Pabiro Carina

Pradėjo umunas, Rugsėjis 12, 2010, 20:03:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

umunas

Sveiki,

Penktadienį mano Carina nusprendė pasiožiuoti. Ir taip pakankamai įdomiai. Visą dieną viskas buvo gerai, bet vakare, pakeliui į Vilnių stabtelėjau prisipūsti padangų, nes tokios minkštokos jau buvo. vėl pradėjęs važiuoti pamačiau, kad nuolat dega visos šios lemputės:

1. Pirmoji viršuje lyg ir reiškia, kad kuro filtre yra vandens. Arba šiaip kažkas negerai su filtru. Ok, dieną prieš keičiau būtent kuro filtrą. Visgi netikiu, kad kažką blogai padariau, nes tiesiog nėra ką padaryti. Filtras Mann.

2. Antroji lyg ir reiškia, kad alyvos lygis nepakankamas. Šitą patikrinti labai lengva. Alyvos daugiau nei pusė normos tarp Min ir Max. Alyvos slėgio yra atskira lemputė ir ji nedega.

3. Trečioji reiškia, kad kažkas blogai su stabdžių sistema arba hidrauline sankaba. Su sankaba lyg ir viskas gerai, o štai su stabdžiais nelabai - jie kaista. Atrodo lyg kaladėlės neatšoktų nuo diskų. Ir taip su abiem priekiniais stabdžiais. Galiniai irgi šilti, bet ne iki tokio lygio. Ryt reikės mėginti ardyti priekinius cilindrus ir ieškoti sliekų juose. Bet jei abu ratai kaista, tai gal pagrindinio cilindro bėda?

4. Þinoma dega ir akumuliatoriaus lemputė. Tačiau akumuliatorius kraunamas. Tiesa, ar normalu, kad akumuliatoriaus įtampa 13V? o krovimo metu šokteli iki 14V? Taip pat variklio skyriuje esančioje saugiklių dėžutėje vos užkūrus variklį perdeginėja ALT SENCING saugiklis. Čia kartais bus ne Alternator sencing?

Kaip manot, verta pačiam sliekų ieškot, ar nesukant galvos geriau atiduot kam nors labiau išmanantiems?

p.s. man labai geras savaitgalis. LT prakišimas US irgi jo nepagerino.

HDPaulius

Sveiki, gal ne kiek pabiro, o kiek nesusipratimas, jeigu trauka tokia pati ir t.t. Visų pirma, nuimk klėmus nuo akumuliatoriaus, palaikyk kokia 5min ir vėl uždėk, žiūrėk tada ką rodo.

umunas

CitataHDPaulius parašė:
Sveiki, gal ne kiek pabiro, o kiek nesusipratimas, jeigu trauka tokia pati ir t.t. Visų pirma, nuimk klėmus nuo akumuliatoriaus, palaikyk kokia 5min ir vėl uždėk, žiūrėk tada ką rodo.

bandžiau. tiesa, 5 min nelaikiau. gal kokias 30 sek. be to, dėl lempučių degimo tai gal ir padėtų, tačiau saugiklio perdeginėjimas ir kaistantys stabdžiai jau kitas reikalas. čia bijau nepadės.

žodžiu, ryt 11:30 atiduodu į servisą. kažkaip net nežinau kokios sąskaitos tikėtis :D

pauliusdd

Siūlau iš padangų nuleisti orą iki to lygio koks buvo prieš gedimus. :D:D:D:D (J).
टोयोटा इस बल.

umunas

Citatapauliusdd parašė:
Siūlau iš padangų nuleisti orą iki to lygio koks buvo prieš gedimus. :D:D:D:D (J).
nu čia jau spyris gulinčiam į tarpukojį :D

gogas

nieko baisaus servize nuleis ora.:D:D:D:D

umunas

oro nuleidimo neužteko :D

jei kam įdomu, tai sutvarkė suportus. čia jau kaip ir akivaizdi bėda buvo. tiesa, kadangi abu ratai kaito, tai įtariau ir pagrindinį cilindrą. bet tas ok.
dėl elektros, tai kažkur rado laidus prasitrynusius į kėbulą. įtaria, kad seniai seniai (gal net prieš man ją nusiperkant) kažkas remontavo mašiną ir savo darbo iki galo nepadarė.
aišku dar ta pačia proga patikrino generatorių. tas veikia be priekaištų.

gogas

tai gerai kad tiek bedos o taip ir sudegti masina gali laidams uztrumpinus:p:p

horn

Šiandien pradėjo ūžti vieno rato stabdžiai, po kiek laiko dingo visai. Nusigavau iki serviso, išardė, pasirodo kur po stabdžių keitimo būdavo trinties garsas ratuose, ten buvo blogai užfiksuotos stabdžių kaladėlės ir jos atsikratė, pasikreipė ir trynėsi į būgną. Tai va, sudegė kaladėlės, išsinėrė cilindriukas, dingo stabžiai. Teko pakeisti viską į naują. Štai tokia mano naujoji patirtis su vienu servisu į kurį paskutiniu metu važiuodavau. Tiesa pas tuos servisistus buvau prieš porą savaičių, keičiau traukutes ir klausiau dėl garso būgnuose, jie pasakė, kad greičiausiai būgnas kreivas. Pasirodo jų rankos buvo kreivos.

gisas

tokiais atvejais aš visada kartoju: reikia viska pačiam remontuotis, bent žinai ką ir kaip įdėjai :)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Renis

Gerai kai turi KUR remontuotis ;]] Lauke prie -15 vargu ar priremontuosi daugiabuciu kieme kokiam :D
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

horn

Keičiau stabdžius žiemą, kaip ir dabar, nebuvo jokio noro pačiam tvarkytis, o be to vienas nenusiorinčiau ratų.

umunas

Citatahorn parašė:
Keičiau stabdžius žiemą, kaip ir dabar, nebuvo jokio noro pačiam tvarkytis, o be to vienas nenusiorinčiau ratų.
nusiorintum. aš visą sistemą atkalęs. tereikia skaidrios šlangutės, stiklainio ir tinkamai parinkto ilgio pagalio :D

fennix

Citataumunas parašė:
nusiorintum. aš visą sistemą atkalęs. tereikia skaidrios šlangutės, stiklainio ir tinkamai parinkto ilgio pagalio :D
... arba plytos...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

fennix

CitataRenis parašė:
Gerai kai turi KUR remontuotis ;]] Lauke prie -15 vargu ar priremontuosi daugiabuciu kieme kokiam :D
kai lauke buvo -28, kieme keiciau amortikus... taip kad apie vargus arba tyliai arba nieko :D
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!