Peciuko greitis/siluma*

Pradėjo Kabutto, Gruodis 01, 2010, 09:22:16 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kabutto

Sveiki,
siandien vaziuojant kamstyje pastebejau tokius gremlinus:

1. Esant laisvom apsukom ir nustatytam max peciuko greiciui, jis lyg pucia kazkokiu greiciu. Taciau, tik truputi pagazavus, peciukas pradeda akivaizdziai greiciau pust! Vel nukritus apsukom iki laisvu, peciukas suleteja. wtf?   (skydelio apsvietimas irgi paryskeja pagazavus truputi)

(taip pat tureciau paminet, kad kuomet masina jau pilnai uzkaito, LYG pasigirdo reles "click" ir tada peciuko greitis laikesi pastovus)

2. Nustacius peciuka ant max temperaturos(masina ikaitus visiskai), sakyciau is groteliu ateinantis oras yra "siltas", tikrai ne karstas ( Lyginu su savo senoliu vw vento, kur ranka nulaikyt prie groteliu buvo isbandymas, oras ten velniskai karstas eidavo ( o ir vejelis keldavo plaukus max greiciu)).

Generatorius krauna virs 14v..

Gal kas kokiu protingu minciu? :|

98 2.0 benz/lpg

horn

Pas mane pagazavus greičiau sukasi nei ant laisvų, vėjelio greitis ir šilumos kiekis manau, kad panašus ir pas mane. Važinėju su pirštinėm ir kepure :D

umunas

na, toyotos kažkaip nepasižymi itin efektyviais pečiukais, bet nepasakyčiau, kad ilgesnėje kelionėje pirštinių ir kepurės reiktų. netgi nusirenkt norisi kartais ar šilumą primažint. o ir pešiukas pučia gan smarkiai.

tiesa, dėl pūtimo stiprumo tai galimos dvi priežastys, kodėl silpnai pučia. pirmoji: salono filtras užneštas rudeniniais lapais. antra: pati ventiliatoriaus sparnuotė užsinešusi lapais. paprastai rudenį su siurbliu ir sparnuotę išsiurbiu.

taip pat pastebėjau, kad pečiuko efektyvumu skundžiasi tie, kurie aušinimo sistemoje naudoja vandenį iš čiaupo. niekad to nedarau. pilu tik paruoštą aušinimo skystį arba koncentratą būtinai skiedžiu distiliuotu vandeniu. jaučiu visagalės kalkės ir aušinimo sistemoje mėgsta veistis.

mind

Matau, kad Toyotos nelepina vairuotojų nei variklio, nei pečiuko šiluma.:)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Kabutto

Vadinasi toyota - ne radiatorius. Gaila.

O sistemoj antifryzas kaip ir priklauso :) Reikes gal tik bandyt patikrint ortakius

kisa

panasai buvo pagazuoji apsukos dideja potempiau generatoriaus dirzeli viskas susitvarke

horn

Pas mane antifrizas, apie 50lt mokėjau ir keičiu kas 2 metus, filtras švarus, iki ventiliatoriaus lapai niekada nepatenka-ten grotelės stovi, tai nėr šansų. Ilgiau pavažinėjus sušyla automobilis, bet norisi ne tik ilgiau važiuojant tos šilumos.

Aivis

Na kaip čia pasakius,širyt užkuriau auto,padirbo gal kokes 3-4 min. ir išvaževau,po 3km jau šiluma putė normalei,ne karštas oras ėjo,bet ranka pridėjus prie ortakiu jautės šiluma normali.Aš tik dar klima įjungiu ir temperetura pastatau 23 laipsniu,ir dar įjungiu ,kad ora imtu iš salono.:)
Gazas dugnas .......

umunas

Citatahorn parašė:
Pas mane antifrizas, apie 50lt mokėjau ir keičiu kas 2 metus, filtras švarus, iki ventiliatoriaus lapai niekada nepatenka-ten grotelės stovi, tai nėr šansų. Ilgiau pavažinėjus sušyla automobilis, bet norisi ne tik ilgiau važiuojant tos šilumos.
oj kaip daug ten tų lapų patenka per tas groteles. oj kaip daug :D
be to, jei tau Carina lėtai sušyla, tai pamėgink pasivėžint su Citroen Xsara Picaso. šiandien darbiniais reikalais važinėjau po miestą. tai kol sušilo, tai maniškėje per tiek laiko jau būtų galima su trusikais sėdėti :D

mmersass

pravaziuoju 5-7km ir jau pradeda pusti silta ora :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

horn

Pravažiuoju 3km iki pradeda šiltą pūsti, o kol pradedu nusirenginėti, pravažiuoju gal 20-30km, tai praktiškai koks pusvalandis. Su civicu užšyla per tiek pat, bet temperatūrą gerą duoda, galima nusirenginėti po kelių minučių. Pagalvojau, gal dujos carinoje kiek nuima temperatūros, nes jos šildomos aušinimo skysčiu.

umunas

Citatahorn parašė:
Pravažiuoju 3km iki pradeda šiltą pūsti, o kol pradedu nusirenginėti, pravažiuoju gal 20-30km, tai praktiškai koks pusvalandis. Su civicu užšyla per tiek pat, bet temperatūrą gerą duoda, galima nusirenginėti po kelių minučių. Pagalvojau, gal dujos carinoje kiek nuima temperatūros, nes jos šildomos aušinimo skysčiu.
pas tave benzas, o pas mane dyzelis. tai irgi turi reikšmės manau.

Aivis

Dyzelis dar lėčiau užšyla,jei benzinas taip lėtai šyla,tai gal termostatas blogai veikia?
Gazas dugnas .......

umunas

pala pala, o ne atvirkščiai? aš visad painioju...

bet kuriuo atveju, dėl šilumos skųstis tikrai negaliu.

kaktusas

Na lėtai šyla, po kokių 5km jau pradeda pūst neledinį orą, o kol pati mašina prišyla tai rimtai vos ne pusvalandis praeina, bet tada jau normaliai būna, visada per tolimesnes keliones nusirengęs striukę važiuoju...