Kieta sankaba paspaudus šalčiams

Pradėjo umunas, Gruodis 01, 2010, 09:53:38 AM

« ankstesnis - sekantis »

umunas

Kitoje temoje klausiau, bet atsakymo negavau. Supykau ir sukursiu naują temą.

Esmė ta, kad per šalčius sankaba (hidraulinė) darosi labai kieta. Tokia kieta, kad jau net nesmagu darosi. Atšilus viskas susitvarko. Pirmas mano įtariamasis - nežinia kada keistas hidraulinis skystis, tačiau ką tik kalbėjau su vienu servisu telefonu ir pradėjo mekenti, kad galbūt problema ir ne tame. Man asmeniškai toks bandymas susirasti darbų - įtartinas.

Reikia nuomonės iš šalies: liept neišsidirbinėt ir keisti tik skystį, ar yra tikimybė, kad tikrai kitur bėda gali slypėti?

horn

Keisk skystį, jis gi turi būti keičiamas kas du metus teoriškai pagal instrukciją, nes tai yra tas pats stabdžių skystis. Jis linkęs kaupti drėgmę, nuo ko gali galų gale užšalti ar sukelti koroziją sistemoje. Pas mane irgi sunkiau minasi ryte sankaba, bet po poros minučių viskas atšyla ir minasi lengvai, tai kol kas nieko nekeisiu.

umunas

juokingiausia, kad pats ruošiausi vasarą skystį pasikeisti, bet pamiršau. dabar jau nėra kaip (pačiam nuo šalčio iš nosies skysčiai bėga). o juk galėjau pasiknisti pora valandų ir krūvą pinigo sutaupyti.

nerius3232

sveiki pas mnae avensis 98 td 2.0 visada pas mane sunkiai minasi sankaba, pas meistru buvau sako reikia ardyti sankaba gali buti diskatorius kaltas! bet jau du metus vazineju su ta sankaba nieko nedariau kai jau visai blogai bus vesiu ardyti !
nerka

wikcia

To umanas: pas mane irgi ta pati situacija (avensis I), prasidejo pernai per didelius salcius, vasara keiciau skysti, nepadejo. kita savaite varysiu keist dirza pagrindini, tai prie to pacio patikrins kas su sankaba. as asmeniskai itariu pagrindini sankabos cilindra, bet nesu tikras.

umunas

Citatawikcia parašė:
To umanas: pas mane irgi ta pati situacija (avensis I), prasidejo pernai per didelius salcius, vasara keiciau skysti, nepadejo. kita savaite varysiu keist dirza pagrindini, tai prie to pacio patikrins kas su sankaba. as asmeniskai itariu pagrindini sankabos cilindra, bet nesu tikras.
cilindras būtų blogiau, bet kodėl kai šalta tai pasireiškia? Sakyčiau gal vietoj DOT 3 reiktų DOT 4 supilti. teoriškai prie didesnio šalčio DOT 4 mažiau klampus pasidaro. atrodo.

nerius3232

man tai atrodo kad cia kalta pati sankaba ,o cilindriukas pas mane keistas yra kai pirkau ja meistrai paziurejo kad stoji naujas cilindriukas. jei butu cilindriukas kaltas tai tabaluotu pedalas!
nerka

Memelis

Pas mane ir vasara, ir žiema sankabos pedalas pakankamai sunkiai spaudžiasi. Paklausiau kažkada Toyota atstovybėje, tai jie sako tik pagrindinio cilindro keitimas padės. Tai jau yra. Jis apie 500 lt kainuoja. Taip ir važinėju jau 4 - us metus. Tą sankaba nei sunkesnė, nei minkštesnė darosi. Pripratau. Tik persėdus prie kito auto vairo iškart pajaučiu, kaip pas mane sunkiau...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

aviko

Pas mane irgi buvo kieta sankaba kai pirkau auto. Atvazinejau 2m. ir teko keisti visa sankaba su diskatoriumi. Po pakeitimo sankabos kietumas dingo.
Matyt cia kaltas ne cilindras, o sankaba prie pabaigos.
Teorija - kai žinai, kaip viskas turi veikti,bet vis tiek neveikia.
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.

horn

Šiaip pas mane irgi kieta sankaba palyginus su kitais automobiliais, bet kai keičiau sankabą su diskatorium, ji vis tiek liko tokia pati kieta, o dažnai net sukabina labai kietai, su truktelėjimu, sunku švelniai ją atleisti. Su kitom mašinom taip paprasta švelniai pajudėti iš vietos, o šita arba susipurto arba trukteli gerokai.

wikcia

Citatanerius3232 parašė:
man tai atrodo kad cia kalta pati sankaba ,o cilindriukas pas mane keistas yra kai pirkau ja meistrai paziurejo kad stoji naujas cilindriukas. jei butu cilindriukas kaltas tai tabaluotu pedalas!
kokie tie nusibaigiancio pagr. sankabos cilindriuko simptomai. Siaip pas mane sankaba pakeista jau metai laiko, ir per salcius pedalas kietesnis ir ne is karto atmetamas pedalas, siek tiek stringa.

NerijusU

Mano mašinėlėje irgi ta pati bėda su sankabos kietumu. Jaučiasi per šalčius, bet tik keletą minučių kol neapšyla.

guners

Pas mane vasara keistas ir supiltas DOT 5.1
ir per saltuka sankaba buvo kieta. Manau kad cia saltis kaltas ir niekas kitas.
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.

umunas

Citatahorn parašė:
Šiaip pas mane irgi kieta sankaba palyginus su kitais automobiliais, bet kai keičiau sankabą su diskatorium, ji vis tiek liko tokia pati kieta, o dažnai net sukabina labai kietai, su truktelėjimu, sunku švelniai ją atleisti. Su kitom mašinom taip paprasta švelniai pajudėti iš vietos, o šita arba susipurto arba trukteli gerokai.
keista, nes aš apie saviškės sankabą (kai šilta) tik gerus žodžius galiu pasakyti. gal ji ir sunkoka lyginant su kai kuriomis kitomis mašinomis, bet labai tolygi ir švelni. malonumas vairuoti. viena geriausių vietų visoje mašinoje :D

mmersass

Citataumunas parašė:
Citatahorn parašė:
keista, nes aš apie saviškės sankabą (kai šilta) tik gerus žodžius galiu pasakyti. gal ji ir sunkoka lyginant su kai kuriomis kitomis mašinomis, bet labai tolygi ir švelni. malonumas vairuoti. viena geriausių vietų visoje mašinoje :D
pavaziavau su opel vectra 2003metu, ten sankabos kaip ir nera :) paskuj vaziavau su saviske, tai toks jausmas kaip kokia kalade spausciau, bet pavazineju ir priprantu spaudziasi minkstai :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit