sankaba*

Pradėjo andriuzz, Spalis 31, 2010, 19:53:21 PM

« ankstesnis - sekantis »

PN

Citatamind parašė:
Gal , kad šalta, pas mane paskutiniu metu ir gi panašūs simptomai, tiesa mano benzininis.
Net nzn labai ivairiai buna- kartais lengvai jungiasi, bet dazniausiai kazkas kliuva, gal nuorint reik pirma nes anksciau tas pasiteisino su kita masina. Tikiuosi ne sankaba nes kai cia paskaiciau sankabos gedimu simptomus, tai nera pas mane tokiu.

NNZ

PN, tau tikrai ne smagratis apie kurį čia kalba... čia bus kitos bėdos, kaip tų sklankiojančių vamzdelių ir tokios įvorytės eina, net nežinau kaip jas vadina, va ten gali būt bėda, kai stringa.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Henris

Pas mane irgi tas pats, bet teisiog reikia ramiau jungti saibas. Pas mane sunkaiu jungiasi 1 ir 2, bet jei normaliai jungi su dviem pirstais, viskas kaip turi buti cia PN...
O to umunas, o toyotose yra sankabos skystis atskirai??? Nes niekur neradau atskiro bakelio, maniau, kad viskas eina ant stabdziu skyscio...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

PN

CitataHenris parašė:
Pas mane irgi tas pats, bet teisiog reikia ramiau jungti saibas. Pas mane sunkaiu jungiasi 1 ir 2, bet jei normaliai jungi su dviem pirstais, viskas kaip turi buti cia PN...
O to umunas, o toyotose yra sankabos skystis atskirai??? Nes niekur neradau atskiro bakelio, maniau, kad viskas eina ant stabdziu skyscio...
nu jai cia viskas normaliai tai nelb man patinka... noretus sklandesnio perjunginejimo nes vien mieste vazineju, o ypac vargina per kamscius

umunas

CitataHenris parašė:
Carinoje atskirai. kaip kitose Toyotose, tai nežinau.

kas dėl sunkaus junginėjimosi, tai pas mane beveik neįmanoma įjungti 1 bėgio, jei mašina bent kiek rieda. pergazavimas nepadeda. galima tik švelniai atleidinėjant sankabą įgrūsti. aišku tas toks dantračių grybštelėjimas būna. labai nemalonu ir vengiu kiek galiu, bet nevisad pavyksta. jei mašina rieda bent 10-20kmh, pirmo bėgio įjungti nebeįmanoma.

azart

Na tai gali buti ir kulisos issideveje taip vadinami "obuoliai" ten tokios ivores nukreipiancios kulysa kartais issidevi. Antras variantas - pavarges diskatorius. Jau rasiau kaip galima patikrinti ar cia diskatoriaus beda uzsukus (panaikinus) sankabos pedalo laisva eiga. Bet faktas jei sankaba griebia gerokai atledus pedala - pradeda vesti.
festina lente

Henris

na jei vaziuoju 20 km/h pas mane irgi sunkiai pirma ikalsi, tam skirta 2 pavara, nes pirma skirta tik pajudejimui is vietos, ji net sinchrono neturi kaip ir galine.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

umunas

Citataazart parašė:
Na tai gali buti ir kulisos issideveje taip vadinami "obuoliai" ten tokios ivores nukreipiancios kulysa kartais issidevi. Antras variantas - pavarges diskatorius. Jau rasiau kaip galima patikrinti ar cia diskatoriaus beda uzsukus (panaikinus) sankabos pedalo laisva eiga. Bet faktas jei sankaba griebia gerokai atledus pedala - pradeda vesti.
tos įvorės pas mane geros. tikrinau dar vasarą. jokio laisvumo nėra. šiaip pas mane susidaro toks įspūdis, kad jei mašinai riedant jungi pirmą, tai greičių dėžėje krumpliaračiai krumplių viršūnėmis susiremia, o atleidus sankabą šiek tiek prasisuka ir susikabina.

p.s. kur rašei apie tą laisvos eigos panaikinimą? šitoje temoj? nerandu kažkaip...

umunas

CitataHenris parašė:
na jei vaziuoju 20 km/h pas mane irgi sunkiai pirma ikalsi, tam skirta 2 pavara, nes pirma skirta tik pajudejimui is vietos, ji net sinchrono neturi kaip ir galine.
tai prie 20 kmh retai ir jungsi (nebent reikia kažkur užlįsti). bet bėda, kad jei tarkim vos vos riedi paskui kitą mašiną bebaigiančia sustoti prie šviesoforo ir žalia užsidega dar pilnai nesustojus, tai pirmo bėgio neįmesi. o antram jungti dar greitis irgi mažokas, nes tenka sankabą svilint. nėra normalios ribos kada gali pirmą ir kada antrą naudoti.

horn

Nusipirkit benzinines ir neturėsit tokių problemų kada galima pirmą, kada antrą mesti. Bet kurią bet kada galiu įjungti, išskyrus atbulinę, kai važiuoju į priekį.

andriuzz

Citatahorn parašė:
Nusipirkit benzinines ir neturėsit tokių problemų kada galima pirmą, kada antrą mesti. Bet kurią bet kada galiu įjungti, išskyrus atbulinę, kai važiuoju į priekį.
:D :D :D

Renis

Nusipirkim dviracius gal tada nei sankabu nereikes remontuot, nieko ;]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

umunas

CitataRenis parašė:
Nusipirkim dviracius gal tada nei sankabu nereikes remontuot, nieko ;]
nu, kaip dviratinikas galiu pasakyti, kad dviračius irgi tenka remontuoti ir kartais tas remontas net labiau užknisantis :D

nors čia tas bajeris su benzinine mašina man patiko. užskaitau :D

NNZ

Citatahorn parašė:

jo užskaitau...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

gintaras15

Sveiki.Gal kas gali patart kas yra del ko atliedus sankaba masinyte trukcioja.Gal tai jau sankabos gedimas.:(