Pakaitinimo zvakes

Pradėjo MindeJ, Gruodis 06, 2010, 21:57:38 PM

« ankstesnis - sekantis »

Modka

Na jei po dvieju kaitinimu kuriasi gerai tai zinoma starteriui jokiu problemu. Bet pagalvok jei jau dbr tenka pasildyti 2 kartus tai ka darysi kai bus -20 ar daugiau ? ziema dar tik prasideda. Kazkuria ziema ir as galvojau pratemsiu nu ir ka teko masina tempti o servise zinot kas buna po tokiu salciu. Va taip ir sutaupiau...
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Aivis

Citatamodka parašė:
Na jei po dvieju kaitinimu kuriasi gerai tai zinoma starteriui jokiu problemu. Bet pagalvok jei jau dbr tenka pasildyti 2 kartus tai ka darysi kai bus -20 ar daugiau ? ziema dar tik prasideda. Kazkuria ziema ir as galvojau pratemsiu nu ir ka teko masina tempti o servise zinot kas buna po tokiu salciu. Va taip ir sutaupiau...
Nieko aš čia netaupau,papraščiausei nenoriu pasidaryti blogiau,nes galima nusipirkti naujas žvakes ir paskui jas dažnai keisti.Dabar prie tokiu šalčiu nereikia 2 kartus kaitinti,aš kalbu apie didesnius šalčius.Preita žiema buvo šalta ir jiokiu problemu nebuvo,kaitinau 2 kartus ir visada vedėsi:)
Gazas dugnas .......

Modka

na jei nupirksi normalias zvakes o ne kinietiskas tai jokiu problemu nebus bus tik geriau :) Siap kiek pamenu tai denso arba bosch buna originalas.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

Aivis

Aš pasikartosiu,jei man prie dideliu šalčiu 2 sykius pakaitinus užsiveda gerai,tai aš dėl to tikrai nesuku galvos:).O išimat žvakes galima turėti ir problemu,jau čia forume vienas klubietis apie tai rašė.Kai bus blogai,tai ir pasikeisiu.
Gazas dugnas .......

D4D

Teisingai, as ir kaitindavau du kartus ir uzsivesdavo daug greiciau nei pakaitinus viena karta.Bet sugalvojau kad reikia pasitikrint zvakes garaziuki jas issukant, kad tikrai zinot kad visos gerai veikia.Tai va, viena issukant jos elektrodas(pati pakaitinimo dalis) nuluzo.Nes buvo arba per stirpriai uzverzta arba prikepus prie korpuso.Tai dabar arba reikia imt galva kad ja iskrapstyt arba vazinet su trim veikianciom zvakem.Nutariau vazinet su trim veikianciom :)Ir kol kas jokiu problemu, aisku dar nebuvo -30.O zvake kuri nuluzo pernai keista, firma  HKT itariu kad lieva buvo, daugiau tokiu tikrai nedesiu.
Isvada: pritariu Aiviui kol uzkuri sunkiau ar lengviau ner ko kist nagus prie zvakiu.
Pernai prie -28 su nauju akumu ir su 2 veikianciom zvakem uzsikuriau , bet aisku jau starteriui  ner gerai nes is trecio karto trumpai pasukant uzsikurdavo.Jei neklystu rekomenduojama starteriu sukt iki 5 sekundziu.

polton

Man tai pat buvo prikepusi ir pasilikusi pakaitinimo zvakes elemento dalis. Kadangi imti galva buvo perbrangu meistras patare vazinetis be zvakes visai. Pravazinejau visa ziema be problemu ir viena pavasario diena tas zvakes galiukas kuriant issove. Iskarto isisukau kita ir vaziuojam toliau :D

D4D

Nu mano atveju, tai puse metu pravazinejau ir nieko, tai isisukau atgal, nes pagalvojau kad  prie kokiu -15 isukinet zvake kazkur ant kelio tai ir ne kas :)Gal paskubejau nezinau, purskiau visokiu WD bet nieko.

NNZ

prieš įsukant reiktų patepti vario tepalu. Lengviau išsukti bus.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

RSi

Mielaširdingieji ponai, kad jau pas jus viskas taip gerai su tom pakaitinimo žvakėm tai pasidalinkit su manim patirtimi kurioje prietaisų skydelio vietoje turėtų užsideginėti pakaitinimo žvakių lemputė? Nors dar ir didelių šalčių nebuvo ir prie -4 užsikūrė pusė velnio, bet man labai smalsu, kodėl iki šiol nesu mates šios lemputės? Kol buvo virš nulio laipsnių tai maniau, kad viskas ok, nes šilta, tai ir nešviečia, nes žvakės nesudirba. Tačiau dabar kai jau gerokai žemiau nulio visvien ta velnio lemputė neužsidega... Galbūt pati lemputė perdegusi?
Kurioj panelės vietoj maždaug turėtų jinai užsidegti avensis mk1?

NNZ

ten turi tokia spiralė užsidegti, kai tik degimą įjungi.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

arunaskeras

Antra nuo galo sioje nuorodoje
http://www.kemi.lt/index.php/suzinokite_daugiau_apie/kontrolines_lemputes/574
Bet jei ji dega tai dar nereiskia, kad zvakes istikruju kaista. Reikia pacias zvakes ir ar ateina srove  pasitikrinti.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

RSi

Citataarunaskeras parašė:
Bet jei ji dega tai dar nereiskia, kad zvakes istikruju kaista. Reikia pacias zvakes ir ar ateina srove  pasitikrinti.
Keista, bet pas mane įjungus degimą ši lemputė nesuveikia... Ar Gali tai būti signalu, kad neveikia žvakės? Ar greičiausiai bus lemputė perdegusi?

arunaskeras

CitataRSi parašė:
Citataarunaskeras parašė:
Keista, bet pas mane įjungus degimą ši lemputė nesuveikia... Ar Gali tai būti signalu, kad neveikia žvakės? Ar greičiausiai bus lemputė perdegusi?
Reikia pasiziureti pacias zvakes ar veikia. Ant zvakiu laido prijungti lempute ir ijugti degima lempute turetu keleta sekundziu degti paskui uzgesti, gali girdetis ir kaip issijungs rele. Jei lempute daga vadinasi maitinimas ateina. Toliau tikrinam zvakes. Reikes vel  lemputes su laidu. Arba as turiu toki atsuktuva su lempute ir laidu. Atjungiam visus laidus nuo pakaitinimo zvakiu Lemputes viena kontakta jungiam prie akumuliatoriaus pliuso kita lemputes kontakta sujungiam per laida su zvakes kontaktu, kur buvo pajungti  maitinimo laidai. Jei lempute daga vadinasi zvake veikia. Taip pasitikrinam visas zvakes, kad jos bent kazkiek veikia jei norint nustatyti kad zvakes veikia ne per silpnai reikia rimtesniu prietaisu, bet cia jau labai retai.Jei visa tai veikia tai tada rerdegusi  spidometre lempute.

polton

Sveiki kolegos, siandiena bandziau pasikeisti pakaitinimo zvakes, puse zvakes isikau ziuriu kad nebeina. Issuku ja atgal ziuriu pakaitinimo elementas kaip vyno atidarytuvo galas susisukes :D Jauciu suodziais bus apsinesus anga ir naujosios zvakes elementas storesnis tai neisikisa. Kaip ir su kuo man isvalyti anga? O gal dar cia kas...!?

arunaskeras

Citatapolton parašė:
Sveiki kolegos, siandiena bandziau pasikeisti pakaitinimo zvakes, puse zvakes isikau ziuriu kad nebeina. Issuku ja atgal ziuriu pakaitinimo elementas kaip vyno atidarytuvo galas susisukes :D Jauciu suodziais bus apsinesus anga ir naujosios zvakes elementas storesnis tai neisikisa. Kaip ir su kuo man isvalyti anga? O gal dar cia kas...!?
Turbut kad zvekes netokios palygink su issuktom ar tiokios pat.