Del vairo barskejimo

Pradėjo tadynis, Lapkritis 25, 2010, 10:06:42 AM

« ankstesnis - sekantis »

tadynis

Perskaiciau visa sio puslapio ir netgi didziaja dali kitu puslapiu forumus apie AVENSIU vairo barskejimus. Daugelis atsikrato sios bedos, pakeite vairo kryzme. Bet pas mane situacija kiek kitokia. Vienas meistras pakeite vairo traukes ir sarnyrus, sako turi nebarsketi, bet tik kai isvaziavau is jo - barskejimas tas pats. Tada galvoju belieka ir man vairo kryzme pasikeisti, bet itas meistras palenda po masina ir sako, kad pas mano AVENSI ta aviro kryzme tvirtai stovi, nera jokio laisvumo, belieka tikrinti priekini stabilizatoriu, be nepaleidus priekines vaziuokles sako nepatikrinsiu.

Vakar pats stovinciai masinai pabandziau pasukioti vaira (~1 cm i viena ir i kita puse. Sioje eigoje jauciasi laisvumas ir girdisi barskejimas, tik kad mazesnis ir tas garsas sklinda nu tikrai atrodo is vairo. Tada viena ranka sukiojau vaira, kita ranka tikrinau vairo veleneli, pradziai pirma iki sujungimo salone, skirtumo kaip ir nera. Tada lygiai taip pat tikrinau antraji veleneli, kuris yra tarp sujungimo salone ir vairo kryzmes - ir pasirodo yra laisva eiga. Vaira pasuki 0.5-1 cm, o tas velenelis nepasisuka.

Tad darau isvada, kad tas vairo veleneliu sujungimas isdiles. Nezinau kaip jis vadinasi, gal ir kryzme, nes kazkur skaiciau, kad tipo dvi vairo kryzmes yra.

Dabar klausimas butu kur butu galima pasikeisti ta vidini velenu sujungima/kryzmute. Klausiu, nes ten supresuota. O gal kas turite toki pat AVENSI ir vairo barskejimo problema turejote, bet issprendete tai sutepe kryzme (kaip daug kas rekomenduoja) ar ja pakeite. Noreciau, kad maniskiui AVENSIUI patikrintu/nustatytu ta beda jau turintis patirties zmogus.

P.S. vakar nusipirkau galinio stabilizatoriaus traukutes ir gumas. Ateinanti sestadieni ketinu keisti vienam servise, bet pask.metu suabejojau, kad pas juos brangoka, uz traukuciu pakeitima po 20 Lt/vnt, gumo po 40 Lt/vnt. gal kas rekomenduotumet kur pigiau galima prasisukti? Geriausia butu ateinantis sestadienis.

Miestas Kaunas
Nemoki - išmokinsime, nenori - priversime !
www.fb.com/itmeistras

Pulkininkas

Esu praktikoje susidūręs, kad vairo barškėjimui turi įtakos traukių laisvumas. Nežinau ar tai tinka Tojotoms?
Ar esi tikras, kad vairo traukėse viskas kaip turi būti? Dėl viso pikto patikrink traukių šarnyrus, tikrai nepakenks.

tadynis

www.fb.com/itmeistras

andriuzz

Pas mane panasi beda. tik laisvumo nera. O barskesys yra tiek tampant vaira su uzvestu varikliu tiek neuzvestu. Viena kryzme (ta prie kurios prieit galima is virsaus) supurskiau su WD40 bet ten matosi is seniau tepta buvo ir dubmlo yra. bet nepadejo. Tik gal tam kartui vairas laisviau sukinejasi. Kita diena vel tas pats.

gigas777

tanagros parduotuveje man pasiule meistriuka kryzme perpresavo ir dingo tas klibejimas bildejimas ukmerges g gale yra tanagros parduotuve  bet tai buvo pries gera pusmeti

tadynis

cia Kaune ukmerges gatveje ? O gal to meistriuko tel.nr turi ?
www.fb.com/itmeistras

andriuzz

Dar klausimelis. Ant to veleno yra 2kryzmes kiek suprantu. Virsutine (ta kuri gerai matosi) ir toliau apacioje toks 'grybas' o po juo dar viena kryzme? Reiketu purksti ant abieju kryzmiu WD-40? Galima butu tiketis kad barskesys dings ar cia beviltiskas jau reikalas?