D4D 2001m Labai sunkiai vedasi

Pradėjo McGarle, Spalis 08, 2010, 16:25:59 PM

« ankstesnis - sekantis »

tomazty

Sveiki, siandien sunkokai ir as uzvedziau savo toyota. Is kokio 5 karto gal.. kompas rode -3. Preita savaite buvo -1, tai kurdavo is puses pasukimo. O cia va savaite praejo , keli laipsniai minuso prisidejo ir viskas. Gal tik sutapimas. Beje uzvedus masina dumelis eina neblogas, bet kol apsyla masina. Ar tai normalu? Beje gal sunkiau uzkuriau del to, kad pas manes itariu dar vasarinis kuras..?

NNZ

vasarinis -7 atlaiko, reikia žvelgt į pakaitinimo žvakes arba kompresija kažkur dingsta.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

tadasd

Siulyciau pradeti nuo zvakiu. Pernai ziema ir man sunkiai kuresi, tai paiskejo, kad is 4 veike tik viena, visi stebejosi, kaip is viso uzsivesdavo...

audriukas777

Citataazart parašė:
SIlta auto (su salyga kad kompresija gera) atvirksciai turetu kurtis "blogiau" ta prasme starteriu ilgiau reiketu pasukti.

hmmm.... pas mane pakaitin zvakes naujos, akumas naujas, starteris perrinkatas. kai saltas variklis, starteris suka labai lengvai, kuriasi gerai, o kai variklis susiles, starteris suka sunkiau ir uzsikurimo momentas sunkus buna, lyg nenoretu kurtis. tai sakot normalu, ar reiktu sunerimti?

NNZ

UfO

Man buvo bėdų su sunkiu vedimusi esant karštam varikliui. Pagal simptomus pirmiausiai pakeičiau pritraukimo rėlę - nepadėjo. Buvau jau pradėjęs mąstyt apie kuro slėgio vožtuvus, bet pakeičiau bendeksą ir viskas išsisprendė :) Iš tikro niekaip nesupratau, kodėl dėl bendekso nesiveda tik karštas variklis, bet faktas yra faktas ;)

Robertas

CitataUfO parašė:
Man buvo bėdų su sunkiu vedimusi esant karštam varikliui. Pagal simptomus pirmiausiai pakeičiau pritraukimo rėlę - nepadėjo. Buvau jau pradėjęs mąstyt apie kuro slėgio vožtuvus, bet pakeičiau bendeksą ir viskas išsisprendė :) Iš tikro niekaip nesupratau, kodėl dėl bendekso nesiveda tik karštas variklis, bet faktas yra faktas ;)

o tas sunkesnis uzsivedimas, tai tiesiog ilgiau sukt reikedavo, kad uzsivestu ar tiesiog net sukt nenoredavo ?
Toyota Carina E T190 2l D-Turbo (1997)
Toyota Corolla E11 2l Diesel (1998)
-
Nissan Sunny 2l Diesel (1991) SOLD

audriukas777

CitataNNZ parašė:
o pritraukimo rėlė gera ?
netikrinau.

NNZ

Citataaudriukas777 parašė:
CitataNNZ parašė:
netikrinau.

tai reiktų sukeist su gera, jei tai nepadės, tia bėdos tikrai kažkur ryškiai giliau.

UfO

CitataRobertas parašė:
CitataUfO parašė:

o tas sunkesnis uzsivedimas, tai tiesiog ilgiau sukt reikedavo, kad uzsivestu ar tiesiog net sukt nenoredavo ?

Mano atveju būdavo taip, kad sukant starteriu variklis lyg "kosteldavo" ir nustodavo sukt, tada vėl "griebdavo" ir taip kelis kart kol užsivesdavo. Taip nutikdavo tik varikliui esant karštam, kai šaltas vesdavosi be problemų. Nors pats manau, kad kažką suprantu apie techniką, bet visai nepanašu buvo į starterio gedimą...

kepure

Starteriu turime 1.8vvti 2.0d4d 2.2d4d po 150lt vnt.

Raiforas

Sveiki, taip ir neradau tikslaus atsakymo? Problema tokia ir pas mane variklis senasis dyzelis 2.0td ko ilgiau pastovi to ilgiau reik sukti starteri kol uzvedi tiek silta tiek salta, skirtumas tas kiek laiko pastovi, mano manimu tai kazkas su kuro grizimu i baka, bandziau pompoti su filtro pompa nepadeda na nebent ten reik minkyti kokias 5min? Tai galvuoju reik statyti gal ta atbulini voztuva, ar kas statete?pasiteisino? ir kokia tai procedura?

arunaskeras

CitataRaidas parašė:
Sveiki, taip ir neradau tikslaus atsakymo? Problema tokia ir pas mane variklis senasis dyzelis 2.0td ko ilgiau pastovi to ilgiau reik sukti starteri kol uzvedi tiek silta tiek salta, skirtumas tas kiek laiko pastovi, mano manimu tai kazkas su kuro grizimu i baka, bandziau pompoti su filtro pompa nepadeda na nebent ten reik minkyti kokias 5min? Tai galvuoju reik statyti gal ta atbulini voztuva, ar kas statete?pasiteisino? ir kokia tai procedura?
Del kuro grizimo i baka galima issiaiskinti nesunkiai. Nuo filtro iki siurblio ideti permatoma slangute ir (geriau kai saltas variklis)  paprasyti kad kas pabandytu uzvesti, o paciam paziureti ar matosi oro burbulai. Jei burbuliuoja oras tada perpjauti ta pati slanguti ir ten ideti atbulini voztuva.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

picuolis

Citataaudriukas777 parašė:
CitataNNZ parašė:
netikrinau.

Turiu tokia pat bėdą, šalta vedasi idealiai, o norint užvesti gerai išilusią pasukus raktelį trukteli ir nesuka, bendeksas lyg ir užsikabina už smagračio nes paleidus raktelį jaučiasi klaktelėjimas, užvesti galima tik 3-4 kartus pasukus raktelį.

Įdomu ar išsprendėt problema, ir kaip?
Kas bus kas nebus bet žemaitis su TOYOTA nepražus.

audriukas777

CitataKAIRYS parašė:
senų automobilių vairuotojams, turintiems užvedimo problemų ir kai visokie super-šmuper diagnostikai nieko nenustato, rekomenduoju pasižiūrėti kuro bako filtrą. (patikrinta praktikoje)

gal žinote, kur yra kuro bako filtas?