ABS atjungimas*

Pradėjo lioska, Gruodis 13, 2010, 09:47:22 AM

« ankstesnis - sekantis »

fennix

baikit jus prie manes priekabiaut, as ne aukstumoj, as paciam zemiausiam lygmeny.... mechanikas zodziu... Esu juodas teoretikas ir tepaluotas praktikas... del to galiu pasakyt nemazai. Aciu uz geras keliones, ne viena 100 km teks prasukt per sventes...  Vazinekit saugiai :) Stabdykit ne per velai :) Ir miegokit lovose o ne uz vairo :)
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

audrius

fennix as tikrai visalaik uz tavo teorijas ir entuziazma, juo labiau uz praktika, bet nepamirsk, kad cia zmones vazineja su yaris, corolla ir avensis auto, o tu netgi su celica:D
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Kestutis777

Fennix jegovas bicas :) Bet kartais pamirsta, kad pasaulyje ne visi tokie gudrus, kaip jis :)

fennix

Citataaudrius parašė:
fennix as tikrai visalaik uz tavo teorijas ir entuziazma, juo labiau uz praktika, bet nepamirsk, kad cia zmones vazineja su yaris, corolla ir avensis auto, o tu netgi su celica:D
Jo... tas netgi cia taip juokingai nuskambejo :) Is tikro taip, su sena supuvusia barskancia celica, kuri dabar yra man mieliausias automobilis pasaulyje :) Ir apskritai kam kalbet apie tai kas mus skiria? Yaris, Avensis, Corolla... koks skirtumas... Mus vienija TOYOTA zenklas... Tai ir bukim vieningi :) Linksmu svenciu
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

Pulkininkas

Citatahorn parašė:
paprasčiausiai asfalto bangelės. Pradėjau stabdyti staigiai užmynęs, mašina palinko į priekį, suveikė abs, tada šoktelėjo per nelygumą, vėl pradėjo kalti abs ir stabdžiai visai nebestabdė. Aš pats apakęs buvau, kad taip ilgai gali abs kalti ir nestabdyti-gal kokias 2-3 sek.
Citatahorn parašė:
....Mano situacija buvo: vasara, šilta, sankryža, pajudam posūkiui į kairę, greitis apie 10-20, priekyje automobilis stabdo iki jo apie 8 metrai, aš stabdau, ABS trr trr trr trr sustoju šiknoj tikrąja to žodžio prasme. Kodėl automobilis nestabdė jau jūs protingi kurmiai paspėliokit, aš atsakymą žinau. ...
Horn, nesupyk, pasiskaičius tavo atsiliepimus susidariau įspūdį, kad tavo automobilio ABS ne atjungti, o remontuoti reikia. Gerų švenčių !

horn

Pulkinikas, kurį automobilį siūlai remontuotį? jei tą apie kurį rašiau, tai jo jau 4 metai neturiu ;) O su atjungtu dabar važinėju ir kol kas patenkintas, aišku ne visose situacijose, pvz greitai važiuojant tikrai sunku taip stabdyti, kad nečiuožtų ratai. Bet kadangi važinėju daugiausiai mieste, važiuoju lėtai ir sustoja gerai.

dtinas

pas mane avensyje abs neatsijungia. Tai kai jau matau, kad absui veikinat masina nestoja, traukiu rankini, tada truputi vaira i sona, pradeda uzmesti shikna, tada jungiasi esp ir blokuoja viena is priekiniu ratu (kad sustabdyti galo uzmetima). Tada jau stoja ;)
aisku, toks stabdymas tik ne prie didelio greicio, bet veiksmingas kartais net labai.

Silkinas

Citataryckak parašė:
ABS pailgina stabdymo kelia sniege, zvyre, smely.. zodziu biriam grunte, nes uzsiblokave ratai ji sustumia pries save ir taip greiciau sustoja, su ABS stabdymo kelias gerokai ilgesnis ir cia ne mano mintys, o taip jau yra. ABS atjungti galima tik isemus saugikli (paprasciausias variantas) kompas mes klaida, bet del to nereikia sukt kiausu

P.S. as pats asmeniskai visiskai esu atjunges ABS, nes man jis trukdo.

Sveiki, kolegos, esu forume naujokas.
Jūsų mintims dėl ABS pritariu. Jis man seniai nepatinka, nes "atjungia" stabdį kai jis reikalingas. Kartais čiuožimas sustumia sniegą ir padeda greičiau sustoti. Geriausias ABS tai galva. Bet man atjungt ABS nepasisekė. Buvau ir firminiame servise, tai jie atsakė, jog atjungti užimtų visą dieną. Teko šio sumanymo atsisakyti. Nesuprantu, kaip Jums pavyko atjungti.

Silkinas

Citatasiigiis parašė:
ei bet pasakykit man visi tie kurie pries abs kaip cia gaunas. sakot kad abs sudas. taip? bet kodel tada sakot kad kai stabdai reik spaudinet stabdyt? tai vos ne tas pats gaunas... tik manau kad ta pati elektronika jusu ta minkyma greiciau padarytu, o kitas dalykas manau ji nei kiek nesustresuotu avarinej situacijoj... tai visgi kaip cia taip gaunas?

Elektronika tą minkymą atlieka tikrai gerai. Bėda kyla tik tada, kai to minkymo nereikia. Kai reikia ratų čiuožimo. O elektronika to pasirinkimo ir neduoda.  Būna gyvenime atvejų, kai apvažiuoti kliūties nėra galimybių, o čiuoždamas sugebėtum sustoti. Dėl to ir kyla noras nesinaudoti tuo ABS, žinoma, jei moki imituoti jo darbą.

Pulkininkas

Citatahorn parašė:
Pulkinikas, kurį automobilį siūlai remontuotį?
Tą, kurio ABS sugedęs :D

horn

pulkininkas, abs nesugedęs, tiesiog abs veikimo principas skaičiuoti dantukus, o kartais dėl ratų netolygaus sukimosi pvz. per kalniukus, tas abs mato, kad ratai nevienodai stoja ir pradeda atmetinėti stabdį, va čia ir yra pagrindinis jo trūkumas.

horn

CitataSilkinas parašė:
Buvau ir firminiame servise, tai jie atsakė, jog atjungti užimtų visą dieną. Teko šio sumanymo atsisakyti. Nesuprantu, kaip Jums pavyko atjungti.

šaunus servisiukas ;) visas reikalas tik saugiklis po kapotu

ryckak

Silkinas, jo arba tave apgaudinejo, arba jie suprato, kad visa ABS sistema ismontuoti nori :)

tadusia

http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12933688981292356661 cia gerai matos kaip ant labai slidzios dangos is ABS praktiskai jokios naudos

Kestutis777

Citatatadusia parašė:
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12933688981292356661 cia gerai matos kaip ant labai slidzios dangos is ABS praktiskai jokios naudos

O tu galvoji, kad jei padangos nesipuotos, tai maziau slystu be ABS?