Corolla Verso "ragų" nuėmimas

Pradėjo Pulkininkas, Rugsėjis 14, 2010, 12:01:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

Pulkininkas

Sveiki, pamaniau, kad prieš žiemą būtų neblogai nuėmus stogo bagažinės "ragus", na tuos, ant kurių paskui tvirtinami skersinukai ir pasidarome stogo bagažinę. Trukdo jie man žiemą sniegą nuvalyti, o be to, pastebėjau, kad be ragų Versiukai geriau atrodo :)
Gal kas galėtumėte padėti patarimais kaip juos nuimti, ar tai sudėtinga, o gal išviso neįmanoma?  Gal nuėmus liks skylės, pro kurias paskui vanduo tekės į vidų :) ?

zally

Skylės liks, vanduo tekės, kėbulo tvirtumas mažės.Patarimas neieškoti papildomų problemų.
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

Pulkininkas

Citatazally parašė:
Skylės liks, vanduo tekės, kėbulo tvirtumas mažės.Patarimas neieškoti papildomų problemų.
O tai kaip tie be ragų važinėja?

zally

Kuo dazniau masina ardai tuo labiau viskas isibalansuoja ir dyla, Ne visi modeliai turi ragus, pvz mano modelio japoniskas variantas ju neturi.Man ziema jie tikrai netrukdo.Siaip Corolla ir Corolla Verso turi ir taip bedu su stogo sandarumu(pasiskaityk rusu forume).
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

pauliusdd

CitataPulkininkas parašė:
Sveiki, pamaniau, kad prieš žiemą būtų neblogai nuėmus stogo bagažinės "ragus", na tuos, ant kurių paskui tvirtinami skersinukai ir pasidarome stogo bagažinę. Trukdo jie man žiemą sniegą nuvalyti, o be to, pastebėjau, kad be ragų Versiukai geriau atrodo :)
Gal kas galėtumėte padėti patarimais kaip juos nuimti, ar tai sudėtinga, o gal išviso neįmanoma?  Gal nuėmus liks skylės, pro kurias paskui vanduo tekės į vidų :) ?

Kurių metų pas patį Verso? Man asmeniškai labiau patinka mašina su išilginiais stogo skersiniais. Ir jie man netrukdo žiemą valyti sniego. O jei ten lieka ruoželis, tai tegul. Pas mane nebuvo šių išilginių skersinių, tai nusipirkau ir susimontavau pats. Pas mane 2003 metų mašina. Reikėjo gręžti skyles stoge ir tvirtinti. O kaip zally rašė, stogo stiprumas neprarandamas. Jokių sustiprinimų nėra.
टोयोटा इस बल.

Memelis

Kiek žmonių, tiek nuomonių B) man net į galvą neateitų, kad "ragus" žiema reikia nusiimt... :D
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Pulkininkas

Citatapauliusdd parašė:
Kurių metų pas patį Verso? Man asmeniškai labiau patinka mašina su išilginiais stogo skersiniais. Ir jie man netrukdo žiemą valyti sniego. O jei ten lieka ruoželis, tai tegul. Pas mane nebuvo šių išilginių skersinių, tai nusipirkau ir susimontavau pats. Pas mane 2003 metų mašina. Reikėjo gręžti skyles stoge ir tvirtinti. O kaip zally rašė, stogo stiprumas neprarandamas. Jokių sustiprinimų nėra.
Tikrai nebūčiau dėl to stoge skylių daręs. Tai zally teisus  dėl  ragų nuėmimo/uždėjimo problemų? Mano mašinai  tie ragai visai nereikalingi, nors ir skersinukus turiu nusipirkęs, nei karto dar nieko ant stogo nevežiau :) Versiukas yra 2007 metų, nors pirmoji registracija 2008 m.
Jis atrodo kažkoks truputėlį per aukštas ir per trumpas. O ragus nuėmus visai normali mašina pasidarytų :) Bet jeigu ten tvirtinimas toks kaip Zally sako, kad net vanduo bėga, tai geriau nagų nekišti :)

pauliusdd

Aš užsidėjau išilginius skersinius, nes juos naudoju. Kitu atveju nebūčiau pirkęs ir montavęs.
टोयोटा इस बल.

dtinas

Pauliau, ar kiti forumieciai, kurie tai zino ar dare, gal galetumet smulkiau aprasyti ragu montavimo ypatumus ant corrola verso? Kokios daug maz kainos ragu srotuose?

pauliusdd

Citatadtinas parašė:
Pauliau, ar kiti forumieciai, kurie tai zino ar dare, gal galetumet smulkiau aprasyti ragu montavimo ypatumus ant corrola verso? Kokios daug maz kainos ragu srotuose?

Aš pirkau už 250 Lt. Sumontavimas užtruko apie 2 valandas.
Kažkurioje temoje jau esu aprašęs apie tai. Jei domina, galiu pakomentuoti vėl. Klausk.
टोयोटा इस बल.

dtinas

Labai idomu. Temas permeciau, paieskoj buvau, bet taip "ant greicio" nerandu..:( Jei nesunku, gal trumpai parasytum, kas ten kaip?

pauliusdd

Citatadtinas parašė:
Labai idomu. Temas permeciau, paieskoj buvau, bet taip "ant greicio" nerandu..:( Jei nesunku, gal trumpai parasytum, kas ten kaip?
Viskas po savaitgalio.
टोयोटा इस बल.

dtinas

OK :)man neskubu, o gal Tu GM busi? Jei taip tada gyvai butu galima klausima aptarti.

pauliusdd

Na radau laiko.
Visų pirma, jei nuimsi ragus, liks skylės ir reikės galvoti, kaip jas užkimšti.
Dabar apie montavimą. Susiradau išilginius reilingus šrote. Jie jau buvo nuimti nuo daužtos mašinos. Tai nuėjau ir išsimatavau skylių išdėstymą ant stogo. Foto pridedu. Darbai. Verso 2001-2004 metai. Viskas prasideda nuo stogo ardymo. Reikia nuimti durelių gumas, nuardyti statramsčių plastmases. Tada stoge, berods yra 4 plastmasiniai blynai. Juos reikia sukinėjant ištraukti. Nuardyti visas rankenas nuo stogo. Ir jau galima nuimti stogo apdailą. O po to darbai aiškūs. Atsižymi skyles, grąžtu gręžiama, patepama hermetiku ir uždedami reilingai.

Jei kils kausimų rašykite.
टोयोटा इस बल.