Kokias ziemines padangas dedat i avensis I

Pradėjo azart, Spalis 08, 2010, 09:52:59 AM

« ankstesnis - sekantis »

fennix

3 km nera 10 :) ... aisku greitis skirsis :) kaip ir skirsis nuo skitrtingo slegio padangose
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

UfO

O aš visada galvojau, kad antras skaičius padangos išmatavimuose rodo jos aukštį... T.y. R15/195/60 - 60mm aukščio, o R15/195/65 - 65mm auščio. Išeitų, kad 65-60=5*2=10 mm, aukščių skirtumas tarp padangų 1 cm. Pataisykit jei klystu ir paaiškinkit kaip ten su tais aukščių sužymėjimais.

Justas954

iemiau 185/65 vien del to kad gyvenu ne paciam mieste, ir pravarzumas visada geresnis su siuresnem ir aukstesnem, kodel nivos ratai 165/75 ir visas pusnis kaip pukelis pervaziuoja, o klimpsta dzipai su 3.0 varikliais bet padangos 235/60, padangos sitam dalyke daug reiskia :)

Virgelis

Virgelis

fennix

CitataUfO parašė:
O aš visada galvojau, kad antras skaičius padangos išmatavimuose rodo jos aukštį... T.y. R15/195/60 - 60mm aukščio, o R15/195/65 - 65mm auščio. Išeitų, kad 65-60=5*2=10 mm, aukščių skirtumas tarp padangų 1 cm. Pataisykit jei klystu ir paaiškinkit kaip ten su tais aukščių sužymėjimais.

Pirmas skaicius rodo padangos ploti milimetrais, atrasis rodo padangos auksti procentais nuo plocio
Taigi 185/50 padangu aukstis yra 92.5 mm o 275/50 aukstis yra 137.5 mm
trecias skaicius kaip zinia ratlankio skersmuo coliais

Mars

Pimas skaičius rodo padangos ploti mm, antras skaičius aukščio procentine išraiška priklausomai nuo padangos pločio ir trečias skaičius padangos vidini skersmenį coliais. Taigi kuo plotis didesnis tuo antras skaičius turi buti mažesnis kad padanga nesiremtu į arkas
mars

azart

Diskusijos kaip visada nukrypo :D:p
Klausiau pagrinde toyota avensis seimininku kokiu ismatavimu ziemines padangas jie asmeniskai pasirenka. Visi tie greiciai, sanaudos neesminiai dalykai. Ziema manau gritis vistiek ne tiek aktualus bus, o sanaudos nori nenori ir taip isaugs. :D
festina lente

fennix

atleisk, neturiu avensiuko, bet pas mane 195/60 R15 ziemines padangos.. Norejau det 185/65, bet labai jau slyksciai atrodo ant placiu ratlankiu. o be to ir paciai padangai tai nebutu buve labai sveika.

azart

Va butnt, apie ka ir as sneku. Dabar stovi pas maniski 185/65 R15 padangos, bet vaizdas ziaurus. Tokie atstumai tarp padangos ir sparno, kad vaizdas lyg tie ratlankiai R13 :D Anksciau lengvosiom visada bandziau gauti 195/65 ziemines ir 205/60 vasarines. Aukso viduriukas.
festina lente

NNZ

fennix kai išlipsi iš teorijos samprotavimų ir pabandysi kaip tai atrodo su radaru ir realioj situacijoj tada man galėsi sakyt, kad aųš nusisšneku, kitu atveju, teorinius paskaičiavimus gali tik bobutėm pasakot.

p.s. dar teoretikams pamastymui ir taip yra su visais gamintojais..
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

horn

aš užsidėjau 175/70 r14 ant savo carinkos, važiuoja puikiai, kol ant dugno nepasikabina, o išvaizda man nesvarbu, ne pas mergas važiuoju, o laukus matuoti :)

Virgelis

Ziemines 185/65 R15 geriau deti ant skardinio standartinio ratlankio, kurio plotis 6" (jei neklystu). Galima dar uzsideti kalpokus (ju yra siais laikais visokiu pirkti), kad vaizdas padoresnis butu. Ir tada visai normaliai ziurisi 185 plocio padangos. Aisku, vasarines 195/60 R15 ant originaliu TOYOTA lietnyku ziurisi kur kas geriau, bet ziema juk reikia ziureti praktiskumo. Kas gi ten ziurineja i kazkokius plysius tarp rato ir sparno? Jei jau taip svarbi kazkam estetika, tai dekit rekomenduojamus 195/60 ir nereikes sukti galvos.
Virgelis

Memelis

As visada dedu kokias rekomenduoja gamintojas. Zinau, kad siauresnes ziema geriau, bet taip nezaidziu. Tada ramus ir del spidometro, ir del posparniu.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

gisas

nukreipsiu tema kita linkme ir paklausiu apie gamintojus. Kurio gamintojo padangas naudojat, kodel tokias pasirinkote, ir kokie atsiliepimai? :)
pas mene dygliuotos nokian (modelio nepamenu) padangomis esu patenkintas-lipa betkur kol "pepasikaria "ant dugno. As asmeniskai tik uz dygliuotas padangas. tematau vieinteli ju minusa, kad nebetkur nuvaziuosi. pvz latvija:)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

bladas

Citatagisas parašė:
nukreipsiu tema kita linkme ir paklausiu apie gamintojus. Kurio gamintojo padangas naudojat, kodel tokias pasirinkote, ir kokie atsiliepimai? :)
pas mene dygliuotos nokian (modelio nepamenu) padangomis esu patenkintas-lipa betkur kol "pepasikaria "ant dugno. As asmeniskai tik uz dygliuotas padangas. tematau vieinteli ju minusa, kad nebetkur nuvaziuosi. pvz latvija:)
Gal su dygliais i Lenkija nenuvaziuosi, o ne i Latvija?