Priekinio stiklo problema

Pradėjo azart, Rugsėjis 20, 2010, 11:54:44 AM

« ankstesnis - sekantis »

dainilandija

CitataGincius parašė:
Susidūriau su problema. Priekinis stiklas Toyota Pilkington laminated. Kaip suprantu gamintas UK. Meistrai sakė, kad originalus gamyklinis. Šildomas, su lietaus sensorium. Kai pirkau, buvo idealus. Kad ir kaip besistengčiau prižiūrėti, kuo toliau tuo daugiau smulkių įbrėžimų po kiekvieno plovimo ir šluostymo. Pirmiausia nuplaunu stipria srove. Atskira stiklų kempinė, atskira odinė priekinio stiklo šluostė. Išplaunamos stipria vandens srove.  Toks jausmas, kad tas stiklas super minkštas. Įbrėžimai ypač matyti važiuojant prieš saulę. Su kitom mašinom nieko panašaus nesu stebėjęs.
Ar nesate pastebėję kažką panašaus į mano atvejį?
Kiek kainavo?

bladas

Mano patirtis su Panevėžio stiklo gamybos priekiniu stiklu: pries kokius 11 metu mano VW Golf 2 teko keisti priekinį stiklą, ir įsidėjau jį Saint Gobain koncerno gamybos, gamintas ar tai Prancūzijoje, ar Vokietijoje, nepamenu. Neturėjau jam jokių priekaištų, važinėjau gal pora metų, deja, vieną dieną gavau iš akmens tiesiai į tą stiklą, ir tada jau įsidėjau  Panevėžio gamybos. Šitą stiklą per vieną žiemą , gal kokius 5 mėnesius,  žiauriai subraižiau -  kasrytinis ledo gremžimas . Todėl niekam nesiūlau dėtis Panevėžio gamybos mašinų stiklų, gal tas stiklas per minkštas, nežinau, man tokių fintų nėra daugiau buvę nei su vienos rusiškos, prancūziškos, vokiškos ar japoniškos mašinos gamykliniais stiklais

Gincius

Citatadainilandija parašė:
CitataGincius parašė:
Susidūriau su problema. Priekinis stiklas Toyota Pilkington laminated. Kaip suprantu gamintas UK. Meistrai sakė, kad originalus gamyklinis. Šildomas, su lietaus sensorium. Kai pirkau, buvo idealus. Kad ir kaip besistengčiau prižiūrėti, kuo toliau tuo daugiau smulkių įbrėžimų po kiekvieno plovimo ir šluostymo. Pirmiausia nuplaunu stipria srove. Atskira stiklų kempinė, atskira odinė priekinio stiklo šluostė. Išplaunamos stipria vandens srove.  Toks jausmas, kad tas stiklas super minkštas. Įbrėžimai ypač matyti važiuojant prieš saulę. Su kitom mašinom nieko panašaus nesu stebėjęs.
Ar nesate pastebėję kažką panašaus į mano atvejį?
Kiek kainavo?

Stiklo atskirai nepirkau, nes nebuvo reikalo. Norėjau pasakyti, kad jis buvo idealus kai pirkau mašiną. Ir kad su šiuo stiklu šis Avensis išriedėjo iš gamyklos.
[mail][/mail]

Venza

Citatabladas parašė:
Mano patirtis su Panevėžio stiklo gamybos priekiniu stiklu: pries kokius 11 metu mano VW Golf 2 teko keisti priekinį stiklą, ir įsidėjau jį Saint Gobain koncerno gamybos, gamintas ar tai Prancūzijoje, ar Vokietijoje, nepamenu. Neturėjau jam jokių priekaištų, važinėjau gal pora metų, deja, vieną dieną gavau iš akmens tiesiai į tą stiklą, ir tada jau įsidėjau  Panevėžio gamybos. Šitą stiklą per vieną žiemą , gal kokius 5 mėnesius,  žiauriai subraižiau -  kasrytinis ledo gremžimas . Todėl niekam nesiūlau dėtis Panevėžio gamybos mašinų stiklų, gal tas stiklas per minkštas, nežinau, man tokių fintų nėra daugiau buvę nei su vienos rusiškos, prancūziškos, vokiškos ar japoniškos mašinos gamykliniais stiklais
O gremztuka ledui visiems stiklams ta pati naudojai? :) As irgi esu stikla suraizes su gremztuku rastu masinoj,toks su zalvario juostele.Gal ir tau gremztukas kaltas buvo?
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

bladas

Taip, naudojau tą patį gremžtuką, plastikinį.  Jau keli metai visai nebegremžiu stiklų, naudoju purškiamą ledo tirpiklį.   o apie stiklą ši tą išmanau, nes esu dirbęs PVC langų ir stiklo paketų gamyboje.

