir nori kurtis bet starterio lyg sukimai netolygus, auto susipurto ir gesta. Iskart kuriant antra karta puikiausiai uzsiveda. Kuro siurblio problema atmeciau, nes apsukos stabilios, trauka puiki ir tolygi. Gal kas buvo susidures su panasia situacija? Ar starteris gali buti tokio uzsivedimo priezastis? Kokia konkreciau starterio dalis sukelia toki streika?
p.s. pastebesiu kad pastaruoju metu si problema kartuojasi tik esant siltam varikliui.
festina lente

noshell

Jei tokie reikalai pasitaise saltam ant kuro zarnu paverzus, tada kuro sistemoje vaikscioja oras, aisku jis kaip ir turetu issivaikscioti, bet jei neisejo, tada nuorink kuro filtra.

azart

O kaip ta filtra nuorint? Kaip kondensatas nuleidziamas isivaizduoju, o kaip nuorint net neisivaizduoju..:(
festina lente

NNZ

tai kad filtras nenuorinamas... nuleidi vandenį ir viskas.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

azart

Butent, ir as taip manau. Kadangi filtras naujas abejoju ar ten bus kondensato, o ir oras, uzverzus savarzas turetu pavazinejus prasivaiksciuoti. Kiek kalbejau su Tokvila darbuotojais, visi labiau linke i starterio gedima. Atseit gerokai pasilus varikliui kartais stringa starterio ivores, ko pasekoje sunkiau vedasi auto ant karsto variklio arba pavyksta uzsikurti tik is antro karto. Nzn. kiek tame tiesos, bandysiu artimiausiom dienom lupti starteri ir ziureti ivores, inkara bei sepetelius. Manau bet kuriuo aveju ne pro sal pries ziema. Pranesiu veliau kaip sekasi.
festina lente

azart

Situacija su starteriu ispresta pagaliau! Siandiena starteris buvo isimtas (tik pastebesiu kad nera taip lengva prie jo prilisti kaip atrodo is pirmo zvilgsnio. Nemazai reikejo praardyti, akuma isimti, zarnas numesti i sona ir t.t.). Problema buvo - bendeksas (kaip pastebejo starteriu remonto dirbtuviu vaikinai tik tiek ir buvo susidure su toyotu starteriais. Atseit kiek jiem teko taisyti toyotu starterius - pagrindine beda ir budavo visalaik -bendeksas. Mano situacijoje bendeksas blogai atsokdavo ko pasekoje gaudavo is smagracio nedideli smugi. Tuo paciu patikrinti sepeteliai, ivores,inkaras ir t.t. Visa kita idealu, tad apsiribojome bendekso pakeitimu ir starterio isvalymu ir sutepimu. Intensyvus vazinejimas visa diena Vilniaus gatvemis parode, kad dabar visi agregatai dirba tvarkingai.
p.s. taip pat pasitvirtino itarimai del katalizatoriaus, isemus rastas pilnai suodziais uzsikimses. Tvarkingai buvo pasalintas katalizatoriaus bakelis ir istatytas sukurinis rezonatorius sukeliantis atitinkama reikiama pasipriesinima turbinai. Rezultatai patiko, masina reda laisiau, lengviaus isibegeja, smagiau sukasi turbina. Tad siam kartui tiek, gal kam si informacija del starteriuko ir bus naudinga ;)
festina lente

semprius

Isidejau nauja akuma (Mutlu 74Ah) pasikeiciau generatoriaus varza, pravale starteri ir dabar kuriasi nrml, nepasakyciau, kad taip kaip turi but, bet sake keleta metu bedu neturetum turet... Prie to pacio sankaba visa, priekiniu sakiu priekinius seilenblokus, amortikus priekinius ir visa tai atsiejo ~2000lt :( tikiuosi daugiau nieko nereiks keist... Vis tik toyota...

Armanis

Na  pas mane taipogi ta pati beda kaip pasyla sunkiau uzsikuria. Bet kaip pastovi prie namu(gal sutapimai) uzsikuria is pirmo abaroto, bet stovi nuokalnei priekiu i virsu... Del ko taip galetu but? Kuro filtras ?:|

fennix

Citatasemprius parašė:
Isidejau nauja akuma (Mutlu 74Ah) pasikeiciau generatoriaus varza, pravale starteri ir dabar kuriasi nrml, nepasakyciau, kad taip kaip turi but, bet sake keleta metu bedu neturetum turet... Prie to pacio sankaba visa, priekiniu sakiu priekinius seilenblokus, amortikus priekinius ir visa tai atsiejo ~2000lt :( tikiuosi daugiau nieko nereiks keist... Vis tik toyota...
Tai jei Toyota dar nereiskia kad ji negenda... visos jos genda... vienos reciau, kitos dazniau... Tik mane Toyota kol kas visada namo parveze... del to ir gerbiu...  Tik kyla klausimas- ar tikrai jau sankaba reikejo keist?
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

Aivis

Man taipat šiltas variklis kurdavosi kartais blogai,toytos servise nustatė,kad tai starteris kaltas ir reikia jį keisti.Aš starterį pats išsiėmiau ,išvaliau,sutepiau kur reikėjo ir dabar kuresi gerai.Sukimo momentas išsykio pagerėjo po išvalymo starterio,aiškei jaučiasi.:)
Gazas dugnas .......

semprius

Butina keist buvo sankaba, bet ne del kurimosi, su diskatorium buvo problema pradedant vaziuot masina kaip per zemes drebejima purtesi... Zinau kad genda, bet vis tokios mintys: "pasitvarkysiu ta detale ji man tarnaus, nebus problemu kaip su golfais" po vieno tvarkymo islenda vel koks menkniekis, vel nervai, kolkas nenustojo.. Dabar granata reikia pasikeist ir pusasi... :( be to, amortizatoriai (kuriuos pakeiciau) buvo nuo gimimo nekeisti, selinblokai taip pat, tai manau turetu tarnaut kelerius metelius :) Baisu kad nebutu tas automobilio tarnavimo laikas, kai viskas pradeda byret :(