Corolla 2002 problema su ESP

Pradėjo CB4, Rugsėjis 21, 2010, 17:52:39 PM

« ankstesnis - sekantis »

juozazole

CitataPulkininkas parašė:
Ši sistema tojotose vadinama VSC. Įjungus degimą, prietaisų skydelyje turi užsidegti oranžinė lemputė su slystančio automobilio simboliu ir užrašu šalia - VSC. Užvedus variklį lemputė užgęsta. Kai sistema suveikia (tai atsitinka kai automobilis bent kiek slysteli) lemputė užsidega.
Kai keliai sausi ir neslidūs, normaliai važinėjant, jos nepamatysi.
Jeigu įjungus degimą VSC signalo nėra, darytina išvada, kad VSC nėra.
Nors, gal gali būti ta lemputė perdegusi? :)
Citatazally parašė:
Tikrai pypsi ir Corolloj
CitataFlemas parašė:
nuo 2002 iki 2004 nepypsi, isskyrus TS, facelifte jau pypsi visose

VSC neteko matyti, o pypsėjo tik dėl pravirų durų arba uždegtų lempų, tad yra pagrindo manyti, kad tos funkcijos nėra. Corolla 2003.08.07.
Nu, įjungus degimą, vaizdas atrodo toks:

Nuoroda į nesumažintą vaizdą

Pulkininkas

CitataNu, įjungus degimą, vaizdas atrodo toks:
Čia automobilio stabilumo kontrolės (VSC) sistemos tikrai nesimato ir tikriausiai  jos, deja, nėra.

Henris

O gal pries tai ralistas vazinejo ir buvo atsijunges :) Nes Avensije iskart vienoje kruvoje dega vcr trc ir abs
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

despou

Na pas mane irgi Corolla 2003 ir nešviečia VSC, bet jeigu palei saule įdėmiai pažiūrėjus, VSC matosi regis iškart po kaire nuo pranešimo dėl diržų.

juozazole

Dėkui už patarimus. :)
Pašviečiau su prožektoriumi ir dar radau ko seniau nesimatė: "VSC", "TRC OFF", ir slystančios mašinos simbolį (primenantį kelio ženklą).
Gal galėtumėt pasakyt ką reiškia kiti du simboliai?

Pulkininkas

Citatajuozazole parašė:
Dėkui už patarimus. :)
Pašviečiau su prožektoriumi ir dar radau ko seniau nesimatė: "VSC", "TRC OFF", ir slystančios mašinos simbolį (primenantį kelio ženklą).
Gal galėtumėt pasakyt ką reiškia kiti du simboliai?
Kaip jau rašiau VSC (Vehicle stability control) sistema automatiškai palaiko automobilio stabilumą, kad jis mažiau slidinėtų. Slystančio automobilio simbolis, yra slydimo indikatorius, užsidega kai automobilis bent kiek slystelėja.
TRC OFF (Traction control system off)  signalas rodo, kad  ratų sukibimo su kelio danga jėgos valdymo sistema yra išjungta. Pavyzdžiui, mano automobilyje yra TRC mygtukas, kai jį paspaudžiu, TRC išjungiamas ir prietaisų skydelyje užsidega TRC OF. Na,  tas TRC iš idėjos neleidžia ratams prasisukti staigiai nuspaudus greičio pedalą. ABS neleidžia slysti staiga stabdant, o čia atvirkščiai - staiga gazuojant.
Manau, kad tamstos automobilyje šių sistemų nėra, o pašvietus užrašai ir simboliai matosi todėl, kad prietaisų skydeliai standartiniai, pagaminti visoms komplektacijoms.  Ten kur kas nors neįdėta, lieka tuščios vietos.

juozazole

Dėl VSC buvimo ar nebuvimo nesu tikras. Tikriausiai geriausias išbandymo būdas būtų žiemą pabandyt slystelt.
O dėl funkcijos, kuri neleidžia ratams prasisukti (TRC), nebuvimo esu tikras: kelis kartus netyčia prasisuko pradedant važiuot (ant žvyro ir asfalto).

arytis

Citatajuozazole parašė:
Dėl VSC buvimo ar nebuvimo nesu tikras. Tikriausiai geriausias išbandymo būdas būtų žiemą pabandyt slystelt.

Jei nešviečia lempikė, tai ir nėra...

NNZ

realiai jos nėra, jnes jei būtų tada degtų, ei būtų ir neveiktų, tada pastoviai degtų ir tai reikštų klaidą. Aišku dar gali būt bajeris, kad buvęs savininkas išsuko lempikes, kad neerzintų tos degančios lempikės, jei buvo sugedusi sistema ir netvarkyta.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

zally

Pas mane ir su TRC puikiai kasasi vietoj.Si sistema yra reikalingesne vaziuojant slydziu keliu kai uzmini gaza.Va tada pradeda trukcioti masina.Siaip jei auto nera TRC nebus VSC.
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

NierKiss

O kas yra P/S kuris prietaisu skydelyje šviečiau raudonai? Šviečia pas mane tik įjungus degimą po to užgesta nespėjus užkuti auto, bet, kad užsodektu važiuojant tai dar neteko pastebėti.  

audrius

vairo stiprintuvas yra P/S "power steering"
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

verso

pas mane Corolla Verso 2002 m.. Jokia lempute ijungus degima nedega, bet esant slidziai dangai aiskiai veikia ABS, o gazuojant , ypac posukyje - trukcioja. Ziema smarkiai gazuojant ant slidaus kelio aiskiai veike VSC (ar TRC). Karta slidziam kely kelis kart zybtelejo slystancio auto indikatorius. Tai dabar ir nesuprantu - yra tas VSC/TRC, ar ne pas mane?
Ka patarsite?
Verso
verso

NNZ

Citataverso parašė:
pas mane Corolla Verso 2002 m.. Jokia lempute ijungus degima nedega, bet esant slidziai dangai aiskiai veikia ABS, o gazuojant , ypac posukyje - trukcioja. Ziema smarkiai gazuojant ant slidaus kelio aiskiai veike VSC (ar TRC). Karta slidziam kely kelis kart zybtelejo slystancio auto indikatorius. Tai dabar ir nesuprantu - yra tas VSC/TRC, ar ne pas mane?
Ka patarsite?
Verso

nu jei mirksi ir tarkim startuojant nebuksuoja ratai reiškia yra ir veikianti sistema.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Pulkininkas

Citataverso parašė:
 Karta slidziam kely kelis kart zybtelejo slystancio auto indikatorius. Tai dabar ir nesuprantu - yra tas VSC/TRC, ar ne pas mane?
Ka patarsite?
Verso
Manajame Verso, kai automobilis slysteli ir užsidega slystančio a/m simbolis, reiškia kad suveikė stabilumo sistema (VSC). Manau, kad tas pats turėtų buti ir pas tave.
 Kada suveikia TRC  nerodo jokie indikatoriai. Yra tik galimybė išjungti TRC, tada užsidega TRC OFF.