dainilandija

Citatabladas parašė:
Taip, naudojau tą patį gremžtuką, plastikinį.  Jau keli metai visai nebegremžiu stiklų, naudoju purškiamą ledo tirpiklį.   o apie stiklą ši tą išmanau, nes esu dirbęs PVC langų ir stiklo paketų gamyboje.
Ar geriau naudoti ledo tirpikli? Gal patarimu ar argumentu?

Renis

Sudomino ir mane tas tirpiklis. Kaip greitai jis nutirpdo ta leda?
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

bladas

Ant mašinos stiklų žiemą per dieną nusėda mikroskopiniai akmenukai, smėlio kruopelės ir kitos kietos dalelės. Naktį ant stiklų ir ant šito brudo užsideda ledas. Ryte, gremžiant stiklą, su tom smėlio kruopelėm mes jį ir braižom. Aš darau kitaip - užvedu mašiną, nukreipiu kad pūstų orą į priekinį stiklą, užpurškiu to tirpiklio ant priekinio stiklo ir  ant priekinių šoninių, pora kartų apėjus aplink mašiną, su gremžtuko gumine dalimi  atsargiai nubraukiu jau minkštą ledo košę, ir važiuoju. Svarbiausia - visai nereikia gremžti=braižyti=gadinti stiklo. Kiek naudojau, efektyviausi yra SONAX ir "ad" tirpikliai.

Arturas

Jo jo, papasakok placiau apie ta ledo tirpikli langams, visgi ziema arteja...
Foto bus veliau :)

bladas

continuity

CitataArturas parašė:
Jo jo, papasakok placiau apie ta ledo tirpikli langams, visgi ziema arteja...
Bandziau kazkada ta purskala - nieko gero. Stiklas pasidengia tokia matine plevele ir kol normaliai is salono neatsildai tol ta plevele nedingsta :@.
Avensis T22 2001 wagon, 1CD-FTV.

Gincius

Labai padeda spiritas. :)Ir nebūtinai etilo. Tiktų ir grynas denatūras ir metilo spiritas. Ypač, jei reiktų labai skubėti, o langai žiauriai apšalę. Tiesiog gryno spirito užpurkšti ant stiklo, kad nenubėgtų ir košę atsargiai nubraukti skuduru.
[mail][/mail]

previs

Ginciau !  pas mane irgi panasi problema, as net stiklo stengiuos be reikalo nevalyt :) nes lieka ibrezimai, nors kai pirkau buvo idealus stiklas. Keiciau ir valytuvus, niekas nepadeda. Dabar bosh firmos uzdeti, braizo konkreciai. nezinau ka ir daryti. Ir pries kiekviena vazevima apvalau kad dulkiu ar purvo nebutu kur gumos valytuvo, vistiek... :(
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai

Gincius

Aš net bijau valyti. Nuplaunu stipria srove ir nešluostau. Laimei mašinos spalva tokia, kad reikia retai plauti.
Atjungiu lietaus sensorių. Valytuvus įjungiu tik gerai įsilijus. Prieš įjungiant gausiai apipurškiu langų apiplovimo skysčiu.
 Toks jausmas, kad priekinis stiklas padengtas kažkokia minkšta plėvele. Gal čia ta saulės spindulius atspindinti plėvelė tokia minkšta? Nežinau.
[mail][/mail]

previs

mano masina is belgu,tai negi belgas nevale langu niekada,matosi pabraizymas ant soninio lango vieno,kai ledas gramdytas bet ir viskas. O dabar kuo tolyn tuo daugyn braizosi. nezinau ka ir daryti
Keturi ratai kūnui - du ratai sielai